Топ три 3D пенкала за образование

Greg Peters 14-06-2023
Greg Peters

За едукаторите кои не се сосема подготвени да се впуштат во 3D печатење, постојат неколку 3D пенкала на пазарот, кои се рачни уреди кои го имитираат процесот на истиснување на 3D печатач, но овозможуваат поголема контрола на слободна форма врз она што е создадено . Два од најпопуларните производители на пенкала ги вклучуваат 3Doodler и Scribbler.

3Doodler е производител на првото 3D пенкало за печатење, со 2 верзии: Start (безбедно за векови 6+) и Create+ (на возраст од 14+). 3Doodler Start користи топење со ниска температура, нетоксичен, биоразградлив филамент и нема надворешни загреани делови. Основните пенкала 3Doodler Start чинат 49,99 долари, со достапни различни пакети и активности. 3Doodler Create+ е компатибилен со повеќе филаменти, вклучувајќи ABS, PLA, флексибилни и дрвени нишки достапни на нивната веб-локација. Цените започнуваат од 79,99 долари, со достапни повеќе комплети и активности. Достапни се и едукативни пакети од двете верзии.

Исто така види: Што е ReadWriteThink и како може да се користи за настава?

Scribbler нуди три 3D пенкала. Scribbler V3 (89 долари) нуди ергономски пријателски држач и издржлив мотор со долготрајност. Scribbler Duo (110 долари) е првото рачно пенкало со двоен екструдер, што им овозможува на корисниците да комбинираат бои без мака со префрлување на филаменти за време на изградбата. Scribbler Nano (99 долари) е најмалото 3D пенкало на пазарот. Сите три пенкала понудени од Scribbler им овозможуваат на корисниците да ја прилагодат брзината на истиснување и температурата на млазниците,и се компатибилни со ABS, PLA, флекс, дрвени, бакарни и бронзени филаменти понудени на нивната веб-локација.

Ако барате повеќе вклучено искуство, 3d Комплетот Simo (35 долари) е првиот комплет за 3D пенкала, кој ќе го направите сами. Напојуван од микрокомпјутер базиран на Arduino Nano, овој комплет е со отворен код, што значи дека напредните производители можат да ги приспособат деловите, фирмверот и плочката за да одговараат на нивните потреби. Соодветен за средношколци и постари ученици, овој комплет е одличен начин да ги запознаете учениците со изработката, барајќи од нив да изградат свои алатки. 3DSimo го нуди и Kit 2 (69 долари), кој е алатка 4-во-1 - 3D пенкало, рачка за лемење, горилник и секач за пена.

Исто така види: Алатки и апликации за образование на Google

За да дознаете за најдобрите 3D печатачи за училницата preK-12, посетете го ажурираниот водич за 3D печатач на Tech&Learning.

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.