Што е ProProfs и како функционира? Најдобри совети и трикови

Greg Peters 08-08-2023
Greg Peters

ProProfs всушност е создаден како алатка заснована на работа која може да се користи за да помогне во обуката на вработените. И сега со повеќе од 15 милиони корисници, тоа е голем дел од она што го прави. Но, тоа е и навистина корисна алатка за училницата.

Бидејќи ProProfs е дигитален и базиран на интернет, лесно е да се пристапи и да се користи и за наставниците и за учениците. Може да биде алатка во училницата, но исто така е идеална за далечинско учење и хибридни часови.

ProProfs го прави создавањето, споделувањето и анализирањето квизови супер едноставен процес. Бидејќи многу опции за квиз се поставени и подготвени, тоа може да биде најлесниот начин за квизирање на час.

Прочитајте за да дознаете сè што треба да знаете за ProProfs.

  • Топ страници и апликации за математика при учење на далечина
  • Најдобри алатки за наставници

Што е ProProfs?

ProProfs е онлајн алатка дизајнирана да нуди квизови и обука. Клучот е во тоа што интелигентно ги враќа резултатите со аналитика, така што наставниците можат да видат точно како работи класа, група или индивидуален ученик врз основа на нивните одговори на квизот.

Поставени се повеќе од 100.000 готови квизови да отидете токму таму на веб-страницата. Мора да се признае, многу од нив се фокусирани на работата, но како што се зголемува употребата на образованието, како што е веќе некое време, ќе расте и бројот на релевантни опции за квиз.

Опциите за квиз може да се користат за креирање испити, проценки,анкети, тестови, анкети на мислење, квизови со бодови, јавни квизови, персонализирани квизови и многу повеќе. Самата платформа е широка, што овозможува многу креативност, така што работи добро за различни барања на наставниците.

Како функционира ProProfs?

ProProfs може да се започне веднаш со бесплатен пробен период, едноставно со креирање на нова сметка. За да го извлечете максимумот од понудените функции, ќе треба да платите за целосна сметка. Но, откако ќе се регистрирате, можете веднаш да започнете со правење или користење на тековните опции за квиз.

Бидејќи ова е онлајн, пристапот е возможен преку лаптоп, паметен телефон, таблет и други уреди, дозволувајќи им на наставниците да создаваат и споделувајте квизови од каде било. Учениците можат да го пополнат квизот од нивниот сопствен уред во часот или надвор од просторот и времето на часот.

Квизовите може да се променат за да понудат различни опции за одговори врз основа на она што е потребно. Тоа може да значи избор на едноставна опција со повеќекратен избор – која е супер брза и лесна за автоматско оценување и во која резултатите се јасно изложени на крајот.

Можете да користите и различни видови, вклучувајќи есеј, краток одговор, одговараат одговори, рандомизирани, временски ограничени и повеќе.

Исто така види: Лалило се фокусира на основните вештини за писменост К-2

Резултатите се она што го издвојува ова од многу други edtech алатки. Не само што резултатите се јасно прикажани, туку и платформата ви помага да ги оцените тие податоци, за секој ученик, за да можете да видите каде треба да одите понатаму со наставатанив.

Кои се најдобрите карактеристики на ProProfs?

ProProfs е, првенствено, супер безбеден. Учениците се безбедни во просторот за учење кој е создаден само за нив. Ќе им треба лозинка за да добијат пристап и тоа искуство ќе биде поддржано со контроли за приватност и други безбедносни опции по потреба.

Анализата на податоците е погодна бидејќи можете да одлучите како сакате за да ги видите резултатите од квизот. Ова е особено корисно за анкетите, за кои можете брзо и лесно да го процените разбирањето или мислењата на целиот клас, дури и надвор од часовите.

Способност да креирате ЧПП или да имате прашања и одговори базата на знаење е навистина корисна. Можете да им обезбедите на студентите ресурси за тема до која ќе можат да пристапат пред да го полагаат квизот, давајќи им целосен простор за учење и оценување во рамките на една онлајн алатка.

Исто така види: Што е Nearpod и како работи?

Автоматското оценување на курсевите е корисна опција за да можете да видите како учениците и класот напредуваат низ тој конкретен курс, што ви овозможува да забрзате или успорите по потреба.

Поддршката и обуката достапни од ProProfs се исто така квалитетни и достапни преку е-пошта, телефон, разговор во живо, и многу повеќе, сите достапни веднаш.

Колку чини ProProfs?

ProProfs започнува со бесплатна верзија која може да ве поттикне веднаш да работи. Ако одлучите да платите, тогаш ќе бидете заштитени со 15-дневна гаранција за враќање на парите,што ви овозможува да купувате пред да се заложите за трошење.

За квизовите, цените започнуваат од бесплатно, но скокаат до 0,25 долари по квизувач месечно, на годишно ниво. Со ова добивате 100 учесници на квизови, квизови прилагодени со основни функции и известување, плус без реклами.

Скокни до 0,50 долари по усвојувач месечно и додаваш друга сметка на тренер, известување и администратор, проценки за професии, усогласеност , улоги и дозволи, плус понапредни функции.

Над тоа е ниво на претпријатие, со приспособени цени, но ова е наменето за употреба од големи бизниси, наместо за сметки за училишта и области.

Најдобри совети и трикови на ProProfs

Дознајте за студентите

Оценете ја годината

Создавајте микро приказни

  • Топ страници и апликации за математика за време на учење на далечина
  • Најдобри алатки за наставници

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.