Што е Headspace и како работи за наставниците?

Greg Peters 23-10-2023
Greg Peters

Headspace е апликација за свесност и медитација која е создадена за да им помогне на луѓето да најдат смиреност со водени вежби. Иако оваа апликација е достапна за сите, таа има конкретно планови прилагодени на едукаторите и студентите.

Можете да го користите Headspace во училницата или учениците да го користат во свое време. Тоа е исто така остварлива опција за личен развој за воспитувачите кои сакаат да најдат начини за подобро управување со грижата за себе.

Со водени медитации, како и приказни и звучни пејзажи, ова е создадено да работи лесно за ученици на возраст од 8 и постари , но и -- со одредена помош -- и за помладите студенти. Ова може да се користи на многу начини на часовите и пошироко.

Значи, дали е корисен Headspace во вашето место на образование? Прочитајте за да дознаете сè што треба да знаете.

  • Најдобри алатки за наставници
  • 5 Mindfulness апликации и веб-страници за K-12

Што е Headspace?

Headspace е алатка за обука за медитација базирана на апликации која работи на iOS и Android уредите користејќи гласовно водство кое овозможува очи- затворен тренинг за внимателност.

Апликацијата е создадена за да им помогне на поединците во медитација со многу едноставен и насочен фокус. Тоа значи јасни, кратки и лесни за следење насоки. Ова порасна, и како такво, достапните опции се проширија за да ги вклучат помладите корисници, како и да испорачаат избор на алатки специфични за образованието.

Забавниот визуелен аспект допира низсè, со оригинални цртани содржини кои веднаш се препознаваат како брендот Headspace -- нешто што може да им понуди стабилност на студентите кои се враќаат да го користат ова.

Сè е создадено нарачана, така што е безбедно да се користи и е соодветно за студенти, дури и помлади корисници. Исто така, поради природата на оваа алатка фокусирана на почетници, таа е совршена за едукаторите кои сакаат да научат повеќе и да предаваат додека напредуваат.

Како функционира Headspace?

Headspace е апликација која може да да се преземе и да се користи со интернет конекција за да се понуди содржина. Ова е поставено во прогресивни фази, кои се гејмифицирани за да помогнат да се поттикне употребата за враќање во обид да се изградат способности за медитација, како и резултат на релаксација и фокус што може да дојде од ова.

Исто така види: Најдобри дигитални портфолија за студенти

Можно е да се избере одредена тип на медитација, или можеби цел што сакате да ја постигнете, пред да ви се даде програма што треба да ја следите. Ова ви овозможува да ја изберете должината на времето за медитација, идеално за помлади студенти или за оние кои брзаат. Потоа едноставно следите, слушате, за да бидете водени за тоа што треба да правите -- или треба да кажеме, да не правиме?

Добијте ги најновите вести за edtech доставени до вашето сандаче овде:

Кои се најдобрите карактеристики на Headspace?

Headspace е супер едноставен за користење и ве води совршено така што е потребен минимален напор за да се постигнат резултати или смиреност -- идеален за употреба на часовикаде што целта е релаксирање на учениците.

Гејмификацијата на ова им помага на учениците кои сакаат охрабрување додека напредуваат. Ова може да вклучува награди од низи од повеќедневно користење, за подолги периоди на медитација или за завршени програми, на пример.

Вокалното насочување е многу смирувачко и веднаш ви помага да се опуштите. Техниките се исто така корисни при скенирање на целото тело како одличен начин да се најде смиреност додека се нуди нешто активно што може да се направи. Тоа го прави ова корисно за употреба со помлади студенти кои едноставно нема да можат да застанат во тишина долги временски периоди.

Изборот на водени приказни и звучни простори се дизајнирани за помлади студенти. Овие се исто така убав начин да се наведат студентите во идејата за медитација> 1>

Headspace Цена

Headspace нуди избор на опции за цени со бесплатни пробни периоди од седум до 14 дена во зависност од тоа дали плаќате месечно или годишно. Меѓутоа, ако го користите ова во образованието, тоа е целосно бесплатно .

Значи за едукаторите и студентите има бесплатни планови. Ова е достапно за училиштата во САД, Канада, ОК и Австралија за ученици од возрасната група К-12.

Едноставно изберете ја вашатарегион. Внесете ги деталите за вашето училиште, вклучително и адресата на е-пошта, пред да го потврдите ова и да можете веднаш да започнете со вашиот бесплатен пристап.

Лично искуство со Headspace

Јас ја користам апликацијата Headspace оттогаш лансиран е уште во 2012 година. Оттогаш морам да признаам дека го користам помалку бидејќи сега чувствувам дека многу од вештините што ги учи се нешто што можам да го користам без апликацијата за насоки. Тоа е одличен начин за учење, нежно олеснувајќи ве со кратки медитации кои растат како што напредувате. Чувствувате добро темпо и ви е дадено доволно време да се чувствувате горди на вашите напори, со што ќе се вратите за повеќе.

Иако вештините за медитација сами се она што го учите овде, сепак е драгоцено за враќање. Како лошите навики стекнати со текот на годините на возење, не е штетно да одвоите малку време за да се вратите на основите и да се потсетите што можеби грешите. Тоа може да биде она што ве спречува да напредувате понатаму. И бидејќи напредокот овде значи помирен ум, пољубезна средина во вашата глава и општо подобрување на ефикасноста во вашиот живот, вреди да одвоите време.

Најдобри совети и трикови за Headspace

Започнете го часот правилно

Започнете го денот со медитација за скенирање на телото за да им помогнете на учениците да се сместат во училницата и во сопствениот простор на телото и свесноста за фокусирана лекција.

Мирна физичкото

Исто така види: Диференцирана инструкција: Топ страници

Користење на смирувачка медитација заПомогнете им на учениците да се „намалат“ по физичкиот час или на отворено, за да им помогнете да се смират пред да започнат со учење во просторијата.

Користете приказни

Додека медитацијата на приказната се за помлади ученици, не избегнувајте да ги користите за постарите ученици како начин да им понудите „полесно“ време за медитација за да ги задржите сите ангажирани.

  • Најдобри алатки за наставници
  • 5 апликации и веб-страници за Mindfulness за K-12

За да ги споделите вашите повратни информации и идеи за оваа статија, размислете да се придружите на нашата Техника & засилувач; Учење онлајн заедница .

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.