Што е Продиџи за образование? Најдобри совети и трикови

Greg Peters 24-06-2023
Greg Peters

Prodigy е алатка за комбинирано учење фокусирана на математика која го поврзува учењето во класа и дома за хибриден систем. Тоа го прави преку гејмифицирање на учењето.

Оваа алатка за учење базирана на игра користи авантура со играње улоги за да ги вклучи учениците во игри фокусирани на математика. Како што учат и ја разбираат математиката, покажувајќи го тоа со завршување на задачите, тие можат да напредуваат низ играта и да го подобрат своето учење.

И покрај тоа што е многу фокусирана на играта платформа, Prodigy им овозможува на наставниците да избираат од различни на наставните стандарди при поставување на час. Тие дури можат да изберат специфични вештини за одредени ученици по потреба.

Прочитајте за да дознаете сè што треба да знаете за Prodigy за наставници и студенти.

  • Топ сајтови и апликации за математика за време на учење на далечина
  • Најдобри алатки за наставници

Што е Продиџи?

Продиџи е фантастична авантуристичка игра со улоги во која ученикот создава и контролира лик на волшебник на аватари кој се бори низ мистична земја. Битките вклучуваат одговарање на прашања засновани на математика.

Идејата е да се привлечат учениците, обично дома, во играта да играат без избор и како резултат на тоа учат. Се разбира, ова може да се игра и на часовите, па дури и може да делува како заедничка точка на комуникација за учениците.

Алатката планер им овозможува на родителот или наставникот да доделат одредени теми засекој ученик. Оваа игра е поставена наставна програма со вклучени Common Core, Ontario Math, NCERTS и National Curriculum (Велика Британија).

Prodigy е и апликација и базирана на веб, така што може да се користи на речиси секој уред. Бидејќи е игра со мал ефект, не бара голема процесорска моќ, што ја прави достапна на дури и постари уреди.

Како функционира Prodigy?

Prodigy е бесплатен да се регистрира и да го користи. Учениците можат да пристапат до платформата за да играат додека родителот или наставникот може да постават како функционира играта. Ова дури вклучува и опција за заедничко настава во која повеќе наставници можат да работат во иста контролна табла.

Штом апликацијата ќе се преземе на iOS или Android, или кога играта е најавена на прелистувач, учениците можат да почнат да одлучуваат како тие сакаат нивниот лик волшебник да изгледа и многу повеќе. Откако ќе заврши овој креативен процес, тие можат да ја започнат својата потрага, со математичко магично ниво кое покажува колку добро успеваат во израмнувањето на нивниот карактер.

Исто така види: Обратен речник

Ова е кога платената верзија може да направи разлика додека учениците го користат тоа се способни да се израмнат побрзо со повеќе достапни награди во играта. Креаторите на Prodigy велат дека ова се покажало дека го подобрува напредокот во математиката со побрзо темпо од оние што ја користат бесплатната верзија. За да бидат работите фер, веројатно е препорачливо целото одделение да биде на бесплатна или платена верзија.

Играта им дозволува на волшебниците да разговараат со други ликови преку однапред напишани избори за коментари,Предизвикајте ги пријателите да се борат во арена или да се справите со чудовишта и специјални шефови преку режимот на приказна. Колку повеќе математички напредок е постигнат, толку повеќе моќи и способности развива аватарот на волшебникот.

Кои се најдобрите карактеристики на Prodigy?

Prodigy се одликува со корисен режим на Фокус што го зголемува времето кога учениците ја прават вистинската математика во самата игра - идеално ако го користите ова на час за да вежбате вештина што штотуку ја научиле.

Исто така види: Што е SEL?

Учениците можат да го видат напредокот на едни со други и да играат заедно, и на час и на далечина. Ова може да помогне да се промовира напредок додека групите работат да се развиваат на слични нивоа без да заостануваат. Лошата страна овде е што платената верзија овозможува побрз напредок, создавајќи неправедна рамнотежа за оние кои не можат да си ја дозволат платената верзија.

Режимот за повеќе играчи е непроценлив бидејќи дури и откако режимот на приказна станал помалку воодушевувачки , овој режим им овозможува на учениците да играат заедно и да напредуваат.

Играта се прилагодува на потребите и способностите на ученикот, овозможувајќи им да научат што им треба и со брзина која е охрабрувачка. Играта продолжува да нуди нови светови и специјални предмети за откривање за да ги задржи студентите ангажирани и да напредуваат.

Колку чини Prodigy?

Prodigy е бесплатен за преземање и започнување со играње. Сепак, има реклами, но тие се само промоции на платеното ниво на играта и можат да бидатприлично лесно се игнорира.

Постои платено ниво, кое се наплаќа со 8,95 долари месечно или 59,88 долари годишно. Ова не нуди дополнителна едукативна содржина, но значи дека има повеќе ставки во играта, ковчези со богатство и домашни миленици - сето тоа може да помогне во побрз напредок на ученикот.

Најдобри совети и трикови Продиџи

Креирај турнир

Изгради приказна

Пренеси ја во реалност

  • Топ страници и апликации за математика при учење на далечина
  • Најдобри алатки за наставници

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.