Лалило се фокусира на основните вештини за писменост К-2

Greg Peters 09-07-2023
Greg Peters

Содржина

Lalilo

Програмата за описменување K-2 нуди сеопфатни, приспособливи активности

Позитивни: Фокусиран дизајн. Голема покриеност на вештини. Нуди адаптивно учење водено од учениците со податоци на прв поглед.

Недостатоци: Активностите може да користат текстуални инструкции и подобро моделирање. Повеќе видеа за поддршка би помогнале. Нема тест за сместување (сè уште).

Исто така види: Што е Nearpod и како работи?

Крајна линија: Алатка која лесно се препорачува благодарение на широката покриеност на клучните вештини и убавата рамнотежа на учењето водено од учениците и диференцираното од наставникот.

Исто така види: Најдобри интерактивни табли за училиштата

Прочитај повеќе

Изборите за апликации на денот се избрани од врвните алатки за edtech прегледани од Common Sense Education , што им помага на едукаторите најдете ги најдобрите алатки за е-технологија, научете ги најдобрите практики за предавање со технологија и опремете ги учениците со вештините што им се потребни за безбедно и одговорно користење на технологијата.

Од Образование за здрав разум

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.