Што е Yo Teach! и како функционира?

Greg Peters 06-08-2023
Greg Peters

Вие учите! од страна на компанијата Palms се нуди како „нова алтернатива на TodaysMeet“. Значи, ако сте го користеле претходно, тогаш ќе имате идеја што да очекувате. Ако не, ова е заеднички работен простор дизајниран за образование.

Како таков, можете да го користите овој онлајн дигитален простор, бесплатно, за да ги хостирате часовите и содржините на едно место до кое е лесен пристап за студентите. Сето тоа може да значи помалку хартија, помалку хаос и помала конфузија.

Бидејќи ова е бесплатна понуда, минималистичкиот распоред се чувствува со соголено грб. Тоа треба да се земе предвид ако ви се допаѓаат повеќе функции, но исто така може да биде многу добра работа ако сакате само алатка која ја врши работата што ви треба и одржува сè едноставно за да може да го користи буквално секој.

Така би можел да учиш! да бидеш вистински за својата училница?

  • Најдобри алатки за наставници

Што е Yo Teach!?

Yo Teach! е заеднички работен простор базиран на онлајн кој им овозможува на едукаторите и студентите да споделуваат, во живо, преку повеќе уреди на единствена дигитална локација.

Yo Teach! може да се користи како табла за пораки за објавување известувања или поставување прашања и давање одговори. Но, навлегува во многу поголема длабочина благодарение на можноста за споделување медиуми, како што се слики, што може да овозможи посложени разговори, известувања и интеракции.

Корисно, оваа платформа е базирана на интернет, така што ништо не треба да се преземе за да се добие пристап.Скоро секој уред со интернет конекција -- па дури ни брза -- исто така треба да има пристап. Тоа е идеално бидејќи учениците ќе го користат ова надвор од часовите за да ги проверат задачите и слично, што тие можат да ги направат со помош на нивните лични уреди.

Како учи Јо! работи?

Вие учите! лесно е да започнете со тоа бидејќи едноставно треба да го внесете името на вашата училница и да дадете опис пред да притиснете на „Креирај соба“ за да започнете. Потоа на учениците може да им се даде бројот на собата и безбедносната игла, кои можат да ги внесат на врвот на почетната страница за да влезат веднаш во собата. Алтернативно, наставниците може да испратат врска или QR-код за да им овозможат на учениците директен пристап до дигиталната соба.

Достапна е опцијата да се регистрирате како наставник, што ќе ви овозможи пристап до најширокиот спектар на функции, вклучувајќи ја и можноста за создавање повеќе соби. Во секој режим, имате опција да ги вклучите функциите на администраторот кои можат да бидат корисни како начин за бришење објави и генерално подобро да го модерирате просторот.

Наставниците можат да објавуваат анкети, квизови и пораки или слики за да стимулираат одговори од студенти. Сето ова може да се користи во живо, во училницата, можеби за да се измери повратни информации -- или надвор од училиштето кога учениците сакаат да комуницираат.

Ако се користат повеќе простории, тогаш тоа е нешто што ќе треба да се следи , затворање на просторијата кога има цел на дискусијатадојде до крај. Нешто што треба да се има на ум бидејќи ова може да создаде работа, како и да помогне да се рационализира.

Кои се најдобрите Yo Teach! карактеристики?

Една од најдобрите карактеристики на Yo Teach! колку е лесен за користење, што го прави многу брза алатка за поставување. Тоа исто така значи дека студентите можат лесно да се вклучат без да чувствуваат дека постои некаква технолошка вознемиреност која инаку би можела да ги одврати.

Исто така види: Што е Microsoft Sway и како може да се користи за предавање?

Ова може да биде одличен простор за работа и соработка како група, благодарение на опцијата за интерактивната табла. Ова му овозможува на воспитувачот да води со поставување на слики, текст и цртежи во просторот, а исто така нуди можност и на учениците да го додадат својот придонес. Ова може да биде суптилен начин да ги натерате поинтровертните студенти да работат заедно со другите на жив и привлечен начин.

Способноста да се прават анкети или да се поставуваат квизови е драгоцена карактеристика за да се види што мислат учениците за некоја тема. или можеби предложено патување, како и начин како наставниците да го проверат разбирањето на темата или дури и да создадат билети за излез за часот.

Корисна функција за автоматизација на текст во говор може да се овозможи за да им помогне на оние студенти кои, од која било причина, може да се борат со читањето на текстот на веб-локацијата. Наставниците можат да ги преземат записите за начин да проверат што се случува без потреба од интернет конекција – па дури и уред ако изберете да печатите.

Колку учи Yo!цена?

Вие учите! е целосно бесплатен за користење. Тоа вклучува создавање класа блиску веднаш без да се бараат лични податоци. Ако сакате да го извлечете максимумот од оваа услуга, тогаш ќе треба да креирате сметка за наставник, која бара вашата адреса за е-пошта, корисничко име и лозинка за поставување.

Иако нема реклами на страницата, што прави компанијата со информациите што ги внесуваат учениците и наставниците е нејасно, така што вреди да се има предвид во однос на приватноста.

Yo Teach ! најдобри совети и трикови

Создадете извор на факти

Исто така види: Што е фактилно и како може да се користи за настава?

Да ги внесат сите факти што ги научиле на тема надвор од она што се предава на часот, а сите споделуваат на единствен простор за подобрување на учењето за сите.

Гласајте за

Нека учениците да создадат свои песни, предлози за патување, идеи за час и така натаму -- потоа сите нека гласаат за победникот за да одлучат што да прават следно.

Тивка дебата

Прикажи релевантно видео за курсот на час и нека студентите дебатираат за тоа што се случува, во живо, користејќи ги нивните уреди додека гледаат.

  • Најдобри алатки за наставници

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.