itslearning Решението за нова патека за учење им овозможува на наставниците да дизајнираат персонализирани, оптимални патишта за учење на учениците

Greg Peters 30-09-2023
Greg Peters

Октомври. 16, 2018 година, Бостон, м-р и Берген, Норвешка – Како дел од својата мисија да им помогне на студентите да го постигнат својот потенцијал, itslearning објави дека неодамна го лансираше своето подобрено решение Патеки за учење. Наставниците можат да го користат овој нов сет на функции за да создадат персонализирано искуство за училницата. Преку низа чекори, студентите работат кон одредена цел на учење со сопствено темпо.

Како корисник на системот за управување со учењето (LMS) и рано прифаќање на новото подобрено решение за неговото учење, Џејсон Наил, директор на Наставна технологија и медиуми за училиштата во округот Форсајт, рече: „Возбудени сме што ги користиме новите Патеки за учење. Тие се исклучително ефикасен начин за користење на технологијата и нејзините огромни ресурси за да се овозможи самостојно учење и да им се даде на студентите потребното водство и поддршка преку неверојатна диференцијација.“

Исто така види: Што е Wakelet и како работи?

Специјално дизајниран за пазарот К-12, неговото учење помага да се подобри образованието во и надвор од училницата. Интуитивните карактеристики на LMS ефикасно ги поврзуваат наставниците, родителите и учениците за да создадат персонализирани решенија за учење за секој ученик. Покрај тоа, реномираната платформа за учење продолжува да се развива за да ги исполни иницијативите за учење од 21 век на училишните области. Неодамна компанијата објави ново партнерство со Google for Education што ќе резултира со големи нови интеграции за подобрување на учењето на ученицитеисходи.

Патот за учење во рамките на LMS за учење може да се состои од содржини како што се белешки, датотеки, веб-страници, видеа или линкови до надворешна игра. Наставниците, исто така, можат да вградат проценки во патеката за учење за да го оценат нивото на разбирање на учениците, правејќи ги повратните информации во реално време реалност. Исто така, можно е да се одреди различен редослед врз основа на резултатот од оценувањето, овозможувајќи им на учениците да поминат низ поправна патека или да излезат од патеката на учење кога ќе се постигне целта.

„Со две лесни опции за создавање на патеки за учење, на наставниците им даваме нови начини не само да го персонализираат наставата, туку и да ја олесниме наставата -- што е фундаментално за нашата мисија“, рече Арне Бергби, извршен директор на своето учење. „Слушавме што бараа наставниците и ова решение за Патеки за учење е одговорот.“

За повеќе информации за LMS богатата со функции, посетете ја: //itslearning.com/us/k-12/ карактеристики/

За своето учење

Го подобруваме образованието преку технологија која им помага на учениците да го остварат својот потенцијал. Со седиште во Бостон, MA и Берген, Норвешка, опслужуваме 7 милиони наставници и студенти ширум светот. Посетете не на //itslearning.com.

Исто така види: Што е Arcademics и како работи за наставници?

# # #

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.