Преглед на производот: Adobe CS6 Master Collection

Greg Peters 12-10-2023
Greg Peters

Од Carol S. Holzberg

Наслов на производот: Adobe CS6 Master Collection

Продавач: Adobe Corporation, 800.585.0774

Веблокација: www .adobe.com

Малопродажна цена: 800 долари (мајсторска колекција за студенти и наставници). Изданијата на индивидуалните апликации за студенти и наставници во Master Collection се движат од 119 долари за Acrobat X Pro до 249 долари за Photoshop CS6 Extended.

Исто така види: Управување со училницата со мобилни телефони од Лиза Нилсен

Достапни се и изданија за студенти и наставници на пакетите CS6:

 • Adobe Design Standard (комбинира Photoshop CS6, Illustrator CS6, InDesign CS6, Acrobat X Pro), $349
 • Design & Web Premium (комбинира Photoshop CS6 Extended, Illustrator CS6, InDesign CS6, Dreamweaver CS6, Flash Professional CS6, Fireworks CS6, Acrobat X Pro, Bridge CS6 и енкодер за медиуми CS6), $449
 • Production Premium (Production Adobeecom) Pro CS6, After Effects CS6, Photoshop CS6 Extended, Adobe Audition CS6, SpeedGrade CS6, Prelude CS6, Illustrator CS6 Encore CS6, Flash Professional CS6, Media Encoder CS6 и Bridge CS6), 449 долари.

Достапни се лиценци за волумен на сите производи. Сите изданија за наставник и студент се идентични со нивните комерцијални верзии. Членство во Creative Cloud за студенти и наставници: 30 долари/месечно со едногодишна обврска.

Корисниците кои веќе се запознаени со популарните CS апликации на Adobe ќе најдат некои добредојдени подобрувања во CS6 Master Collection. Побрзи времиња на лансирање за многу одразвој

 • Зголемена поддршка за HTML 5, CSS транзиции и повеќе формати на презентација (на пр., компјутер, паметни телефони и лични мобилни уреди со iOS и Android)
 • Подобрена поддршка за 64-битни компјутери и Забрзување на графичкиот процесор (единица за обработка на графика)
 • Препорачани ресурси

  • Adobe (2012). Adobe Photoshop CS6 Classroom во книга . Peachpit Press (//www.peachpit.com), $46.
  • Snider, Lisa (2012). Photoshop CS6: The Missing Manual . O'Reilly (//missingmanuals.com/), $50.

  За авторот: Д-р Керол С. Холцберг, [email protected] (Шутсбери, Масачусетс) е специјалист за образовна технологија и антрополог кој пишува за неколку публикации и работи како Окружен технолошки координатор за јавните училишта Гринфилд (Гринфилд, Масачусетс). Таа предава во програмата за лиценцирање на Колаборатив за образовни услуги (Нортемптон, м-р) и на Факултетот за образование на Универзитетот Капела. Како искусен онлајн инструктор, дизајнер на курсеви и програмски директор, Керол е одговорна за развивање и нудење програми за обука и поддршка за факултетот и персоналот за технологија за настава и учење. Испратете коментари или прашања преку е-пошта на: [email protected].

  апликациите и додадената поддршка за 64-битни процесори во Illustrator CS6 и Adobe Bridge CS6 се прилично забележливи, како и новите екрани со прскање за сите апликации и порационализираниот кориснички интерфејс во сива боја во Photoshop CS6, Illustrator CS6 и Production Premium CS6. Старите омилени се вратија, вклучувајќи: Photoshop CS6 Extended, Illustrator CS6, InDesign CS6, Acrobat X Pro, Flash Professional CS6, Flash Builder 4.6 Premium Edition, Dreamweaver CS6, Fireworks CS6, Premiere Pro CS6, After Effects CS6, Adobe CS6, Bridge CS6 и енкодер за медиуми CS6. Adobe Contribute, Device Central, Flash Catalyst, OnLocation и Pixel Bender Toolkit се отстранети. Новите додатоци, освен 64-битниот Bridge CS6 и Illustrator CS6, вклучуваат Adobe SpeedGrade CS6 за работа со видео во боја и Adobe Prelude CS6 за постпродукциска работа.

  Додека Adobe Acrobat Pro X и Flash Builder 4.6 остануваат непроменети од CS5.5, Photoshop, InDesign, Illustrator, Dreamweaver, Adobe Premiere Pro, After Effects и Flash Professional претрпеа освежувачки подобрувања на перформансите, благодарение на забрзувањето на софтверот обезбедено од новиот Mercury Graphics Engine, кој Adobe фино го подеси за 64- бит, повеќејадрени системи. Во согласност со зголемената популарност на паметните телефони, читателите на е-книги и таблетите, Adobe опреми многу програми CS6 Master Collection со функции што им овозможуваат на корисниците повторно да наменуваатпостоечка дигитална содржина за лични мобилни уреди со помал екран. На пример, InDesign CS6 нуди алтернативни распореди и подобрени алатки за создавање EPub. Flash Professional CS6 обезбедува алатка за симулација на Adobe AIR Mobile за полесно тестирање на содржината на мобилни уреди. Illustrator CS6 има нови опции за документи за iPad и други рачни уреди (видете подолу). Dreamweaver CS6 им овозможува на корисниците да ја размеруваат веб-содржината на екрани со речиси секоја големина и нуди директна интеграција со PhoneGap Build, решение за услуги со отворен код за креирање мобилни апликации меѓу-платформи користејќи стандарден HTML 5, JavaScript или CSS.

  Дополнително, кога Adobe го објави CS6, го донесе и Creative Cloud. Оваа опционална услуга заснована на такси им дава на претплатниците целосен пристап до пакетот CS6 апликации и 20 GB складирање во облак за споделување датотеки, соработка и резервна копија (слично како Dropbox, SugarSync или Microsoft SkyDrive). Претплатата на Creative Cloud им овозможува на корисниците пристап до целосниот комплемент CS6 апликации, од кои сите или сите може да се преземат на локален компјутер, така што нема потреба да се грижите дали апликациите работат бавно или не се достапни кога е потребно. Adobe длабоко ја намалува услугата Creative Cloud за наставници и студенти.

  Квалитет и ефективност

  CS6 Master Collection, најновата итерација на арсеналот на дигитални алатки на Adobe, вешто обезбедува собирање наинтегрирани апликации кои секојдневно ги користат професионалци за дизајн, фотографија, веб и производство ширум светот. Ова се „експертските“ алатки кои студентите треба да ги користат за да ги изработат своите многубројни проекти.

  Adobe CS6 Master Collection обезбедува целосен пристап до речиси дваесетина апликации. Сите освен Adobe Flash Builder и Acrobat Pro X се ажурирани. Подобрувањата вклучуваат зголемување на перформансите во Photoshop и Illustrator. Благодарение на поддршката за графичкиот мотор Mercury, времето на одговор е побрзо кога уредувате слики со алатките Photoshop's Crop, Puppet Warp, Liquify, Adaptive Wide Angle и Lighting Effects Gallery или кога се применуваат специјални ефекти Гаусовиот замаглување, паѓачки сенки, внатрешен сјај и наежвам Потези со четка во Illustrator CS6.

  Како и со претходните повторувања на пакетот, апликациите може да се приспособат на индивидуалните потреби на корисникот. На пример, програмите ви дозволуваат да ги приспособите претходно поставените поставки за одредени проекти или преференци. Корисниците на кои не им се допаѓа темно сивиот изглед во CS6 верзиите на Photoshop, Illustrator и Fireworks, може да го осветлат изгледот на интерфејсот за приближно да ја приближат бојата на претходните верзии.

  Лесност за користење

  Студентите и едукаторите кои никогаш не доживеале пакет на CS Master Collection веројатно ќе се чувствуваат преоптоварени од огромниот број достапни апликации. Секој од нив има повеќе од доволно функции за да ги задржи корисниците зафатени. Дури и љубителите на Adobe треба да бидатподготвени да поминат извесно време за учење како да користат нови алатки и функции.

  Секоја апликација на Adobe има обемни датотеки за помош до кои се пристапува од менито Помош. Многу страници за помош нудат линкови до видеа чекор-по-чекор за дополнително визуелно засилување. Корисниците исто така можат да пристапат до бесплатни видео упатства од Adobe TV (//tv.adobe.com/), бесплатна едногодишна програма за визуелен дизајн базирана на проекти (//edexchange.adobe.com/pages/f7d773471d), наставна програма за дигитален дизајн (/ /edexchange.adobe.com/pages/4cf2e47eca) и Наставна програма за дигитално видео продукција (//edexchange.adobe.com/pages/0189ea5dcf), ресурси за наставници од колекцијата на Adobe Digital School (//edexchange.adobe.com/pages/d4178d15ff) , примероци на видео проекти (//edexchange.adobe.com/pages/7b114780ef ) и бесплатни совети на Facebook (на пр., //www.facebook.com/indesign).

  Некои програми CS6 сè уште имаат корисен добредојде екрани (на пр. Dreamweaver, InDesign, Fireworks и Acrobat Pro X) (види подолу). Тие служат како прескокнувачка точка за создавање нова содржина или отворање постоечка содржина специфична за апликацијата. Конечно, CS6 нуди континуирана поддршка за цврста интеграција меѓу апликациите. Можете лесно да пристапите до вашите средства користејќи Adobe Bridge од секоја апликација, да извезувате патеки до Illustrator од Photoshop, да уредувате слики во Fireworks или Photoshop директно во Dreamweaver, да извезувате слики од Fireworks директно во Dreamweaver и многу повеќе. Плус, менијата за апликации имаат тенденција да имаатистиот изглед од една апликација до друга.

  Креативна употреба на технологијата

  Во CS6 Master Collection, Adobe препознава дека корисниците веројатно создаваат содржина за повеќе резолуции, сооднос на аспекти и дигитални уреди. На пример, кога креирате реклама или флаер во InDesign, можете да ја усовршите содржината при стартување со означување дека дизајнирате за веб, печатење или дигитално објавување (т.е. iPhone, iPad, Kindle Fire/Nook или Android 10“ ). Алтернативните опции за распоред на InDesign ви дозволуваат да креирате нови распореди од постоечки распоред и да ги зачувате сите распореди заедно во еден документ. Со алтернативни распореди, можете да создадете еден документ што изгледа добро и во портрет и во режим на пејзаж на таблет уред. Или, можете да креирате иста реклама или флаер приспособен за различна големина на страница во зависност од публикацијата. Текстот во сите поврзани алтернативни распореди автоматски се ажурира кога го менувате текстот во еден распоред. Ова е вистински заштеда на време.

  Слични штедачи на време се вградени во Dreamweaver. Таа апликација има „распоред на флуидна мрежа“ што го олеснува прилагодувањето или пренамената на постоечката содржина за различни типови уреди и големини на екран. Прегледот на повеќе екрани на Dreamweaver ви дава чувство за тоа како ќе изгледа вашиот документ кога се гледа на различни уреди (видете подолу).

  Новите функции во различните апликации се толку многу, јас можамсамо спомни некои нагласувања. На пример, со новата алатка Content Aware Move во Photoshop CS6, можете да изберете објект на постоечка фотографија и да го преместите на кратко растојание нагоре или надолу за различна перспектива. Photoshop CS6, исто така, има подобрена алатка за Crop, нова галерија за замаглување, два нови совети за четка за дополнителен реализам, плус неколку нови опции за поставки што се појавуваат откако ќе креирате нов слој Shapes. Конечно, новите панели на Photoshop CS6 Character Styles и Параграф Стилови за заштеда на времето им овозможуваат на корисниците да зачувуваат и повторно да ги користат омилените стилови за форматирање на текст. 64-битниот свесен Illustrator CS6 има подобрена функција за следење на слики што им овозможува на корисниците да конвертираат растерски слики во вектори што може да се уредуваат, благодарение на новиот мотор трагање . Illustrator CS6, исто така, располага со нови алатки за креирање и уредување шаблони и можност за примена на три типа градиенти на удар.

  Конечно, подобрувањата на брзината во неколку апликации вклучуваат подобрен систем за кеширање во Adobe After Effects, поддршка за OpenGL графика (After Effects), подобри стапки на освежување во Property Inspector при префрлување помеѓу објекти во слика Fireworks на Macintosh, подобрена употреба на меморијата на Windows 64-битни компјутери (исто така Fireworks), зголемена брзина на Photoshop при издавање на команди интензивни за процесорот, како Liquify, Warp, Puppet Warp и Crop (како што беше споменато претходно), и новата можност на Photoshop да зачувува во заднина додека виеработа.

  Исто така види: TechLearning.com Осврти Achieve3000 BOOST програми

  Погодност за употреба во училишна средина

  Ученици, наставници и образовни администратори кои сакаат да користат софтвер со индустриски стандард за да создадат содржините за печатење, веб и повеќе уреди ќе ја ценат робусната колекција на алатки со професионален квалитет во Adobe CS6 Master Collection. Иако е можно да се користат некои програми CS6 со ученици од основно училиште (се сеќавам на еден многу успешен уметнички проект Џорџија О'Киф направен со првачиња и алатката Liquify на Photoshop), апликациите CS6 Master Collection се посоодветни за постарите ученици (одделение 6- 12) кои можат да ги искористат предностите на целосниот додаток на алатки од високата класа достапни во пакетот. На пример, средношколците можат да користат Photoshop, Illustrator и InDesign за производство на годишници за часови во печатени, дигитални и ePub формати. Ако училиштето има ТВ студио, учениците можат да ги користат апликациите за производство на Master Collection за снимање и уредување на дигитални снимки.

  Алатките на Adobe CS6 Master Collection не се само за студенти. Наставниците, администраторите и персоналот можат да ги користат апликациите за производство на флаери, билтени, видео клипови и колекции на фотографии. Централната канцеларија на училиштето или област може да користи Acrobat Pro X за да ги конвертира материјалите во формат PDF за споделување и архивирање документи. Или, тие можат да ги користат комбинираните датотеки на Acrobat во еден PDF за да соберат неколку самостојни PDF-датотеки за полеснодистрибуција. Ако наставниците или канцеларискиот персонал управуваат со веб-страница, тие можат да го користат Dreamweaver за да подготвуваат страници за веб-приказ. Експертските дигитални алатки се загрижени, професионалците каде било во светот би биле тешко притиснати да создадат листа без Adobe. Уметниците ги претпочитаат векторските алатки достапни во Illustrator бидејќи нема губење на квалитетот на дизајнот без разлика колку е голема или мала илустрацијата. Сите знаеме колку е тешко да се најде објавена фотографија која не е „фотошопирана“. Слично на тоа, нема подобра алатка од Acrobat за креирање PDF портфолија, онлајн формулари и документи за дигитално споделување. CS6 Master Collection обезбедува побрзи перформанси и нови функции кои им помагаат на корисниците да ја завршат својата работа поефикасно. Без разлика дали уредувате галерија од фотографии за една годишна книга, настан на отворено или презентација на училишен комитет, произведувате видео за веб-страница на час или училиште, составувате мноштво важни документи за споделување или „објавувате“ истражувачки проект за прикажување на повеќе уреди, неколку алатки на Adobe CS6 добиваат високи оценки бидејќи ви помагаат да ја завршите вашата најдобра работа.

  Три причини зошто севкупните карактеристики, функционалноста и образовната вредност на овој производ го прават добра вредност за училишта.

  1. Интегрира индустриски стандардни реални алатки за креативен дизајн, видео продукција и веб

  Greg Peters

  Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.