Алатки и апликации за образование на Google

Greg Peters 13-08-2023
Greg Peters

Google Classroom е најпопуларната дигитална алатка во образованието, поради нејзината цена (бесплатна!) и мноштвото лесни за употреба апликации и ресурси поврзани со него.

Алатки и апликации за образование на Google

Што има ново во најновото ажурирање на Google For Education?

Истражете ги најновите ажурирања на Google за образование, вклучувајќи ги сите возбудливите нови карактеристики на вештачката интелигенција.

Ова се новите функции на Google за образование што наставниците треба да ги знаат

од Google Classroom и Meet to Workspace и Chrome OS, овие ажурирања на Google за образование вреди да се знаат

Најдобрите алатки на Google за изучувачи на англиски јазик

Google Classroom

Што е Google Classroom?

Преглед на Google Classroom

Исто така види: Лекции и активности за најдобри изучувачи на англиски јазик

Како да користам Google Classroom?

Како да поставам Google Classroom

Google Classroom за наставници: Како да водич

Што се додатоците на Google Classroom? Совети & засилувач; Трикови

Google Docs

Ажурирање на Google Docs и подобрувања на работниот простор за едукатори

Најдобри додатоци на Google Docs за наставници

Најдобри студентски шаблони за Google Docs, слајдови, листови и цртежи

Google Earth

Како да се користи Google Earth за настава

Најдобрите совети и трикови на Google Earth за настава

Најдобрите совети и трикови на Google Earth за предавањеможе да помогне да се претвори училницата, или искуството за учење на далечина, во патување што го проширува умот, ограничено само со имагинација.

Google Forms

Што е Google Forms и како може да се користи од наставниците?

5 начини за да спречите мамење на вашиот квиз за формулари на Google

Google Jamboard

Како да користите Google Jamboard, за наставници

Совети и трикови за настава со Google Jamboard

Google Maps

Што е Google Maps и како Може ли да се користи за поучување? Совети & засилувач; Трикови

Google Meet

Како да го користите Google Meet Grid View и повеќе совети за наставници

6 совети за предавање со Google Meet

Google Scholar

6 Google Scholar совети од неговиот ко-креатор

Google Sheets

Што е Google Sheets и како функционира за наставниците?

Гугл Сајтови

Како да ги користите сајтовите на Google, совети и трикови

Слајдови на Google

Што е Google Slides и како може да ги користат наставниците?

Преглед на слајдови на Google

Како да ги претворите слајдовите на Google во анимиран GIF

Исто така види: Како да се користи Google Jamboard, за наставници

4 најдобри бесплатни и лесни алатки за аудио снимање за Google Slides

Grackle

Што е Grackle и како може да се користи за да се подобри пристапноста?

  • Најдобри алатки за наставници
  • Што е Google Classroom?
  • Најдобрите екстензии на Chrome за GoogleУчилница

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.