Најдобри опции за складирање податоци во студентски облак

Greg Peters 07-07-2023
Greg Peters
Многу дарежлив бесплатен капацитет за складирање Многу додатоци на Apple вклучени на платен план Одлична интеграција на Mac и iOS Не работи на уреди со Android

Apple iCloud е одлична опција за корисниците на Mac и iOS благодарение на одличната интеграција низ тие оперативни системи и многу дарежлив 10 GB слободен простор за складирање. Негативната страна? Нема да можете да го користите ова на Андроид, па ако тоа е вашата мобилна платформа, можете исто така да скролувате.

За сите останати, iCloud нуди безбедност за шифрирање за податоците во мирување, како и во транзит. Исто така, имате можност да го проширите складирањето, до 2 ТБ, по многу поволни цени. Плус, ако склучите план, има многу додатоци на Apple, вклучувајќи Apple TV+, Apple Music, Apple Arcade, Apple Fitness+ и Apple News+ -- во зависност од тоа кој план ќе го изберете.

Ако го изберете. Имам iPhone, ова е одличен начин автоматски да ги ажурирате сите ваши фотографии. И за датотеките создадени на уредите на Apple, ова помага за лесен пристап до сите уреди, како и за споделување.

Исто така види: Што е ReadWriteThink и како може да се користи за настава?

5. IDrive: Одлично за зделки за масовно складирање

Исто така види: 4 едноставни чекори за дизајн на соработка & засилувач; Интерактивна онлајн ПД со и за наставници

IDrive

Најдобро за заштеда на големо складирање

Бесплатен простор: 10 GBОпции за складирање податоци во студентски облак

1. Google Drive: најдобро складирање на податоци во облакот за студенти во целина

Google Drive

Најдобрата услуга за целокупно складирање облак за студенти

Бесплатен простор: 15 GBсе интегрира со Google Drive, Sheets, Slides и повеќе, за да можете лесно да пристапите до сите ваши податоци и да ги споделувате многу едноставно ако веќе ги користите тие услуги.

2. Dropbox: Најдобро за складирање со голем капацитет

Dropbox

Најдобро за огромни количини простор за складирање по фер цена

Бесплатен простор: 2 GBза интеграција на Office

Microsoft OneDrive

Најдобар избор за секој што користи Microsoft 365 и има различни поделби

Бесплатно складирање: 5 GB

Најдобрите опции за складирање на податоци за студентски облак за 2023 година се поразновидни сега од кога било, и со многу слободни избори, станува потешко да се одлучи кој е вистинскиот за вас. Бидејќи повеќето студенти имаат различни потреби, овој водич има за цел да ги разјасни варијациите помеѓу најдобрите избори за да можете да ја пронајдете вистинската опција за да ги задоволите вашите потреби за складирање.

Додека физичкото складирање на хард диск или USB стик има свои предности , користењето на облакот брзо станува прв избор на повеќето студенти за складирање податоци. Една од главните причини е тоа што има многу од тоа бесплатно во моментов. Но, друг фактор е можноста за пристап до тие податоци од повеќето уреди и локации -- нема потреба да се сеќавате на тој диск или да го носите со себе.

Недостаток? Ако немате интернет конекција, нема да можете да ги добиете тие податоци. Некои велат дека цврстата состојба е побезбедна, меѓутоа, во повеќето случаи, поголемите услуги за складирање податоци нудат толку многу слоеви на безбедност, вашите податоци се веројатно побезбедни отколку во вашиот џеб.

Можеби веќе имате еден од најдобри лаптопи за студенти или најдобри таблети за студенти и едноставно сакате да го проширите тој простор. Или можеби имате пристап од повеќе од тие уреди сами. Без оглед на вашата потреба, ова се најдобрите опции за складирање податоци за студентски облак во моментов.

  • Најдобри таблети за студенти
  • Најдобри таблети за наставници

Најдоброда заштедите на големи капацитети за складирање со однапред плаќање. Како такво, ова нуди некои од најдобрите стапки за простор до 5 ТБ по годишни стапки -- плус, можете да заштедите до 50% со користење на студентски попусти. Ова значи дека нема опции за месечен план, но бидејќи оваа опција не се однесува токму на тоа, тоа не треба да биде проблем.

Добивате огромни 10 GB простор бесплатно, така што вреди обид. И прифатлива цена не значи небезбедна бидејќи имате целосна шифрирање на вашите податоци од крај до крај. Само не очекувајте многу други интеграции од трети страни или најдобри брзини на прикачување и преземање таму.

Заокружете ги најдобрите зделки на денешницата IDrive 10TB 3,98 УСД/година Приказ Проверуваме над 250 милиони производи секој ден за најдобри цени напојувани од

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.