Što je ProProfs i kako radi? Najbolji savjeti i trikovi

Greg Peters 08-08-2023
Greg Peters

ProProfs je zapravo stvoren kao radni alat koji se može koristiti kao pomoć u obuci zaposlenika. A sada s više od 15 milijuna korisnika, to je velik dio onoga što radi. Ali to je također vrlo koristan alat za učionicu.

Budući da je ProProfs digitalan i online, jednostavan je za pristup i korištenje za nastavnike i učenike. Može biti alat za rad u učionici, ali je također idealan za učenje na daljinu i hibridne razrede.

ProProfs čini stvaranje, dijeljenje i analiziranje kvizova vrlo jednostavnim procesom. Budući da su mnoge mogućnosti kviza postavljene i spremne, to može biti najlakši način za ispitivanje razreda.

Čitajte dalje kako biste saznali sve što trebate znati o ProProfs.

  • Najbolje stranice i aplikacije za matematiku tijekom učenja na daljinu
  • Najbolji alati za nastavnike

Što je ProProfs?

ProProfs je mrežni alat dizajniran da ponudi kvizove i obuku. Ključ je u tome što inteligentno vraća rezultate analitikom kako bi učitelji mogli točno vidjeti kako razred, grupa ili pojedinačni učenik radi na temelju njihovih odgovora na kvizu.

Vidi također: Najbolje besplatne web stranice i aplikacije za učenje jezika

Postavljeno je više od 100.000 gotovih kvizova otići upravo tamo na web stranici. Doduše, mnogi od njih usmjereni su na posao, ali kako se sve više koristi za obrazovanje, što je već neko vrijeme, tako će rasti i broj relevantnih opcija kvizova.

Opcije kviza mogu se koristiti za izradu ispita, ocjenjivanja,ankete, testovi, istraživanja mišljenja, bodovani kvizovi, javni kvizovi, personalizirani kvizovi i još mnogo toga. Sama platforma je široka, dopušta puno kreativnosti, tako da dobro funkcionira za različite zahtjeve nastavnika.

Kako ProProfs radi?

ProProfs se može pokrenuti odmah uz besplatnu probu, jednostavnim stvaranjem novog računa. Kako biste maksimalno iskoristili ponuđene značajke, morat ćete platiti puni račun. No, nakon što se prijavite, možete odmah početi izrađivati ​​ili koristiti trenutne opcije kviza.

Budući da je ovo online, pristup je moguć putem prijenosnog računala, pametnog telefona, tableta i drugih uređaja, što učiteljima omogućuje stvaranje i dijelite kvizove s bilo kojeg mjesta. Učenici mogu ispuniti kviz s vlastitog uređaja u razredu ili izvan učioničkog prostora i vremena.

Kvizovi se mogu mijenjati tako da nude različite opcije odgovora na temelju onoga što je potrebno. To može značiti odabir jednostavne opcije višestrukog izbora – koja je super brza i laka za automatsko ocjenjivanje i u kojoj su rezultati jasno prikazani na kraju.

Također možete koristiti različite vrste uključujući esej, kratki odgovor, odgovarajući odgovori, nasumični, vremenski ograničeni i još mnogo toga.

Rezultati su ono po čemu se ovaj alat razlikuje od mnogih drugih edtech alata. Ne samo da su rezultati jasno prikazani, već vam platforma također pomaže da procijenite te podatke, za svakog učenika, tako da možete vidjeti kamo trebate ići dalje s podučavanjemnjih.

Koje su najbolje značajke ProProfsa?

ProProfs je prvenstveno super siguran. Učenici su sigurni unutar prostora za učenje koji je stvoren samo za njih. Trebat će im lozinka za pristup, a to će iskustvo biti podržano kontrolama privatnosti i drugim sigurnosnim opcijama prema potrebi.

Analiza podataka je praktična jer možete odlučiti kako želite za pregled rezultata kviza. Ovo je posebno korisno za ankete, za koje možete brzo i jednostavno procijeniti razumijevanje ili mišljenja cijelog razreda, čak i izvan vremena nastave.

Mogućnost stvaranja često postavljanih pitanja ili pitanja i odgovora baza znanja je stvarno korisna. Studentima možete pružiti resurse o temi kojima mogu pristupiti prije nego što riješe kviz, dajući potpun prostor za učenje i ocjenjivanje unutar jednog online alata.

Automatsko ocjenjivanje tečajeva korisna je opcija tako da možete vidjeti kako učenici i razred napreduju kroz taj određeni tečaj, što vam omogućuje da ubrzate ili usporite prema potrebi.

Podrška i obuka dostupni od ProProfsa također su dobre kvalitete i dostupni putem e-pošte, telefona, live chata, i više, sve dostupno odmah.

Koliko košta ProProfs?

ProProfs počinje s besplatnom verzijom koja vas može odmah pokrenuti. Ako odlučite platiti, bit ćete zaštićeni 15-dnevnim jamstvom povrata novca,što vam omogućuje kupnju prije nego što se obvežete na potrošnju.

Za kvizove, cijene počinju od besplatnih, ali skaču na 0,25 USD po sudioniku kviza mjesečno, naplaćuju se godišnje. Ovo vam donosi 100 sudionika kvizova, prilagođene kvizove s osnovnim značajkama i izvješćivanjem, plus bez oglasa.

Skočite na 0,50 USD po sudioniku mjesečno i dodajte još jedan račun trenera, izvješćivanje i administratora, profesionalne procjene, usklađenost , uloge i dopuštenja, plus naprednije značajke.

Iznad toga je razina poduzeća, s prilagođenim cijenama, ali ovo je usmjereno na veliku poslovnu upotrebu, a ne na školske i okružne račune.

Vidi također: Što je BandLab for Education? Najbolji savjeti i trikovi

ProProfs najbolji savjeti i trikovi

Saznajte više o studentima

Procijenite godinu

Stvorite mikro priče

  • Najbolje stranice i aplikacije za matematiku tijekom učenja na daljinu
  • Najbolji alati za učitelje

Greg Peters

Greg Peters iskusan je pedagog i strastveni zagovornik transformacije područja obrazovanja. S preko 20 godina iskustva kao učitelj, administrator i konzultant, Greg je svoju karijeru posvetio pomaganju nastavnicima i školama u pronalaženju inovativnih načina za poboljšanje ishoda učenja za učenike svih uzrasta.Kao autor popularnog bloga, TOOLS & IDEJE ZA TRANSFORMACIJU OBRAZOVANJA, Greg dijeli svoje uvide i stručnost o širokom rasponu tema, od iskorištavanja tehnologije do promicanja personaliziranog učenja i poticanja kulture inovacije u učionici. Poznat je po svom kreativnom i praktičnom pristupu obrazovanju, a njegov je blog postao glavni resurs za edukatore diljem svijeta.Osim svog rada kao bloger, Greg je također tražen govornik i konzultant, surađujući sa školama i organizacijama na razvoju i provedbi učinkovitih obrazovnih inicijativa. Magistar je obrazovanja i certificirani nastavnik u više predmetnih područja. Greg je predan poboljšanju obrazovanja za sve učenike i osnaživanju edukatora da naprave stvarnu razliku u svojim zajednicama.