Технолошки совети за часови: користете BookWidgets за да креирате интерактивни активности за iPad, Chromebook и повеќе!

Greg Peters 06-08-2023
Greg Peters

Исто така види: 4 едноставни чекори за дизајн на соработка & засилувач; Интерактивна онлајн ПД со и за наставници

Создавате свои е-книги или сакате да започнете? BookWidgets е платформа што им овозможува на едукаторите да создаваат интерактивни активности и ангажиран наставен материјал што ќе се користи на iPad, таблети со Android, Chromebook, Mac или компјутери. Потребни се само неколку минути и е многу лесен за употреба. Наставниците можат да креираат динамични графички контроли - интерактивна содржина - за нивниот iBook без да имаат потреба од знаење за тоа како да кодираат.

Првично, BookWidgets беше развиен за да се користи на iPad заедно со iBooks. Но, поради неговата популарност, сега е достапен како веб-базирана услуга која работи на други уреди. Се разбира, наставниците кои користат iBooks Author сè уште можат да го интегрираат во нивните iBooks, но сега тоа е алатка што можете да ја користите за да креирате интерактивни дигитални лекции на различни платформи.

Како можете да креирате интерактивни активности со BookWidgets?

Со BookWidgets наставниците можат да креираат интерактивни активности за дигитални часови. Ова значи дека можете да ги дизајнирате вашите сопствени вградени формативни проценки како излезни ливчиња и квизови. Има многу други опции, вклучувајќи игри како крстозбори или бинго. Видеото подолу дава фантастичен преглед за тоа како да се користи BookWidgets, вклучително и демо на нивната супер лесна за употреба платформа.

Исто така види: Уништување на митот за стилови на учење

Какви интерактивни активности можете да креирате со BookWidgets?

Во моментов таму се достапни околу 40 различни видови активности за наставниците. Овавклучува различни видови на опции за формативно оценување како квизови, излезни листови или картички, како и слики и видео. Покрај игрите што ги споменав претходно, можете исто така да креирате активности поврзани со одредена предметна област како математика. За математика можете да креирате графикони и активни парцели. За други предметни области можете да користите формулари, анкети и планери. Наставниците исто така можат да интегрираат елементи од трети страни како видео на YouTube, мапа на Google или PDF. Ова отвора многу можности, па без разлика на кое ниво предавате или на која тема се фокусирате, постојат тони опции кои ќе работат со содржината на вашиот курс. Платформата е прилично интуитивна и има многу упатства достапни на нивната веб-страница за да ве водат на патот.

Како вашите креации на BookWidget стигнуваат во рацете на учениците?

Наставниците лесно можат да ги креираат вашите сопствени интерактивни активности или „виџети“. Секој додаток е прикачен на врска што ја испраќате до студентите или ја вметнувате во креација на iBooks Author. Откако учениците ќе ја добијат врската, тие можат да почнат да работат на активноста. Не е важно каков тип на уред користат бидејќи врската е базирана на прелистувач и може да се отвори на кој било уред поврзан на Интернет. Откако ученикот ќе ја заврши својата работа, наставникот може да види преглед на сработеното. Тоа значи дека иако вежбата е веќе оценета автоматски, наставникот добивакорисни сознанија за дел од вежбата што целото одделение се бореше успешно да го заврши.

Веб-страницата на BookWidgets има ресурси поделени по различни нивоа што овозможува лесно да се види како оваа алатка може целосно да ги трансформира наставата и учењето во вашата училница . Има примери за наставници во основните училишта, наставници од средни и средни училишта, универзитетски инструктори и едукатори кои се домаќини на стручни обуки. Ќе најдете многу примери на нивната веб-локација и многу ресурси кои ќе ви помогнат да започнете.

Како корисник на автор на iBooks, апсолутно ги сакам бескрајните можности што BookWidgets им ги нуди на наставниците. Можете целосно да го приспособите искуството за вашите студенти и да дизајнирате значајна, интерактивна содржина. Кога ги посетувам училиштата и разговарам со наставниците низ целата земја, секогаш ја истакнувам важноста да се најде рамнотежа помеѓу потрошувачката на содржина и создавањето содржина на дигиталните уреди. Кога студентите се во интеракција со BookWidgets на нивните уреди, тие доживуваат содржина на курсот во практични активности за учење кои бараат од нив да размислуваат за она што го прочитале или научиле за некоја тема.

Она што е дополнително посебно за BookWidgets е способност да се провери разбирањето со опциите за формативно оценување. Алатките #FormativeTech во BookWidgets им помагаат на наставниците да проверат дали разбираат во контекст на активностите за учење. Даливметнувате графичка контрола во креација на iBook Author или ја испраќате врската до вашите студенти, ќе можете да ѕирнете во нивното размислување за некоја тема.

BookWidgets е секогаш бесплатна за студентите да ги користат за да можат да ја отворат на нивниот уред и веднаш започнете со активностите што сте ги создале. Како корисник на наставници, плаќате годишна претплата која започнува од 49 долари, но оваа цена е намалена за училиштата кои купуваат за најмалку 10 наставници.

Можете да го пробате BookWidgets со 30-дневен бесплатен пробен период достапен на веб-страницата на BookWidgets!

ПОДАРУВАЊЕ! Во мојот билтен оваа недела објавив дека BookWidgets ми даде две, едногодишна претплата за подароци за читателите на ClassTechTips.com. Можете да влезете за да освоите една од двете претплати. подарокот е отворен до 20 часот по EST на 19.11.16. Набргу потоа ќе бидат објавени победниците. По 19.11.16, формуларот ќе се ажурира за мојот следен подарок.

Добив компензација во замена за споделување на овој производ. Иако овој пост е спонзориран, сите мислења се мои :) Дознајте повеќе

крст објавено на classtechtips.com

Моника Барнс е наставничка во петто одделение во училница за iPad 1:1. Посетете ја нејзината веб-страница на classtechtips.com за совети за креативно образование за технологија и планови за лекции за технологија усогласени со Заедничките основни стандарди.

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.