MyPhysicsLab - бесплатни физички симулации

Greg Peters 22-08-2023
Greg Peters

MyPhysicsLab е бесплатен сајт кој содржи, погодувате, симулации на лабораторија за физика. Тие се едноставни и создадени во Java, но доста добро го илустрираат концептот на физиката. Тие се организирани во теми: пружини, нишала, комбинации, судири, тобогани, молекули. Има и дел кој објаснува како тие работат и математиката/физиката/програмирањето зад нивното создавање.

Симулациите се одличен начин навистина да се истражи и визуелизира темата. Многупати, симулацијата е подобра од практична лабораторија поради манипулациите и визуелните прашања што постојат. Јас користам симулации во комбинација со практични лаборатории.

Ова е уште еден одличен ресурс за студентите и наставниците по физика да го користат за истражување и учење за концептите на физиката.

Поврзано:

PhET - одлични, бесплатни, виртуелни лаборатории и симулации за наука

Исто така види: Што е Imagine Forest и како може да се користи за учење?

Физија - бесплатен софтвер за симулација на физика

Одлични ресурси за физика за Ученици и наставници

Исто така види: Техника & засилувач; Learning ги објавува победниците на најдоброто шоу на ISTE 2022 година

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.