Агент за пишување 4.0

Greg Peters 30-09-2023
Greg Peters

www.typingagent.com Малопродажна цена: Степена структура на цени базирана на FTE: 0,80-7$ по ученик.

Исто така види: Компјутерска надеж

Пишување Agent е целосно веб-базирана програма која овозможува централна контрола на наставниците врз часовите за пишување на учениците и наставната програма за тестирање. Контролната табла на училиштето и област им овозможува на наставниците и администраторите да постават наставна програма, цели и лекции за поединечни ученици, цели класови и нивоа на одделенија. Дополнително, Typing Agent нуди основни лекции за кодирање за ученици од трето одделение и нагоре, можност за комуникација ученик-наставник преку „Spy Mail“, можност за вклучување на целосно заградена социјална мрежа наречена Agentbook за да се научи безбедноста на Интернет и низа од игри за секое ниво од одделение.

Квалитет и ефективност: Можеби најмоќната карактеристика на Typing Agent е централизираната контролна табла каде што можете да го следите напредокот и растот на учениците. Употребата на извештаи за напредок на ученик, класа, одделение и област им овозможува на областите да го следат напредокот на учениците со текот на времето и да се осигураат дека сите се на пат да ги исполнат целите на крајот на годината. Дополнителната практика достапна преку игри и предизвици додава нова димензија на наставата за пишување. Наставната програма е достапна за учениците од одделението К-12 и секоја групација на ниво на одделение има малку поинаква, спирална наставна програма, која исто така може да се приспособи од наставникот.

Лесност за користење: Бидејќи пишување Агентот е веб-базирани, нема софтвер за инсталирање и програмата работи на сите платформи. Навигацијата е стандардна на сите платформи и јасно е означена за сите корисници. Постои посебен интерфејс кој е полесен за користење за учениците од К-2. Делот за помош на наставникот обезбедува одговори базирани на текст на најчесто поставуваните прашања и опција за поднесување прашања што се неодговорени. Учениците и наставниците можат брзо и лесно да се вчитаат во Агентот за пишување користејќи CSV-датотека или со саморегистрација. Агентот за пишување нуди и можност за едно најавување со Google и Clever.

Исто така види: Најдобри бесплатни лекции и активности за Денот на Уставот

Креативно користење на технологијата: Модулот за администратор на областа овозможува следење на цела училишна област. Агентот за пишување користи комерцијален софтвер наречен typeSMART, кој автоматски ги прилагодува инструкциите и ги насочува областите каде што учениците се слаби, се фокусира на квалитетот пред квантитетот, доделува Q-оценка и нуди предупредувања, мапирање на курсеви и извештаи за напредок. typeSMART, исто така, го предупредува наставникот ако се забележи невообичаено однесување при пишување (на пример, ако некој ученик пишува многу побрзо дома отколку на училиште). Употребата на спирална наставна програма помага да се осигури дека учениците се максимално изложени на тастатурата. Студентите можат да заработат рангирање агенти, слично на значките во другите платформи за игри. Агентот за пишување, исто така, овозможува пристап на родителите до напредокот на ученикот во програмата. Конечно, претходно вчитаната содржина што се користи во тестовите за пишувањее мешавина од актуелни настани и наставни содржини, што значи дека учениците ги зајакнуваат другите знаења додека ги практикуваат своите вештини за пишување. Typing Agent нуди и автоматско оценување, врз основа на критериуми поставени од наставниците за точност и брзина.

Погодност за употреба во училишна средина: Наставната програма е подготвена да оди како што е, но и целосно приспособливи. Како што се зголемуваат нивоата на оценки, се зголемува и тежината на вокабуларот во програмата. Наставната програма е предвидена за сите ученици, одделенија К-12. Додавањето на новите модули за кодирање само ја зголемува неговата употребливост во наставата на вештините на 21-от век. Agent е програма која е лесна за употреба која ќе го привлече вниманието на учениците и ќе ги поттикне да ги практикуваат своите вештини за пишување надвор од училницата.

ВРВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

• Одговорност: Агентот за пишување го следи напредокот на ученикот поединечно, по клас, по одделение и во целата област.

• Приспособливост: Агентот за пишување нуди можност за приспособување на наставната програма врз основа на за потребите и целите на наставниците и областите.

• Ангажирање: употребата на игри ќе ги поттикне учениците да го зголемат времето за вежбање.

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.