National Geographic Kids: Фантастичен ресурс за студентите да го истражуваат животот на Земјата

Greg Peters 07-08-2023
Greg Peters

Неверојатни фотографии и длабински приказни за народите на Земјата и дивиот свет

Позитивни: Искористувајќи ја експертизата во фотографијата, меѓународната покриеност и репортажата за дивиот свет, страницата нуди неверојатна низа на ресурси за учење.

Недостатоци: Наставните ресурси се ограничени; некои од видеата и фотографиите од дивиот свет покажуваат предатори во сцени кои би можеле да ги исплашат многу малите деца.

Крајна линија: Оваа голема збирка мултимедијални ресурси ги учи помладите ученици за животните, живеалиштата, земјите и култури.

Прочитај повеќе

Исто така види: Што е чекологија и како може да се користи за предавање?

Изборите за апликации на денот се избрани од врвните алатки за edtech прегледани од Common Sense Education , кои им помага на воспитувачите да ги најдат најдобрите алатки за е-технологија, да научат најдобри практики за предавање со технологија и да ги опремат учениците со вештините што им се потребни за безбедно и одговорно користење на технологијата.

Од Образование за здрав разум

Исто така види: Што е Plotagon и како може да се користи за учење?

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.