Што е EdApp и како работи? Најдобри совети и трикови

Greg Peters 04-07-2023
Greg Peters

EdApp е мобилен систем за управување со учењето (LMS) дизајниран да биде лесен за користење за наставниците, но забавен за вклучување за учениците.

Идејата е да им се достави она што компанијата го нарекува „микролекции“ директно до учениците , овозможувајќи им да користат различни уреди за пристап до учењето.

За да биде појасно, ова се нарекува мобилен LMS, но тоа не значи дека работи само на паметни телефони - работи на повеќето уреди - и е лесен за користење од различни локации.

Содржината е разделена, што го прави корисен начин да се понуди домашно учење, како и секциско учење во рамките на лекција заснована на часови.

Прочитајте за да дознаете сè што треба да знаете во овој преглед на EdApp.

  • Топ страници и апликации за математика при учење на далечина
  • Најдобри алатки за наставници

Што е EdApp?

EdApp е LMS што е првенствено мобилен . Тоа значи дека е базиран на интернет и може да се пристапи од различни уреди. Дизајниран е, првенствено, за деловно учење, но добро функционира и за наставниците и учениците.

Системот нуди вградена алатка за пишување која им овозможува на наставниците да создаваат лекции од нула како што им треба. Но, исто така, располага со апликација која всушност ќе ги доставува тие лекции на учениците, на нивните уреди.

Постојат голем број награди за да ги задржат студентите ангажирани и опции за аналитика за наставниците да можат види како напредуваат учениците.

Исто така види: Лекции и активности за најдобри изучувачи на англиски јазик

Платформата користигејмификација за да ги направи овие лекции забавни за учениците. Сепак, ова не значи буквално игри бидејќи сè уште е алатка фокусирана на бизнисот. Фактот дека секоја активност е дизајнирана да биде кратка по должина ја прави идеална за оние ученици со пократок опсег на внимание или потешкотии во учењето. Може да биде корисно и како средство за групна работа во која различни делови од класот работат во различни области.

Како работи EdApp?

EdApp ви овозможува, како наставник, да изберете од десетици подготвени за употреба шаблони за да започнете со градење лекции - можете дури и да конвертирате PowerPoints во лекции користејќи ја оваа алатка. Откако ќе се регистрирате и кога ќе ја отворите апликацијата на вашиот уред по избор - идеално лаптоп за градење лекции - можете да започнете да составувате лекција за која било тема што сакате.

Прашања може да се постави на различни начини со одговори со повеќекратен избор, одговарање базирано на блок во кое влечете и пуштате избори, ги пополнувате празнините и многу повеќе. Сето тоа е визуелно привлечно, додека останува минималистичко, така што не е преоптоварувачко за студентите.

Можно е да имате функционалност за разговор, што овозможува повратни информации од наставниците и учениците директно во платформата. Притисни известувањата може да ги користи наставникот за да го предупреди ученикот за нова работа, директно на неговиот уред.

Наставниците може да го видат аналитичкиот дел од програмата за да проценат како напредуваат учениците, индивидуално или во врска на групата, класа илигодина.

Кои се најдобрите функции на EdApp?

EdApp е едноставен за користење, но нуди широк спектар на функционалности. Оваа слобода создава многу креативен начин за поучување, а истовремено нуди доволно насоки за поддршка. На пример, библиотеката со содржини што може да се уредува, е одличен начин да се повлече однапред изградена содржина за брзо да се создаде лекција.

Способностите за преведување се одличен додаток, кој ви овозможува да креирате лекција на вашиот мајчин јазик и апликацијата ќе ја преведе на различни јазици за секој студент по потреба.

Платформата нуди значајна библиотека со претходно креирана содржина, но голем дел од неа е наменета за бизниси, така што можеби не е толку корисна за наставниците.

Алатката за брзо освежување е корисен додаток кој ви овозможува учениците да го разгледаат претходниот квиз или задача за да видат дали го задржале знаењето - одлична за кога станува збор до времето за ревизија.

Алатката за конверзија на PowerPoint е супер корисна. Едноставно поставете лекција и слајдовите автоматски ќе се конвертираат во микролекции што ќе се изведуваат на апликацијата.

Колку чини EdApp?

EdApp има неколку планови за цени , вклучително и бесплатна опција.

Бесплатниот план ви нуди курсеви за уредување, неограничено пишување курсеви, целосен пакет апликации, вградена гејмификација, табли на водачи, брзо освежување , учење од врсници, виртуелни училници, офлајн режим, целосен пакет за аналитика, интеграции,и поддршка за разговор во живо.

Планот за раст е 1,95 $ месечно по корисник, што ви го добива горенаведеното плус меѓусебно повторување, приспособени достигнувања, едно најавување, известување што може да се изврши, листи за репродукција, прилагодено притисни известувања, вистински награди, дискусии и задачи и кориснички групи.

Планот Плус е 2,95 долари месечно по корисник, што ви ги добива горенаведените плус динамични кориснички групи, поддршка за API, вештачка интелигенција превод и пристап до API.

Постојат и планови Enterprise и Content Plus , кои се наплаќаат по нарачана цена, кои ви даваат повеќе контроли на ниво на администратор.

Најдобри совети и трикови на EdApp

Засилете го часот

Исто така види: 10 Забава & засилувач; Иновативни начини да се учи од животните

Користете го EdApp за да креирате микролекција што претставува тест за учениците што треба да го направат дома, после часовите, за да видете што научиле и што треба да се преиспита.

Научете граматика

Користете ги лекциите во стилот за пополнување на празното за учениците да ги завршат речениците што ги имате напишано со празни места со влечење во избор на зборови што ги нудите.

Користете награди

Ѕвездите може да се дадат како награди во апликацијата, но направете ги тие да се бројат во реалниот свет. Можеби 10 ѕвезди му даваат шанса на ученикот да направи нешто што ќе го резервирате на часовите како задоволство.

  • Топ страници и апликации за математика при учење на далечина
  • Најдобри алатки за наставници

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.