7 начини за саботажа на состаноци

Greg Peters 04-06-2023
Greg Peters

Кога сакате да завршите проект, императив е кога работите со други да разберете кои елементи водат до тим со високи перформанси, како и да ги разберете стратегиите потребни за состаноците да бидат ефективни. Но, што е со кога не ви се допаѓа работата што се врши во вашето училиште, организацијата на која припаѓате или во вашата заедница итн.?

Па кога е така, тогаш важно е да знаете како да саботира состаноци. Тренерскиот психолог Јарон Прајвес (@Yaron321) откри како да се направи токму тоа како дел од целодневната работилница за ветувачки практики и стапици што треба да се избегнуваат при состаноците.

Исто така види: Што е Cognii и како може да се користи за предавање?
  1. Исистирајте се да правите преку „канали. " Никогаш не дозволувајте да се преземаат кратенки за да се забрзаат одлуките.
  2. Дајте „говори“. Зборувајте што е можно почесто и долго. Илустрирајте ги вашите „поенти“ со долги анегдоти и извештаи за лични искуства.
  3. Кога е можно, упатете ги сите прашања до комисии, за „понатамошно проучување и разгледување“. Обидете се да ја направите комисијата што е можно поголема - никогаш помалку од пет.
  4. Изведувајте ги неважните прашања што е можно почесто.
  5. Да се ​​ценкате околу прецизните формулации на комуникациите, записниците, резолуциите.
  6. Повратете се на прашањата за кои беа одлучени на последниот состанок и обидете се повторно да го отворите прашањето за препорачливоста на таа одлука.
  7. Залагајте се за „претпазливост“. Бидете „разумни“ и поттикнете ги вашите сограѓани-учесниците да бидат „разумни“ и да избегнуваат брзање што подоцна може да резултира со непријатности или тешкотии.

Сега, ако целта е да одржувате состанок на вистинскиот пат, можеби ќе сакате да го испечатите овој слајд надвор како потсетник за тоа што не треба да се прави. На тој начин, кога некоја од овие стратегии ќе почне да се обликува, можете да укажете на овој потсетник за тоа што да избегнувате.

Извор: декласифициран прирачник на ЦИА за тоа како да се саботира продуктивноста. Член.

Што мислите вие? Дали има стратегии овде што сте ги доживеале за да придонесете состанокот да излезе од колосек? Нешто недостасува? Нешто со што не се согласувате? Ве молиме споделете ги во коментарите.

Лиза Нилсен пишува и зборува за публиката ширум светот за иновативно учење и често е покриена од локалните и националните медиуми за нејзините ставови за „Учењето поттикнато од страста (не податоци) ,“ „Размислување надвор од забраната“ за искористување на моќта на технологијата за учење и користење на моќта на социјалните медиуми за да се обезбеди глас до едукаторите и студентите. Г-ѓа Нилсен работи повеќе од една деценија во различни капацитети за да го поддржи учењето на вистински и иновативни начини кои ќе ги подготват учениците за успех. Покрај нејзиниот наградуван блог, The Innovative Educator, пишувањето на г-ѓа Нилсен е прикажано на места како што се Huffington Post, Tech & Учење, ISTE Connects, ASCD Wholechild, MindShift, Leading & засилувач; Учење, The UnpluggedМама, и е автор на книгата Teaching Generation Text.

Исто така види: Тивко напуштање во образованието

Одрекување: информациите споделени овде се строго на авторката и не ги одразуваат мислењата или поддршката на нејзиниот работодавец.

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.