Јавните училишта во округот Харфорд го избираат своето учење за да доставуваат дигитална содржина

Greg Peters 01-10-2023
Greg Peters

Како дел од својата иницијатива да се придвижи кон дигитална испорака на наставни содржини, областа на јавните училишта во округот Харфорд (HCPS) во Мериленд соработува со своето учење (www.itslearning.net) за да обезбеди платформа за учење за да го прошири персонализираното учење за повеќе од 37.800 ученици во областа.

Исто така види: Преглед на искуство во образованието на Дискавери

„Наставата е поинаква во дигиталниот свет“, рече координаторката на HCPS за наставна технологија Марта Барвик. „Со неговото учење, имаме „се-во-едно“ решение за управување со учење и настава. Со користење на едно најавување, можеме да управуваме со нашата дигитална наставна програма со диференцирано учење што ги ангажира студентите. Плус, поддржува оценување за учење, давајќи им можност на наставниците да користат докази во реално време за учењето на учениците за да ја прилагодат и персонализираат наставата според потребите на секој ученик.“

Платформата ја олеснува соработката и саморефлексијата преку блогови, индивидуализирани планови за учење, заедници и е-портфолија. неговото учење, исто така, го поттикнува создавањето содржина на учениците и анализата на колегите, проширувајќи ја улогата на ученикот надвор од онаа на традиционалниот „потрошувач“.

Покрај барањето платформа која ќе овозможи користење на дигитална училница, HCPS го избра своето учење да се намалат вкупните трошоци за сопственост и да се обезбеди единствена пристапна точка за наставни ресурси, соработка, комуникација и професионален развој. Областа исто така сакаше да помогнеродителите добиваат подлабоко разбирање за образовното искуство на нивните деца преку обезбедување пристап до информации за однесувањето и академскиот напредок, како и детали за претстојните задачи и тестови. Едукаторите на HCPS исто така размислуваат да го користат како основа за идна иницијатива 1:1 или програма „Донеси свој уред“ (BYOD).

Исто така види: 7 начини за саботажа на состаноци

„Од моја перспектива, неговото учење му дава на нашата област можност да комбинира различни системи под еден чадор“, рече директорот за технологија на HCPS, Ендру (Дру) Мур. „Тоа е голем финансиски финансиски плус, плус ни дава поедноставен пристап и лесна употреба.“

Интеграцијата на платформата за учење со постоечките училишни и регионални системи им дава на наставниците начин да споделуваат наставни ресурси, задачи и активности и проценки со ученици и родители преку персонализирани контролни табли. Комерцијалниот „мотор за совладување стандарди и препораки“ го олеснува санирањето, забрзувањето и прегледот преку автоматизирање на препораките за ресурсите и активностите врз основа на проценките за владеење на стандардите. Препораките се исто така приспособени конкретно на индивидуалните стилови на учење на секој ученик – без оглед на возраста, нивото на способност, интересите или посебните барања.

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.