Компјутерска надеж

Greg Peters 28-07-2023
Greg Peters

Computer Hope

ComputerHope.com нуди силна архива на бесплатни информации поврзани со компјутерот, вклучувајќи упатства, совети за решавање проблеми, совети и повеќе. Изберете „Hardware Listing“ и „Software Listing“ за да изберете од обемниот директориум или направете пребарување за да одговорите на одредено прашање.

Computer Hope

• Игри за учење • Слики и/или илустрации

Исто така види: 10 Забава & засилувач; Иновативни начини да се учи од животните

• Гимназија

Нина Биелиаускас

Исто така види: Најдобар повеќестепен систем на ресурси за поддршка

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.