Производ: EasyBib.com

Greg Peters 15-08-2023
Greg Peters

Малопродажна цена: Основно издание, бесплатно; училишното издание започнува од 150 долари годишно; Бесплатната услуга MyBib Pro на EasyBib обезбедува форматирање на MLA

By MaryAnn Karre

Исто така види: Извештај за книгата на 21-от век

EasyBib.com е веб-страница која им помага на студентите брзо и едноставно да собираат, форматираат и азбучен список на цитирани дела и ги учи правилно да ги кредитираат изворите на нивните информации.

Квалитет и ефективност: EasyBib е вистинското име за овој производ, бидејќи прави целосни и точни библиографии да бидат среќни. Со Autocite, едноставно е да внесете ISBN, URL, клучен збор или дел од наслов за да генерирате целосен цитат за книги, бази на податоци и дури 58 видови извори, вклучувајќи цртани филмови, музика и јавни изведби. Беа потребни само секунди за да се создаде листа што се состои од книга, статија од технички весник, видео на YouTube и софтверска програма. За изворите што не се обезбедени од EasyBib автоматски, рачните цитати се исто толку лесни, бидејќи секое поле во формуларите за цитати на EasyBib вклучува детална помош.

Водичот за цитирања ќе им помогне да им покаже на учениците каде можат да ги најдат различните информации им треба нивната библиографија, а не само она што им треба. Иако бесплатното основно издание е прекрасно алатка за заштеда на време и поддршка, изданијата на училиштето и MyBib Pro им овозможуваат на учениците лесно да се префрлаат помеѓу APA, MLA и стилови на Чикаго или Турабија; тие исто такавклучуваат форматирање загради и фусноти, увоз на база на податоци, IP автентикација и проверка на квалитетот на веб-страницата, и тие се без реклами. Сите верзии можат да цитираат 58 типа на извори преку употреба на Autocite, сите извезуваат во Word и RTF и сите имаат управување со цитати.

Лесност за користење: Студентите треба само да се логираат за да пристапат нивните списоци. Бидејќи веб-страницата е толку интуитивна и брза, тие можат да се фокусираат на користење доверливи извори и нивно правилно документирање наместо да се грижат за правилно форматирање на цитатите. Волшебникот за цитирање во заграда создава цитат веднаш кога ќе се внесе бројот на страницата што е цитиран, а волшебникот за фусноти форматира фуснота или завршна белешка веднаш. Кога ги користат студентските и Про-изданија, студентите можат дури и да увезуваат цитати од најчесто користените бази на податоци, како што се JSTOR, EBSCO и ProQuest.

Креативна употреба на технологијата : EasyBib е повеќе од алатка за цитирање, особено затоа што соработува со Credo Reference, WorldCat и YoLink за да им помогне на студентите да започнат истражување веднаш по пристапот на страницата EasyBib.

Топ карактеристики

Исто така види: Што е Discord и како функционира? Најдобри совети и трикови

¦ EasyBib.com е исто толку вредна алатка за почетниот истражувач како и за студентот.

¦ Со собирање информации за изворите додека студентот истражува, EasyBib му дозволува на студентот да се концентрира на адресирање на темата наместо на деталите и форматот нацитати.

¦ Обезбедувајќи помош чекор-по-чекор, EasyBib ги учи учениците правилно да ги кредитираат нивните извори во стилот што ќе го користат од основно училиште до факултет.

Вкупна оцена

EasyBib.com е подеднакво дома на сите академски нивоа, од основно училиште до универзитет, бидејќи може да ги форматира цитатите во MLA, APA или Чикаго или Турабиски стилови и да помогне со цитати и фусноти во загради, кои може лесно да се копира и залепува.

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.