Што е Minecraft: Education Edition?

Greg Peters 11-10-2023
Greg Peters

Minecraft: Education Edition е верзија специфична за учење на оваа многу популарна игра базирана на блокови. Така, иако учениците и онака ќе бидат привлечени од играта, ова исто така им овозможува на контролите на наставниците да им помогнат да ги едуцираат додека комуницираат со овој виртуелен свет.

Minecraft: Education Edition работи добро и во училницата и од далечина. Оставете ги учениците да одат на виртуелна екскурзија низ просторот и времето. Или нека групите работат заеднички на проект, без разлика каде се наоѓаат.

Minecraft: Education Edition е добро за ученик од која било возраст и ги опфаќа сите нивоа од одделенија. Многу колеџи го користеа Minecraft за да понудат виртуелни тури, па дури и групи за ориентација, како и за време на далечинско учење, за да им помогнат на новите студенти виртуелно да се интегрираат.

Па, што е она што е финтата? Minecraft: Education Edition не е бесплатно, но повеќе за тоа подолу. Потоа можете да одлучите дали овој речиси неограничен виртуелен свет вреди да се инвестира.

Еве се што треба да знаете за Minecraft: Образование издание за наставници.

  • Како да се свртите мапа на Minecraft во карта на Google
  • Како колеџите го користат Minecraft за создавање настани и активности
  • План за лекции за Minecraft: Education Edition

Што е Minecraft: Education Edition?

Minecraft е игра која користи графика базирана на блок со контроли за виртуелен дизајн. Тоа им овозможува на секој што игра да изгради виртуелни светови во кои потоа ќе може да игракако лик, кој слободно шета.

Постојат многу подигри, сепак, ние само ќе се фокусираме на понудите на Education Edition.

Она што го прави Minecraft: Education Edition, во однос на обичната верзија, е да нуди специјални функции за наставници кои им дозволуваат да го контролираат виртуелниот свет што го користат нивните ученици. Ова го прави безбедно, му овозможува на наставникот да ги задржи учениците фокусирани на задачата, а исто така создава опции за комуникација.

Исто така види: Топ алатки за дигитално раскажување приказни

Играта работи на многу платформи, од лаптопи и десктоп компјутери до Chromebook и таблети. Благодарение на неговите ниски технолошки барања, одлична опција е да се понуди виртуелна средина што не ја оданочува мрежна врска - што ја прави многу инклузивна.

Што е добро за Minecraft: Образовно издание за студенти?

Учењето базирано на игри продолжува да биде многу популарна алатка за учење и со добра причина. Природата на игрите ја прави веднаш привлечна и привлечна за учениците, особено за Minecraft, кој го играат деца ширум светот, со Education Edition што се игра во повеќе од 115 земји.

Играта гради вештини засновани на проекти и им овозможува на учениците да работат индивидуално, или заеднички, на лекции за решавање проблеми. Резултатот е СТЕМ учење во средина која помага да се изгради дигитално граѓанство, како и доверба во реалниот свет.

Ова го олеснува учењето и оценувањето како што учениците можат да ги презематскриншот и испратете му го на наставникот за оценување во кој било момент за време или по проектната задача. Тоа е, исто така, убав начин за студентите да изградат портфолио на работата што ја завршиле.

Режимот за создавање код им овозможува на студентите дури и да научат како да кодираат додека ја играат играта. Студентите можат да користат код како начин за експериментирање со воведната хемија и да понудат подводен биом за истражување на океанографијата.

Зошто е Minecraft: Образованието издание добро за наставници?

Со Minecraft: Education Edition, наставниците можат да уживаат во придобивките од тоа да бидат во заедница со други наставници. Од учество во табли за дискусија до соработка со други училишта, има многу достапни.

Веб-страницата содржи бројни алатки за да им ја олесни навигацијата на платформата за наставниците. Достапни се видеа со упатства и планови за лекции, од кои некои се светови што може да се преземат што може да се користат како шаблони за креирање лекции. Платформата нуди и врски со ментори, обучувачи и други едукатори.

Режимот Classroom им овозможува на наставниците да видат мапа на виртуелниот свет, овозможувајќи им да зумирате и одзумирате за да комуницирате со секој ученик. Тие, исто така, можат да го преместат аватарот на ученикот назад таму каде што треба да биде, ако на крајот лутаат.

Наставниците можат дури и да користат табли, како на пример во реалниот свет, за да им постават задачи и цели на учениците. Наставниците можат дурисоздадете ликови кои не можат да се репродуцираат кои работат како водичи, поврзувајќи ги учениците од една задача до друга.

Што чини Minecraft: Education Edition?

Додека помислата за бескраен свет поддржан од многу алатки фокусирани на образованието со кои студентите всушност сакаат да се вклучат звучи скапо, всушност не е.

Minecraft: Education Edition нуди два различни системи на цени:

- За мало, еднокласно училиште има 5 долари по корисник годишно.

- За поголеми училишта со повеќе од 100 ученици, со повеќе училници кои ја користат играта, има лиценцирање за волумен достапно од Microsoft. Ова доаѓа како дел од програмата Microsoft Enrollment for Education Solutions, а цените ќе варираат во зависност од големината на училиштето и избраниот план.

Се разбира, покрај тоа, треба да се земе предвид и хардверот. Повеќето лаптопи, десктоп компјутери и таблети се способни да работат Minecraft. Минимален услов за целосните верзии на компјутерот се Windows 10, macOS или iOS за таблети и Chrome OS за Chromebook.

Започнете со преземање на Minecraft: Education Edition овде .

8>Minecraft Java наспроти Minecraft Bedrock: Која е разликата?

Исто така види: Како да креирате привлечни прашања за училницата

Minecraft доаѓа во две форми, кои се продаваат одделно и не се заменливи. Значи, за што треба да се обратите? Оригиналот, Minecraft Java, е достапен преку веб-страницата на компанијата и е заСамо компјутер. Сепак, изданието Minecraft Bedrock се добива преку мобилни уреди, конзоли и продавницата на Microsoft, работејќи на сите тие и Windows 10.

Клучот е да бидете сигурни дека ја имате истата верзија што ја имаат вашите студенти за да можат да соработуваат заедно онлајн. Режимот на хардкор, во кој не може да се репродуцирате кога ќе умрете, не е достапен во Bedrock. Не е ниту Spectator, кој ви дозволува да летате наоколу за да го погледнете светот.

Ако ви е прв пат да ја купувате играта, тогаш вреди да се напомене дека изданието Java има повеќе модови бесплатно од Bedrock, кое има многу платени додатоци за содржина. Сепак, Bedrock е подобар за игра на повеќе платформи и генерално работи малку понепречено.

  • Како да ја претворите картата на Minecraft во карта на Google
  • Како колеџите го користат Minecraft за создавање настани и активности
  • План за лекции за Minecraft: Education Edition

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.