Како да поставите прстенест светло за далечинско учење

Greg Peters 20-07-2023
Greg Peters

Како да поставите ѕвонење за далечинско учење е важна задача што треба да ја разгледате, па браво што стигнавте овде. Како што веројатно знаете, правилното осветлување може да биде разликата помеѓу јасниот и добро испорачан онлајн час и нередот во сенка што ги одвлекува вниманието на учениците од она што е важно.

Со добро осветлување, дури и послабата веб-камера сепак ќе испорача квалитет слика на она што треба да го видат вашите ученици. Ова може да ја отвори вратата за поекспресивна комуникација, подлабоко споделување и – најважно – поефективно учење како резултат.

Поставувањето е важно бидејќи ќе треба да ги земете предвид растојанието на светлината, осветленоста и бојата како како и опции за монтирање, напојување и компатибилност. Од користење на паметен телефон или таблет до поврзување со лаптоп или посветена веб-камера, за секоја ќе треба различен пристап при поставувањето.

Еве што треба да знаете за тоа како да поставите прстенести светла за далечинско учење.

Изберете го најдоброто прстенестило

Прво ќе треба да одлучите кое е најдоброто прстенесто светло за настава што ви одговара. Од масивни моќни светла од 20 инчи до преносливи прстени со клипови, има многу опции.

Неколку работи што треба да се земат предвид овде се големината, преносливоста, осветленоста, поставките и моќноста. Ако сакате да можете да се движите помеѓу соби, можеби побарајте опција за батерија и електрична мрежа. Ако се надевате дека ќе научите експерименти, тогаш поголема светлина тоапокрива поголем дел од просторијата е најдобро.

Уредот што ќе го користите е исто така важен. Мало прстенестичко светло може да работи добро за вашиот паметен телефон да седи на средина, но ако сакате да го сторите истото со таблет или лаптоп, можеби ќе треба да размислите поголемо.

Исто така, вреди да се има на ум ако ви треба само прстен светло или веб камера, исто така. Достапни се неколку добри веб-камери што доаѓаат со вградено прстенесто светло - потенцијална заштеда при надградба и на камерата и на светлото одеднаш, за најдобар краен резултат.

Одлучете каде ќе оди ѕвонењето

Дали вашиот прстен светло ќе се постави на едно место? Ако ова е вашиот назначен простор за настава и дали секогаш ќе останете тука, тогаш е можна поголема или потрајна инсталација. Може да се обратите за електрична енергија, можеби светилка за монтирање на маса или на ѕид и да ја оставите секогаш приклучена таму.

Ако планирате да се движите меѓу собите и можеби да покажете примери на класот, тогаш можеби ќе ви треба нешто повеќе мобилни. Светло кое се напојува со батерија на подвижен статив би можело да биде подобро. Или можеби прстенестичко светло со прицврстување што се прикачува на вашиот паметен телефон за да можете да бидете вистински мобилни.

Дали растојанието ќе биде точно

Во зависност од моќта на светлината по која одите, ќе треба правилно да се поставите простор. Премногу блиску и може да завршите со премногу изложен лист од бела светлина. Премногу далеку и се вративте на територијата нада имате слика која е премногу засенчена.

Поради оваа причина, добро е не само да ја тестирате светлината туку и да бидете сигурни дека одите на онаа што може да се премести или има повеќе поставки за нивоа на моќност. Вториот е идеален за да ви даде флексибилност ако немате секогаш соодветно место за поставување на светлото и треба да биде оддалечено со различни должини во зависност од тоа каде сте го поставиле.

Исто така види: Edpuzzle План за час за средно училиште

Размислете за светлата боја

Многу прстенести светла доаѓаат со поставки за прилагодување на бојата на светлината или топлината. Ова може да биде од жолтиот крај на спектарот до брилијантна, чиста бела светлина. Оваа варијација на бојата е важна за да се најде вистинското прилагодување на амбиенталната светлина во просторијата во која се наоѓате. На некои ќе им треба потопло, а на други поостра светлина за да го пресечат она што е веќе таму.

Друга опција е за шарено осветлување; некои LED диоди го нудат ова. Меѓутоа, освен ако не планирате некако да ја интегрирате таа боја во лекцијата, ова би можело да заврши повеќе како одвраќање од било што. Сепак, секогаш е препорачливо додавањето разнобојно осветлување во вашата позадина за да се даде текстура и попривлечно присуство на екранот за учениците на кои ќе се фокусираат.

Исто така види: National Geographic Kids: Фантастичен ресурс за студентите да го истражуваат животот на Земјата

Размислете за монтажата

Прстенестото светло е одлично, но без десниот држач може да се заглавите потпирајќи го на ѕидот или куп книги за да го наклоните правилно. Многу прстенести светла доаѓаат со, или барем работат со, aстатив или некој вид клип. Проверете дали вашето или доаѓа со нешто или може да работи со она што го имате или што можете да го добиете.

Некои прстенести светла доаѓаат со клипот како дел од конструкцијата. Во овие случаи, секогаш е подобро да имате вграден адаптер за статив за да имате можност да го користите во иднина. Ова ви дава слобода на движење за да го пронајдете најдобриот можен агол и да го промените тоа во иднина доколку треба да ја преместите просторијата.

  • Најдобри прстенести светла за настава
  • Најдобри таблети за наставници

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.