Обратен речник

Greg Peters 20-06-2023
Greg Peters

Понекогаш се обидувате да смислите збор, но не можете да го изговорите. Еве веб-страница која ќе ви помогне да ги пронајдете зборовите за кои размислувате цел ден!

Обратен речник ви овозможува да пребарувате зборови според нивната дефиниција. Алатката гледа низ различни дефиниции за речник и ги зема оние што најмногу одговараат на вашето барање за пребарување. За да ја користите алатката, едноставно напишете збор, фраза или реченица и оставете ја да излезе со листа на зборови од кои можете да изберете. Можете исто така да кликнете на зборовите за да ја најдете дефиницијата на зборот.

Исто така види: Најдобри лаптопи за наставници

Уживајте!

Исто така види: Преглед на производот: StudySync

вкрстено објавено на ozgekaraoglu.edublogs.org

Озге Караоглу е професор по англиски јазик и образовен консултант во подучувањето на младите ученици и настава со веб-базирани технологии. Таа е автор на серијалот книги Minigon ELT, чија цел е да ги научи англискиот јазик на младите ученици преку приказни. Прочитајте повеќе од нејзините идеи за предавање англиски јазик преку технологија и веб-базирани алатки на ozgekaraoglu.edublogs.org .

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.