Одделот за образование на Род Ајленд го избира Skyward како претпочитан продавач

Greg Peters 12-10-2023
Greg Peters

Одделот за образование на Род Ајленд (RIDE) го избра Skyward, Inc., К-12 давател на училишен административен софтвер, како претпочитан продавач за училишните области на Род Ајленд.

Со додавање на Skyward на Род Ајленд Договор за главната цена бр. 469 – Информативен систем за студенти во повеќе области, училишните области на Род Ајленд и државата може да купат софтвер Skyward без барање за предлог за нов студентски информативен систем (SIS). RIDE започна со преглед на повеќе продавачи на SIS на почетокот на 2013 година и го избра Skyward за да ги задоволи барањата за својот систем со повеќе продавачи.

Central Falls School District и Pawtucket School Department се две од првите области на Род Ајленд што го избраа Skyward како Продавач на SIS.

„Училишниот округ Централ Фолс опфаќа шест училишта и повеќе од 2.600 ученици, со стапка на мобилност од 30 до 40 проценти помеѓу областите“, рече Мајк Сент. „Skyward обезбедува одговорен, едношалтерски систем што ни треба за да обезбедиме точност на податоците помеѓу областите. Во моментов, ние користиме пет различни системи за да ги задоволиме различните операции на областа. Skyward ги рационализира тие системи за податоци на само еден и нуди чист и достапен интерфејс на кој било уред. Нашиот округ може многу да прерасне со овој СИС, што го прави одлична итна и долгорочна инвестиција.“

Исто така види: Примена на лекции за учење од далечина за враќање на училиште

Св. Жан речеУчилишниот округ Central Falls е желен да има систем кој ќе обезбеди целосен пристап до податоците за учениците за родителите и учениците. Одделот за школа „Павтакет“ со нетрпение очекува да им ги обезбеди на своите наставници и помошниот персонал потребните алатки за информирање на наставата и задоволување на потребите на своите ученици.

Исто така види: Што е ClassFlow и како може да се користи за предавање?

„Училишниот оддел Павтакет признава дека сеопфатен систем ќе им помогне на наставниците да ги насочат индивидуалните потреби на студенти“, рече Херш Кристино, главен директор на Одделот за информации и иновации на училиштето Pawtucket. „Скајворд ќе им овозможи на наставниците лесно да ги зацртаат постигањата на учениците и да даваат повратни информации за учениците и родителите. Функциите на системот за известување податоци во реално време, способностите за одговор на интервенција и родителските портали ќе ни ги обезбедат потребните алатки за да ги придвижиме нашите ученици уште подалеку.“

Skyward нуди сеопфатен веб-базиран систем кој интегрира присуство, оценување , распоред, дефектологија, дисциплина и демографски информации во еден централизиран систем.

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.