Најдобар софтвер за виртуелна лабораторија

Greg Peters 14-10-2023
Greg Peters

Најдобриот софтвер за виртуелна лабораторија може да го претвори дигиталното искуство во учење од реалниот свет, без потреба да се наоѓате во просторијата. Тоа ја прави оваа одлична опција за наставниците кои работат од далечина за изведување часови без да го изгубат практичното искуство.

Софтверот за виртуелна лабораторија е идеален за часови по наука, дозволувајќи им на наставниците и учениците да ги испробаат лабораториските техники на безбедно и безбедна виртуелна средина. Студентите исто така можат да пристапат до понапредна лабораториска опрема и искуства, виртуелно, кои инаку би можеле да не им бидат достапни.

Од спроведување на виртуелен експеримент до истражување на внатрешниот свет на материјалите на молекуларно ниво, најдобрата виртуелна лабораторија софтверот нуди широк опсег на употреба. Во моментов има неколку опции за софтвер за виртуелна лабораторија и еве ги најдобрите од купот.

  • Како да управувате со хибридна училница
  • Најдобри STEM апликации
  • Најдобри бесплатни виртуелни лаборатории

Најдобар софтвер за виртуелна лабораторија за 2021 година

1. Labster: најдобар софтвер за виртуелна лабораторија во целина

Labster

Моќна и разновидна виртуелна лабораториска средина

Нашиот експертски преглед:

Најдобрите зделки на денешницата Посетете ја страницата

Причини за купување

+ Специфично училиште + Многу намени

Причини за избегнување

- Glitchy софтвер

Labster е лабораториски софтвер базиран на веб, така што е навистина достапен за учениците и наставниците, без оглед на типот на уредот . Се симулираат повеќе од 20 биотехнички лабораториидостапен со LabPad за да им помогне на учениците да ги водат учениците и да нудат прашања за квиз додека работат. Придружните информации во картичката Теорија се корисни за независно учење, а списокот за проверка на картичката Мисија им помага на учениците да се водат од далечина. Има некои грешки, што ги остава студентите заглавени, но генерално искуството е добро рафинирано со пристојна графика и перформанси.

2. Истражете ги Gizmos за учење: Најдобро за поддршка

Истражувајте ги Gizmos за учење

За учење базирано на поддршка, оваа лабораторија се издвојува

Нашиот експертски преглед:

Најдобрите зделки денес посетете ги Сајт

Причини за купување

+ Прекрасно водство + Опфаќа оценки од 3 до 12 + Стандарди усогласени

Причини за избегнување

- Скапа претплата

Истражувајте учење Gizmos е моќна онлајн платформа за симулација која е создадена за училишта и конкретно се фокусира на 3-12 одделение со огромна библиотека на симулации по математика и природни науки усогласени со стандардите. Сè е лесно за користење и скоро сите предмети се поткрепени со дополнителни ресурси и проценки. Овој систем за поддршка го прави идеален за учење од далечина, како и индивидуално истражување во ситуација заснована на класа. Додека плановите за претплата се скапи, постои бесплатна опција; сепак, ова ги ограничува учениците на само пет минути дневно.

3. PhET интерактивни симулации: Најдобро за ресурси

PhET интерактивни симулации

Широк спектар на теми ивозраста се опфатени

Нашиот експертски преглед:

Најдобрите зделки на денешницата Посетете ја страницата

Причини за купување

+ Опции за широки теми + Многу поддршка за материјали + Опфатени оценки 3-12

Причини за избегнување

- Графички датирани во некои области - Не толку самоводени како некои

PhET Интерактивни симулации нуди огромна разновидност на симулации кои опфаќаат физика, хемија, математика, наука за земјата и биологија. Секоја симулација доаѓа со совети, ресурси и буквари специфични за наставникот кои ќе помогнат во подготовката на учениците за задачите. Ова е малку повеќе трудоинтензивно за наставниците отколку некои платформи, што го прави помалку предводен од студентите. Нуди 95 преводи на јазици, што помага ова да се направи пошироко достапно, а со речиси 3.000 лекции поднесени од наставници во моментот на објавување, има многу опции за работа. Всушност, за многу ресурси за учебници, веројатно ќе најдете поимпресивно виртуелно искуство веќе вчитано на PhET и подготвено за употреба.

Исто така види: Студентски гласови: 4 начини да се засили во вашето училиште

4. NOVA Labs: Најдобри за квалитетни и забавни содржини

NOVA Labs

Идеални за привлечни видеа и забавни содржини

Нашиот експертски преглед:

Посетете ги најдобрите зделки на денешницата Сајт

Причини за купување

+ Многу забавна за користење + Привлечна содржина + Супер видеа

Причини што треба да се избегнуваат

- Ограничено за постарите деца - Потребна е подобра интеграција во класата

НОВА Labs од PBS е дизајнирана за средношколци и средношколци, со фокус на истражувачките предизвици,кои се забавни и привлечни. Ова е изградено околу многу висококвалитетни видео содржини што опфаќаат многу, од дизајнирање РНК до предвидување соларни бури. Со снимени одговори на квизот и белешки, ова може да биде корисна алатка за оценување, како и искуство за учење предводено од учениците. Способноста да се спојат онлајн задачите како што се поврзување на базни парови, да речеме, со содржина за учење, помага да се гамификува учењето за учениците. Иако може да има подобра интеграција со сите нивоа и теми од часовите, ова е одличен начин да ги натерате учениците да учат преку активно ангажирање.

5. Inq-ITS: Најдобро за учење NGSS

Исто така види: Dell Inspiron 27-7790

Inq-ITS

Одлична виртуелна лабораторија за пракса NGSS

Нашиот експертски преглед:

Најдобрите зделки на денешницата Посетете Сајт

Причини за купување

+ фокусирани на NGSS + податоци за студенти во реално време + Лесни за користење

Причини за избегнување

- Не се опфатени сите идеи за NGSS - Платена за содржина

Inq-ITS е центар на виртуелни лаборатории фокусиран на средно училиште кои покриваат некои, но не сите основни Дисциплински идеи на NGSS. Опфаќа области како тектоника на плочи, природна селекција, сили и движење и фазни промени. Секоја лабораторија е поделена на четири дела: хипотеза, собирање податоци, анализа на податоци и објаснување на наодите. Ова помага да се направи платформата јасна и лесна за користење со почеток заснован на прашања за да им се помогне на учениците да се чувствуваат водени, дури и кога работат од далечина. Наставниците можат да го следат напредокот на учениците во текот на годината со извештаи декафокусирајте се на учењето, но исто така уникатно нудите предупредувања во реално време, со што ќе биде полесно да се види дали ученикот е заглавен и има потреба од помош.

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.