Šta je iCivics i kako radi? Najbolji savjeti i trikovi

Greg Peters 18-06-2023
Greg Peters

iCivics je besplatan alat za planiranje časova koji omogućava nastavnicima da bolje obrazuju učenike o građanskom znanju.

Kreirao ga je penzionisana sutkinja Vrhovnog suda Sandra Day O'Connor, iCivics je pokrenut sa Cilj je pomoći djeci da bolje razumiju i poštuju rad američke vlade.

iCivics se rastavlja na 16 osnovnih igara koje pokrivaju teme uključujući državljanstvo, slobodu govora, prava, sudove i ustavni zakon. Ideja je da gejmifikacijom ovih inače potencijalno teških predmeta svaki može učiniti dostupnijim učenicima svih uzrasta i obrazovnih nivoa.

Čitajte dalje kako biste saznali sve što trebate znati o iCivics-u za nastavnike i učenike .

  • iCivics Plan lekcije
  • Najbolje stranice i aplikacije za matematiku tijekom učenja na daljinu
  • Najbolje Alati za nastavnike

Šta je iCivics?

iCivics u svojoj srži je platforma za igre. Ali narastao je u mnogo više. Učenici i nastavnici mogu koristiti besplatnu internetsku uslugu za učenje putem interaktivnih igara, ali mogu je koristiti i kao izvor za razumijevanje više o novinarstvu, kako pisati senatoru i još mnogo toga, sve putem podbrenda Primarni izvori.

Fokusiraćemo se na aspekte iCivics-a koji su besplatni, koji su namijenjeni edukatorima i rade kako u učionici tako i za učenje na daljinu. Glavna sekcija alata, dizajnirana za nastavnike,sastoji se od nekoliko igara koje su kategorizirane prema školskom uzrastu i navedene su s vremenom igranja.

iCivics pruža upute za igre, koje čine svaku od njih ne samo lakom za igranje, već i jednostavnom da nastavnici postave kao zadatak. Bonus ovdje je što svaka zahtijeva od učenika da pročitaju i asimiliraju informacije kako bi razumjeli prije nego što počnu igrati.

Iako je web stranica primarno mjesto za igranje, neke od igara su dostupne kao pojedinačne naslovi za iOS i Android uređaje.

Još jedna značajka, osim igara, je Drafting Board. Ovo pomaže studentima da naprave argumentiran esej, vodeći ih korak po korak kako bi stvorili krajnji rezultat.

Vidi_takođe: ESOL studenti: 6 savjeta za osnaživanje njihovog obrazovanja

Kako iCivics funkcionira?

iCivics može koristiti bilo koji učenik besplatno i ne čak ne zahtijevaju da kreiraju račun ili se prijave da bi započeli. Međutim, prijavljivanje može biti od pomoći nastavnicima, jer su tada u mogućnosti da prate aktivnost učenika. Za učenike, ta prijava im omogućava da sačuvaju napredak u igri, što može biti važno u dužim igrama.

Posebne funkcije se mogu otključati pomoću naloga, a posjedovanje jednog također omogućava učenicima da se takmiče jedni protiv drugih. Tabela lidera omogućava studentima da zarade bodove uticaja koji se zatim mogu donirati ciljevima kao što je Lenses Without Limits, koji nudi lekcije i pribor za fotografisanje za mlade sa niskim primanjima. Bodovi mogu iznositi do 1.000 dolarasvaka tri mjeseca.

People's Pie je sjajan primjer igre jer studentima balansiraju federalni budžet. Ali manje se radi o matematici, a više o fokusiranju na prioritete, posebno koji projekti se prekidaju, a koji se finansiraju.

Vidi_takođe: Šta su Boom kartice i kako rade? Najbolji savjeti i trikovi

Pobjeda u Bijeloj kući, na slici iznad, je još jedna zanimljiva aktivnost. Kao što ime govori, student mora izabrati predsjedničkog kandidata i potom se kandidirati za funkciju. Moraju odabrati ključna pitanja, raspravljati se u debati, skupljati novac i pratiti ankete.

Koje su najbolje karakteristike iCivics-a?

Mogućnost lakog igranja iCivics-a s bilo kojeg uređaja, budući da je baziran na webu, velika je privlačnost. Činjenica da vas takođe ne tjera da se prijavite je također osvježavajući i otvoren način rada koji može olakšati ulazak u ovaj alat.

Za nastavnike postoji zaista korisna kontrolna ploča koja vam omogućava da kreirate novi razred sa kodom koji se može podijeliti učenicima. Unutar razreda postoje oblasti Zadaci, Najave i Diskusije. Dakle, kreiranje ankete, postavljanje debate ili dodavanje novog sadržaja je super jednostavno za svakoga.

iCivics vam također omogućava štampanje informacija. Dakle, ako želite kopiju iz stvarnog svijeta kako učenici napreduju kroz igre, s poenima i tako dalje, to se može učiniti lako.

Dostupno je mnoštvo pripremljenog sadržaja, uključujući planove lekcija. Također, stranica nudi mnogo smjernica, uključujući materijalekako bi skok direktno u lekciju bio super jednostavan.

Web Quests je korisna funkcija koja omogućava nastavnicima da povežu drugi sadržaj sa lekcijom, čime istraživanje u suštini predstavlja zadatak za učenike. Ove aktivnosti su odličan način da cijeli razred prati na ekranu, budući da su same igre više fokusirane na pojedinca.

Koliko košta iCivics?

iCivics je besplatan. Finansira se od strane filantropije kako bi se nastavilo i dalje. Donacije se, naravno, odbijaju od poreza i može ih ponuditi bilo ko.

Kao takve, nema oglasa i igre su dostupne na svim uređajima, čak i na starijim, što znači da najveći broj učenika može dobiti pristup resurse.

iCivics najbolji savjeti i trikovi

Dodajte svoj glas

Postavite izazov

Preuzmite paket lekcija

  • iCivics Plan lekcije
  • Najbolje stranice i aplikacije za matematiku tijekom učenja na daljinu
  • Najbolji alati za nastavnike

Greg Peters

Greg Peters je iskusni edukator i strastveni zagovornik transformacije polja obrazovanja. Sa preko 20 godina iskustva kao nastavnik, administrator i konsultant, Greg je posvetio svoju karijeru pomaganju nastavnicima i školama da pronađu inovativne načine za poboljšanje ishoda učenja za učenike svih uzrasta.Kao autor popularnog bloga, TOOLS & IDEJE ZA TRANSFORMACIJU OBRAZOVANJA, Greg dijeli svoje uvide i stručnost o širokom spektru tema, od korištenja tehnologije do promoviranja personaliziranog učenja i njegovanja kulture inovacija u učionici. Poznat je po svom kreativnom i praktičnom pristupu obrazovanju, a njegov blog je postao izvor za edukatore širom svijeta.Osim što radi kao bloger, Greg je takođe tražen govornik i konsultant, koji sarađuje sa školama i organizacijama na razvoju i implementaciji efikasnih obrazovnih inicijativa. Magistrirao je obrazovanje i sertifikovani je nastavnik u više predmetnih oblasti. Greg je posvećen poboljšanju obrazovanja za sve učenike i osnaživanju nastavnika da naprave stvarnu razliku u svojim zajednicama.