Преглед на производот: StudySync

Greg Peters 13-08-2023
Greg Peters

StudySync од BookheadEd Learning, LLC (//www.studysync.com/)

од Керол С. Холцберг

Да се ​​натпреварува успешно за работни места во глобалната економија, студентите мора да развијат критичко размислување, комуникација и вештини за соработка. Сепак, стандардизираните тестови кои тие ги учат како да се полагаат од државата, обично го нагласуваат потсетувањето на фактите наместо длабочината на разбирањето. Веб-базираниот StudySync на BookheadEd Learning се обидува да го премости овој јаз.

Собата за електронски курсеви на StudySync е моделирана на академски дискурс на ниво на колеџ. Нејзината наставна програма за онлајн учење заснована на стандарди цели кон класични и модерни литературни текстови на мултимодални начини користејќи различни дигитални медиуми, вклучувајќи видео со квалитет на емитување, анимација, аудио читања и слики. Активностите за пишување и размислување врамени со алатки за социјално вмрежување и заеднички дискусии со врсниците се дизајнирани да ги мотивираат учениците од средните и средните училишта на повисоки нивоа на постигања. Секоја лекција вклучува вежби за претходно пишување, инструкции за пишување, плус можности за учениците да ја објават својата работа и да ја прегледаат работата на другите. Учениците можат да пристапат до содржини и задачи од кој било компјутер со поврзување на Интернет.

Малопродажна цена : 175 долари по наставник за 12-месечен пристап (за најмногу три училници со по 30 студенти секоја) ; $25 за секоја дополнителна класа од 30 студенти. Така 4 паралелки/120 ученици, 200 долари; и 5часови/150 студенти, 225 долари. Цени за целата зграда: 2.500 долари, годишна претплата за под 1000 студенти, 3000 долари за 1000-2000 студенти; 3500 долари за повеќе од 2000 студенти. Достапни се попусти за јачината на звукот за повеќе згради во една област.

Квалитет и ефективност

Лекциите на StudySync засновани на истражување, тестирани од наставници корелираат со стандардите на Common Core и се усогласуваат со Изјава за позицијата на NCTE (Национален совет на наставници по англиски јазик) за писменоста на 21-от век. Класичната и современата содржина што ја нуди вклучува дела од Шекспир, Џорџ Орвел, Марк Твен, Бернард Шо, Жил Верн, Емили Дикинсон, Роберт Фрост, Ели Визел, Жан Пол Сартр и многу други. Околу 325 наслови во библиотеката StudySync им даваат на наставниците од средните и средните училишта различни романи, приказни, песни, драми и литературни дела за учениците да ги учат. Многу од овие текстови се појавуваат во Додаток Б од стандардите за заедничко јадро. Флексибилните програмски карактеристики им овозможуваат на наставниците да испорачуваат задачи како цели лекции или како ресурси кои ја дополнуваат постојната наставна програма. Вградените опции за управување им овозможуваат да прават тековни проценки и да даваат навремени повратни информации за да ја водат работата на учениците.

Лекциите можат да помогнат да се изгради знаење за заднината, да се протега размислувањето, да се воведат различни гледишта и да се развие разбирање. Многумина започнуваат со забавен трејлер налик на филм за да мотивираат интерес. Ова внимание -грабачкиот вовед е проследен со драматизирано аудио читање на песната или избор од текстот за да се одржи ангажманот. Следат два инструкции за пишување и контекстуален опис за да се фокусира размислувањето и да се насочи вниманието кон одреден аспект од работата. Конечно, водените упатства за пишување им помагаат на учениците да размислуваат за работата на одреден начин, охрабрувајќи ги младите да ги запишат идеите во форма на белешки или списоци со точки за преглед кога првпат ќе го изготват својот есеј напишан од 250 зборови. Додека учениците работат, тие секогаш можат да се вратат на претходниот дел и да го репродуцираат кој било дел од лекцијата толку често колку што е потребно.

Лесност за користење

StudySync е и содржина систем за управување за наставници и електронска просторија за курсеви за студенти. Двете места имаат графички интерфејс лесен за користење. Кога студентите се најавуваат со доделено корисничко име и лозинка, тие слетуваат на почетниот екран каде што флексибилните опции ги повикуваат да ги проверат своите пораки, да истражуваат задачи, да прегледаат веќе завршена работа и да читаат коментари од колегите за нивните есеи. Дополнително, тие можат да изразат мислења во одговори од 140 знаци за вести настани од денот или да прелистуваат лекции од интерес во библиотеката StudySync, каде што содржината е организирана по тема или концепт како што се Откривање и истражување, Општество и поединец, Женски студии, Војна и мир, љубов и смрт итн.

Учениците можат да се префрлат од почетната страница на другаобласт со кликнување на слика или со користење на лентата за навигација поставена на врвот на страницата. На пример, студентите кои кликнуваат на картичката Задачи можат да ги видат сите задачи што допрва треба да ги завршат, прелистувајќи ги со кликнување на сликата на задачата во онлајн рингишпилот или со користење на лентата за навигација поставена под сликите (видете десно).

Кога работите на задача, лекциите базирани на веб се лесни за следење. Деловите од лекциите се нумерирани, но учениците можат повторно да го посетат секој дел за преглед во секое време (види подолу).

Исто така види: Најдобар повеќестепен систем на ресурси за поддршка

Кога наставниците се најавуваат, тие можат да додаваат ученици или групи ученици во нивните часови, да управуваат со поставките за часовите за поединци или групи , креирајте задачи и прегледувајте ги задачите доставени до учениците. Дополнително, тие можат да ги видат сите задачи дадени на поединечен ученик, датумите на почеток и крај за секоја задача, дали задачите се завршени и просечната оценка на ученикот.

Задачи кои наставниците создаваат може да содржи Sync-TV епизода за литературното дело, доколку има достапна епизода. Тие, исто така, може да вклучат поттикнувања за пишување и прегледување кои го водат одговорот на студентите, прашања на кои студентите треба да се обратат и StudySync Blasts со прашања кои предизвикуваат размислување од историско, политичко или културно значење. StudySync помага во дизајнирањето на часовите, обезбедувајќи им на наставниците вистинските барања за задачи да ги вклучат. Алатките за оценување дозволуваатнаставниците да го следат одговорот на учениците и да ги следат перформансите.

Изборната неделна активност на микроблог Blast е дизајнирана да обезбеди практика на пишување додека развива вештини за социјална комуникација. Оваа вежба се состои од тематски прашања креирани од членовите на јавната заедница StudySync Blast. Студентите кои учествуваат мора да достават одговори во стилот на Твитер со не повеќе од 140 знаци. Откако ќе одговорат, тие можат да учествуваат во јавна анкета на таа тема, да ги прегледуваат и оценуваат Blasts поднесени од други.

Креативна употреба на технологијата

Силата на StudySync лежи во создавањето стандарди -заснована содржина достапна на повеќе начини, давајќи им на учениците избор во начинот на кој тие се ангажираат со материјалот. Покрај самостојното читање на електронскиот текст, често има опции за слушање на текстот на глас. Студентите кои се борат со читањето или слушателите и визуелните ученици кои имаат корист од мултимедијалниот звук и графичката поддршка, ќе ја ценат компонентата Sync-TV што го дополнува текстот со слики, анимации и видео содржини. Драматичните читања од професионални актери (кога е достапно), исто така, ја поддржуваат и зајакнуваат испораката на содржина.

Друг важен аспект на производот е тоа што неговите презентации на студенти на ниво на колеџ дискутираат за одреден модел на селекција соодветно академско однесување, критичко размислување и групна соработка. Додека овие студенти разменуваат идеи,тие даваат увид во она што авторот или поетот го напишал. Фокусирајќи се на конкретни зборови, звуци, пасуси и слики, тие можат да дојдат до општо разбирање дури и на најтешките текстови. Од сите во групата се очекува да придонесат во дискусијата, зборувајќи гласно за возврат додека работат на прашањата за задачите.

Активностите за синхронизирање-преглед обезбедуваат можности за учениците да работат заедно и да ја критикуваат меѓусебната работа. Наставниците можат да ги приспособат опциите за членство во затворената мрежа за рецензија од колеги, ограничувајќи го учеството на цела класа или мали групи на настава.

Исто така види: Техника & засилувач; Learning ги објавува победниците на најдоброто шоу на ISTE 2022 година

Синк-Биндер го складира работното портфолио на ученикот, кое се состои од сите задачи за претходно пишување, пишани есеи и рецензии . Учениците можат да пристапат до нивното портфолио во секое време за да видат што и кога поднеле задача, коментари на наставниците и што сè уште треба да завршат.

Погодност за употреба во училишна средина

StudySync интегрира различни алатки и карактеристики кои градат вештини за пишување и моделираат критичко размислување, соработка и рецензија (комуникација). Фактот дека е заснован на стандарди, богат со ресурси и е фокусиран на многу исти текстови препорачани од иницијативата Common Core, значи дека наставниците имаат многу ресурси од кои можат да црпат во дизајнот на часовите. Веб-базираната природа на содржината дава можности за проширување на учењетонадвор од училницата. Неделните експлозии може да се испратат директно на мобилниот телефон на студентот.

Вкупна оцена

Делумно, StudySync сè уште е во тек. Само 12 од повеќе од 300 наслови на библиотеката имаат презентации на Sync-TV. Дополнително, ако кликнете на врската Совети на дното на кој било екран на StudySync, се појавува порака во која се наведува дека советите кои ќе ви помогнат да се движите и да го користите StudySync се „Наскоро!“

Од друга страна, Sync-TV вклучува корисни резимеа на важни класични и современи книжевни дела. Многу од нив се претставени во стил кој сигурно ќе мотивира понатамошно истражување. Дополнително, StudySync обезбедува повеќе патишта до важни содржини преку својата комбинација на типови задачи (од претходно пишување до пишување и неделни анкети на Blast) до кои се пристапува преку текст, драматизирани читања, филмови и други мултимедијални содржини.

Едукаторите може да бидете разочарани ако мислат дека StudySync има се што им е потребно на студентите за да развијат подобрени вештини за критичко размислување, соработка и комуникација. Исто како што клавирите не произведуваат убава музика, лекциите базирани на веб не произведуваат вештини од 21 век. Синхронизираните ТВ-филмови, содржини, водени прашања и неделни Blasts нудат можности за критичко размислување со ментори од факултетска возраст кои учествуваат во видео дискусиите за моделирање на критичко размислување и соработка. Но, во крајна анализа, зависи од наставницитеобезбеди прилики каде што учениците работат заедно во мали групи за да се вклучат во слични дискусии и активности. За учениците да станат критички мислители, наставниците мора да презентираат наставна програма заснована на стандарди која интегрира привлечни идеи и задачи не само дигитални медиуми.

Топ три причини зошто ова севкупните карактеристики, функционалноста и образовната вредност на производот го прават добра вредност за училиштата

  • Филмовите на Sync-TV се многу забавни, наликуваат на трејлерите. Неговите аудио гласови за читање им помагаат на учениците да се вклучат во литературната содржина.
  • Флексибилните карактеристики и активности им обезбедуваат на наставниците збирка ресурси што можат да ги користат за настава, со што се поедноставува дизајнот на часовите. Наставниците можат да ја вградат оваа содржина во постојните лекции за да го зголемат времето кое учениците го посветуваат на читање и пишување.
  • StudySync може да им помогне на учениците да останат организирани и да управуваат со задачите, бидејќи на прв поглед знаат кои задачи ги завршиле и кои ги имаат допрва треба да се направи. Вградените алатки за оценување им овозможуваат на наставниците да обезбедат навремена формативна повратна информација

Д-р Керол С. Холцберг, [email protected], (Шутсбери, Масачусетс) е специјалист за образовна технологија и антрополог кој пишува за неколку публикации. Таа работи како Окружен технолошки координатор за јавните училишта Гринфилд и училиштето Гринфилд Центар (Гринфилд, Масачусетс)и предава и во програмата за лиценцирање во образовната соработка во Хемпшир (Нортемптон, м-р) и онлајн во Факултетот за образование на Универзитетот Капела. Испратете коментари или прашања преку е-пошта на [email protected].

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.