Управување со училницата со мобилни телефони од Лиза Нилсен

Greg Peters 20-07-2023
Greg Peters

Како и со употребата на која било технологија во училницата, кога користите мобилни телефони во училницата, мора да имате воспоставено процедури за управување со училницата. Сепак, добрата работа кај мобилните телефони е што не треба да се грижите за дистрибуција, собирање, складирање, сликање и полнење на уредите. Подолу е можен протокол за управување со училницата. Ќе сакате да го измените ова за вашите посебни потреби во училницата и да разговарате со учениците пред да ги воведете мобилните телефони во училницата.

Исто така види: Најдобри бесплатни лекции за денот на ветераните & засилувач; Активности
  • По влегувањето и заминувањето од часот, проверете дали мобилните телефони се исклучени и складирани во вашиот ранец.
  • Во деновите кога користиме мобилни телефони за учење, ве молиме погрижете се тие да се тивко.
  • Користете ги телефоните само за цели на учење поврзани со наставата.
  • Кога телефоните не се користат во денот кога ги користиме ќелиите за учење, поставете ги со лицето надолу на горната десна страна од вашето биро.
  • Ако забележите дека некој од класот несоодветно го користи својот мобилен телефон, потсетете го да го користи правилен бонтон за мобилен телефон.
  • Ако во кое било време вашиот наставник смета дека не го користите вашиот мобилен телефон за работа на час, ќе биде побарано да го ставите телефонот во корпата пред собата со пост-от означувајќи го вашето име и класа.
  • По првиот прекршок секој месец можете да го земете вашиот телефон на крајот од часот.
  • По вториот прекршок можете да го соберете телефонот на крајот наденот.
  • По третиот прекршок од вашиот родител или старател ќе биде побарано да ви го земе телефонот. Ако го користите телефонот несоодветно повторно во текот на месецот од вашиот родител или старател ќе се бара да го земе вашиот телефон.
  • На почетокот на секој месец, имате чист лист.

Бидете отворени за модификации или предлози што може да ги имаат вашите студенти. Можеби имаат некои добри идеи. Сепак, имајте предвид дека ова треба да се утврди и да се објави однапред при користење на мобилни телефони во училницата. Дополнително, ако работите со вашите студенти за да ја развиете оваа политика, може да откриете дека тие градат силен, сеопфатен план за кој ќе преземат сопственост и ќе имаат поголема веројатност да го следат.

Исто така види: Напредни карактеристики за пребарување книги на Amazon

Крстот објавен на The Иновативен едукатор

Лиза Нилсен е најпозната како креатор на блогот „Иновативен едукатор“ и мрежата за учење „Трансформирање на образованието за 21-от век“. International Edublogger, International EduTwitter и Google Certified Teacher, Лиза е отворен и страстен застапник на иновативното образование. Таа е често покриена од локалните и националните медиуми поради нејзините ставови за „Размислување надвор од забраната“ и одредувањето начини да се искористи моќта на технологијата за настава и да се обезбеди глас до едукаторите и учениците. Со седиште во Њујорк, г-ѓа Нилсен работи повеќе од една деценија во различни капацитети помагајќи им на училиштата и областите да се образуваат воиновативни начини кои ќе ги подготват учениците за успех во 21 век. Можете да ја следите на Твитер @InnovativeEdu.

Одрекување : Информациите споделени овде се строго на авторот и не ги одразуваат мислењата или поддршката на нејзиниот работодавец .

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.