TechLearning.com Осврти Achieve3000 BOOST програми

Greg Peters 22-10-2023
Greg Peters

//www.achieve3000.com/learning-solutions/intervention/ Малопродажна цена: (Забелешка: Училиште или област треба да има претплата на Achieve3000 за да се додадат новите BOOST програми.) Претплатите на Achieve3000 започнуваат од 42 долари по студент годишно, со дополнителни попусти достапни во зависност од голем број фактори, вклучувајќи го бројот на претплати, должината на договорот и број на училишта. Додавањето BOOST чини дополнителни 2.500 долари по зграда или 500 долари по наставник годишно и обезбедува пристап до проширени рутини (речник, дискусија и пишување) и дополнителни ресурси за специјализирана настава за студенти од ниво 2 и ниво 3. Како и со сите решенија на Achieve3000, BOOST може да се приспособи за да ги задоволи потребите на секое училиште или област.

Достапни производи: KidBizBOOST—одделение 2–5; TeenBizBOOST - 6-8 одделение; EmpowerBOOST-одделение 9-12. Секој производ работи на сите платформи.

Квалитет и ефективност: BOOST е онлајн решение за RTI и специјално образование за студенти на кои им треба повеќе насочена, персонализирана, диференцирана настава. Достапни се различни државни изданија за наставниците да можат да пристапат до нивните државни стандарди додека ја користат програмата.

BOOST содржи лекции усогласени со стандардите базирани на солидни тековни истражувања кои користат нивоа на Lexile за проценки на писменоста. Лекциите се фокусираат на нефикција читање во науката, општествените студии и тековнитенастани и пасуси се достапни со лингвистичка поддршка за оние кои учат англиски јазик. Програмата, исто така, им овозможува на наставниците пристап до одлични податоци за оценувањето.

Лесност за користење: Учениците имаат свои уреди за пристап до приспособените лекции и за гледање и интеракција со помошниот вокабулар. Клучните зборови во приказните се означени, а зборовите од вокабуларот може да се кликнат за учениците да можат да видат дефиниции и слики со аудио поддршка. Програмата нуди и интерактивни избори за одговарање на прашања со повеќекратен избор со опција за пишување страница за објаснување на одговорите. Студентите добиваат непосредна повратна информација за интерактивни одговори со повеќекратен избор и можат да заштедат работа во секое време. Исто така, постои опција за печатење статии на различни нивоа на Lexile - така што учениците можат самостојно да вежбаат за да изградат издржливост или да изградат сила со читање на истиот напис на повисоко ниво.

BOOST им обезбедува на наставниците едноставни патишта за следење на писменоста со лесна точка -и кликнете и паѓачкото мени за да пристапите до работата на студентите или да креирате извештаи. Изборите вклучуваат управување со корисници, прилагодување на инструкциите и извештаи за користење и перформанси. Поддршката за настава е лесно достапна од менијата на наставниците.

Креативна употреба на технологијата: Учениците можат лесно да пристапат до придружните ресурси како што се слики, подкасти, мапи, загатки, графикони, рубрики и дефиниции на аудио речник како што ја користат програмата.Ресурсите на наставниците вклучуваат клучеви за одговори и наставни програми, графички организатори, пристап до државните стандарди, наставна поддршка и надарена и талентирана помош.

Исто така види: Најдобри дигитални портфолија за студенти

Погодност за употреба во училишна средина: Програмите BOOST се непречено интегрирани во главната програма Achieve3000 и лесно достапен со cloud computing. Содржината содржи 12 нивоа на англиски јазик, со опционална поддршка на шпански јазик. Неформалното оценување е вградено во секоја лекција, со формални проценки до три пати годишно.

ЦЕКУПНА ОЦЕНКА:

Исто така види: Што е Canva и како работи? Совети & засилувач; Трикови

За оние кои имаат или ќе купат Achieve3000, BOOST е многу добра, прифатлива опција за задоволување на потребите на студентите на кои им е потребна RTI интервенција за Ниво 2 и Ниво 3 за да се изгради сила во читањето.

ВРВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

• Ја исполнува потребата за програма за описменување за одредена група ученици.

• Лесна за употреба за учениците и наставниците.

• Ги прави податоците достапни за различни проценки.

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.