Техника & засилувач; Learning ги објавува победниците на најдоброто шоу на ISTE 2022 година

Greg Peters 24-10-2023
Greg Peters

Техника & засилувач; Learning's Best of Show Awards на ISTELive 22 ги слават производите и бизнисите зад секој од нив, кои го трансформираат образованието во училиштата ширум светот. Техника & засилувач; Судискиот панел на Learning ги додели производите и решенијата на изложувачите на ISTELive 22 Live кои даваат најголеми ветувања за индустријата, според највештите и најупатените едукатори во САД за технологија.

„Беше одлично да се биде вратете се лично во ISTELive22 и видете толку многу примери на иновации на подот на изложбениот салон“, вели Кристин Вајзер, директорка за содржина за Tech & Учење. „Нашите судии ги избраа следните победници како примери за извонредност во однос на вредноста, квалитетот, леснотијата на користење и разновидноста. Честитки до нашите победници!“

Победници на Best of Show на ISTE 2022

Acer

Avantis Education

AVer Information Inc.

DL30 AI камера за учење на далечина за автоматско следење

VB130 се-во-едно камера за соработка во училница

AVID Products

AE-25 универзални слушалки/слушалки

BenQ

WDC30 безжичен систем за презентација

BenQBoard RM03 серија

Boxlight

MyStemKits

Robo E3

CleverLive

MimioPro 4

MimioConnect ® Мешана платформа за учење

Boxlight - EOS

Capstone

PebbleGo

ClassLink

ClassLink Enterprise Suite

ClassLink Analytics+

ClearPower

Fuze Cart

Clear Touch

8086MAX

Codelicious

Codelicious

CodeMonkey

CodeMonkey - Кодирање за деца

CTL

CTL Chromebook PX11E

CTL Chromebook PX14EX

CTL Chromebook NL72-L

Curriculum Associates

Edmentum

Точна патека

Курсеви

EdOptions Academy

ETS

PlanWise™

Criterion®

PlanWise™

Напреден раб

Edge•U

Автоматизација на идентитет

RapidIdentity SafeID

Impero Software

Impero Classroom

Incident IQ

iiQ Assets

iiQ Ticketing

JAR Systems

Подигнете ја количката за полнење USB-C

Power Banks Active Charge

Kami

Kami

LEGO Education

LEGO Education професионален развој

LEGO Education BricQ Motion Prime

Исто така види: Што е Brainly и како може да се користи за поучување?

LEGO Education SPIKE Prime

LEGO Education BricQ Motion Essential

LEGO Education SPIKE Essential

Lightspeed Systems

Lightspeed Alert

Филтер Lightspeed

Lightspeed Analytics

Mackin Educational Resources

MackinVIA

Mango Languages

Mango Classroom

MAXCases

Nearpod

Flocabulary

Nearpod Math Program

Nearpod

NetSupport Inc.

classroom.cloud

NetSupport DNA

OverDrive

Сора, ученичката што читаапликација

PikMyKid

Pikmykid

PowerGistics

Core16 USB

Promethean Inc.

ActivPanel со ActivSync

Renaissance

Star Assessments

myON

Schoolzilla

Lalilo

Исто така види: 10 алатки за вештачка интелигенција надвор од ChatGPT кои можат да заштедат време на наставниците

Забрзан читач

Freckle

Samsung Electronics America

Samsung Flip Pro (име на моделот : WMB)

SchoolStatus

SchoolStatus Communication Platform

SHMOOP

SMART

Lumio

SMART Board 6000S Series

Teq

OTIS for Educators

Texthelp

OrbitNote

Equatio

Turnitin

Turnitin Draft Coach

TutorMe

TutorMe

Upper Story

Spintronics

Turing Tumble

UWorld

UWorld Learning Tools for AP® Exams

Vivacity Tech

Student Repair Academy (SRA)

Vivacity Tech 11" V3 вертикална футрола

Мобилна станица за полнење

Wacom

Wacom Intuos

WeVideo

WeVideo

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.