Загрозени карпи

Greg Peters 12-10-2023
Greg Peters

Ако уживате да играте игри со загрозеност во вашето одделение со учениците, еве лесна за употреба алатка која можете да ја користите на сите нивоа.

Jeopardy Rocks е онлајн игра градител. Кликнете на копчето „изгради сега“ и напишете ја вашата URL адреса за вашата игра. Внесете ги насловите на вашите категории и потоа напишете ги вашите прашања и вашите одговори за секој дел. Кога ќе завршите со пишувањето на вашите прашања и одговори, можете да ја споделите вашата игра со вашите ученици со врската. Добрата работа е што учениците не треба да се пријават за да ја користат играта.

Исто така види: Што е Pixton и како може да се користи за учење?

За да ја играте играта, едноставно изберете ја играта што сакате да ја играте. Поделете ја вашата класа во групи и изберете икони за секоја група. Почнете да кликате на прашањата.

Оваа алатка е одлична за ревидирање и зајакнување на вашата содржина. Можете исто така да ги мотивирате вашите ученици да создаваат квизови за своите пријатели.

Друга добра работа во врска со оваа алатка е што нема да треба повторно да користите PowerPoint.

вкрстено објавено на ozgekaraoglu.edublogs.org

Исто така види: Најдобри лаптопи за студенти

Озге Караоглу е наставник по англиски јазик и образовен консултант за подучување на млади ученици и предавање со веб-базирани технологии. Таа е автор на серијалот книги Minigon ELT, чија цел е да ги научи англискиот јазик на младите ученици преку приказни. Прочитајте повеќе од нејзините идеи за предавање англиски преку технологија и веб-базирани алатки на ozgekaraoglu.edublogs.org.

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.