15 страници и апликации за зголемена реалност

Greg Peters 03-10-2023
Greg Peters

Зошто наставниците треба да интегрираат апликации и страници за проширена реалност (AR) во нивните наставни програми? Со манипулативните 3D визуелни слики, апликациите и страниците за проширена реалност внесуваат воодушевувачки фактор во секој предмет, зголемувајќи го ангажманот и ентузијазмот на децата за учење. Покрај тоа, неодамнешното истражување сугерира дека AR може да поттикне поголема емпатија кај корисниците. Многу од овие AR апликации и сајтови се бесплатни или евтини.

iOS и Android AR апликации

 1. 3DBear AR

  Оваа супер-креативна апликација за дизајн на AR нуди планови за лекции, предизвици, 3D модели, споделување социјални медиуми , и можност за 3D печатење. Веб-страницата 3DBear обезбедува видео упатства, наставна програма и ресурси за учење на далечина за едукаторите. Одлично за PBL, дизајн и пресметковно размислување. Бесплатни и платени планови, со 30-дневен бесплатен пробен период. iOS Android

 2. Civilisations AR

 3. Quiver - 3D Coloring App

 4. PopAR World Map

  Истражувајте ги чудата на светот, од диви животни до меѓународна култура до историски знаменитости. Карактеристиките вклучуваат приказ од 360 степени (режим VR), интерактивна игра и 3D модели. Бесплатно. iOS Android

 5. SkyView® Истражете го универзумот

 6. CyberChase Shape Quest!

  Врз основа на математичкото шоу на PBS Kids CyberChase , CyberChase Shape Quest! комбинира игри, загатки и 3D зголемена реалност за вежбање на геометријата и вештините за просторна меморија. Три различни игри и 80загатките обезбедуваат многу разновидност и нивоа на вештини. Бесплатно. iOS Android

iOS AR апликации

 1. Augment

  Исто така види: Училишта во текот на целата година: 5 работи што треба да ги знаете
 2. Источно од карпестите планини

 3. Земи! Rush Rush

  Забавна игра со повеќе играчи базирана на ТВ серијата PBS KIDS, FETCH! , во која играчите се обидуваат да бидат во тек со нарачките за суши. Дизајниран да ги дополни националните стандарди за наставните програми по математика за прво и второ одделение. Бесплатно.

  Исто така види: Што е Discord и како функционира? Најдобри совети и трикови
 4. Froggipedia

 5. Sky Guide

  Добитникот на Apple Design Award 2014, Sky Guide им овозможува на корисниците веднаш да лоцираат ѕвезди, планети, сателити и други небесни објекти во сегашноста, минатото или иднината. Режимот на зголемена реалност го олеснува визуелизирањето и идентификувањето на соѕвездијата. Работи со или без WiFi, мобилна услуга или GPS. $2,99

 6. Wonderscope

  Оваа многу привлечна апликација за интерактивна приказна ги става децата во центарот на дејствието што се одвива, овозможувајќи им да се движат наоколу, да станат дел на приказната и истражувајте детали со допирање на предмети. Бесплатно за првата приказна; дополнителни приказни се 4,99 $ секоја

Веб-страници за AR

 1. CoSpaces Edu

  Целосно 3D, кодирање и AR/VR платформа за образование, CoSpaces Edu обезбедува онлајн алатки за наставниците и студентите да креираат и истражуваат свои зголемени светови. Карактеристиките вклучуваат планови за часови и обемна галерија на CoSpaces создадени од наставници,студенти и тимот на CoSpacesEdu. AR бара уред со iOS или Android и бесплатна апликација. Бесплатен основен план за најмногу 29 студенти.

 2. Lifeliqe

 3. Metaverse

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.