Што е iCivics и како функционира? Најдобри совети и трикови

Greg Peters 18-06-2023
Greg Peters

iCivics е бесплатна алатка за планирање лекции која им овозможува на наставниците подобро да ги едуцираат учениците за граѓанското знаење.

Креирано од пензионираната судијка од Врховниот суд Сандра Деј О'Конор, iCivics беше лансиран со Целта е да им се помогне на децата подобро да го разберат и почитуваат работењето на американската влада.

iCivics се дели на 16 основни игри кои покриваат теми како државјанство, слобода на говор, права, судови и уставно право. Идејата е дека со гејмифицирање на овие инаку потенцијално тешки предмети, може да се направи секој попристапен за учениците од сите возрасти и образовни нивоа.

Прочитајте за да дознаете сè што треба да знаете за iCivics за наставници и студенти .

  • iCivics план за лекција
  • Најдобри сајтови и апликации за математика за време на учење на далечина
  • Најдобро Алатки за наставници

Што е iCivics?

iCivics во својата суштина е платформа за игри. Но, порасна да биде многу повеќе. Учениците и наставниците можат да ја користат бесплатната онлајн услуга за учење преку интерактивни игри, но можат да ја користат и како извор за да разберат повеќе за новинарството, како да му пишуваат на сенаторот и многу повеќе, сето тоа преку подмарката на Примарни извори.

Ќе се фокусираме на аспектите на iCivics кои се бесплатни, кои се наменети за едукаторите и работат како во училницата, така и за учење од далечина. Главниот дел од пакетот алатки, наменет за наставници,се состои од неколку игри кои се категоризирани по училишна возраст и се наведени со време за играње.

iCivics обезбедува прегледи за игрите, кои ја прават секоја не само лесна за играње, туку и едноставна за наставниците да постават како задача. Бонусот овде е што секој од учениците бара малку да читаат и асимилираат информации за да разберат пред да почнат да играат.

Иако веб-страницата е примарното место за играње, некои од игрите се достапни како индивидуални наслови за уреди со iOS и Android.

Друга карактеристика, настрана од игрите, е Одборот за изготвување. Ова им помага на учениците да конструираат аргументиран есеј, земајќи ги чекор по чекор за да го создадат крајниот резултат.

Како функционира iCivics?

iCivics може да се користи од секој студент бесплатно и не Дури и барајте од нив да создадат сметка или да се најават за да започнете. Сепак, имањето најава може да биде корисно за наставниците, бидејќи тие потоа можат да ја следат активноста на ученикот. За студентите, тоа најавување им овозможува да го зачуваат напредокот во играта, што може да биде важно за подолги игри.

Специјалните функции може да се отклучат со сметка, а имањето на една исто така им овозможува на учениците да се натпреваруваат едни против други. Водечката табла им овозможува на студентите да заработат поени за влијание кои потоа може да се донираат за цели како што се Леќи без ограничувања, кои нудат лекции и комплет за фотографија за млади со ниски приходи. Поените може да изнесуваат до 1000 доларина секои три месеци.

People's Pie е одличен пример за игра бидејќи ги балансира студентите со федералниот буџет. Но, тоа е помалку за математиката, а повеќе за фокусирање на приоритетите, особено кои проекти ќе се скратат, а кои ќе се финансираат.

Победа во Белата куќа, на сликата погоре, е уште една интересна активност. Како што сугерира името, студентот треба да избере претседателски кандидат и потоа да се кандидира за функцијата. Тие треба да ги изберат клучните прашања, да се расправаат во дебата, да соберат пари и да ги следат анкетите.

Кои се најдобрите карактеристики на iCivics?

Способноста лесно да се игра iCivics од кој било уред, бидејќи е веб-базиран, тоа е големо нерешено. Фактот што исто така не ве тера да се регистрирате е исто така освежувачки и отворен начин на работа што може да го олесни влегувањето во оваа алатка.

За наставниците, постои навистина корисна контролна табла што ви овозможува да креирате нов час со шифра што може да се дистрибуира до учениците. Во рамките на часот, постојат области на Задачи, Соопштенија и Дискусии. Така, создавањето анкета, поставувањето дебата или додавањето нова содржина е супер едноставно за секого.

Исто така види: Како да ги научите учениците од К-12 преку тангенцијално учење

iCivics исто така ви овозможува да печатите информации. Значи, ако сакате реална копија за тоа како учениците напредуваат низ игрите, со поени и слично, ова може да се направи лесно.

Исто така види: Што е MIT App Inventor и како функционира?

Достапна е многу подготвена содржина, вклучително и планови за часови. Исто така, страницата обезбедува многу насоки, вклучително и материјализа да се направи прескокнувањето директно во лекција супер едноставно.

Веб-потрагите е корисна карактеристика што им овозможува на наставниците да поврзат друга содржина со лекцијата, што во суштина го прави истражувањето задача за учениците. Овие активности се одличен начин да го следите целото одделение на екранот, бидејќи самите игри се поиндивидуално фокусирани.

Колку чини iCivics?

iCivics е бесплатен. Финансиран е од филантропија за да продолжи да работи. Донациите, се разбира, се одбиваат од данок и може да ги понуди секој.

Како такви, нема реклами и игрите се достапни на сите уреди, дури и на постарите, што значи дека најголемиот број студенти може да добијат пристап до ресурсите.

iCivics најдобри совети и трикови

Додајте го вашиот глас

Поставете предизвик

Преземете го пакетот лекции

  • iCivics Lesson Plan
  • Топ страници и апликации за математика при учење на далечина
  • Најдобри алатки за наставници

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.