Најдобри сајтови за создавање квизови за образование

Greg Peters 30-07-2023
Greg Peters

Квизовите играат важна улога во училницата како средство за брзо оценување на напредокот и на поединечните ученици и на цели одделенија. Резултатите може да се користат за оценување, за иницирање преглед на незгодни теми или за персонализирање на наставата за заостанатите ученици.

Овие врвни онлајн платформи за пишување квизови им даваат многу избор на наставниците при дизајнирање квизови од секаква разновидност, од сеприсутниот повеќекратен избор до краток одговор на совпаѓање. Повеќето нудат извештаи, ангажиран интерфејс, мултимедијална способност, автоматско оценување и бесплатни основни сметки или сметки со скромни цени. Четири се целосно бесплатни. Сите можат да им помогнат на воспитувачите со оваа едноставна, но критична задача за брзо оценување.

Најдобри сајтови за создавање квизови за образование

 1. ClassMarker

  Лесна за употреба платформа за креирање онлајн квизови што може да се вградат, јасни прирачници и видео за корисникот на Classmarker упатствата им олеснуваат на наставниците да креираат, управуваат и доделуваат мултимедијални квизови. Бесплатниот основен план за образование овозможува 1.200 оценети тестови годишно. Покрај професионалните платени планови, постои и опција за еднократно купување — одлична за повремени корисници!

 2. EasyTestMaker

  EasyTestMaker обезбедува алатки за генерирање на широк асортиман на тестови, вклучувајќи прашања со повеќекратен избор, пополнување на празно, совпаѓање, краток одговор и точно или неточно прашања. Бесплатна основна сметка дозволува 25тестови.

 3. Factile

  Што е позабавно од онлајн квиз игра во стилот на загрозен? Дизајнирана и за лично и за учење од далечина, уникатната платформа на Factile вклучува илјадници претходно направени шаблони за квиз-игри. Со бесплатната основна сметка, корисниците можат да креираат три квиз игри, да играат со пет тима и да пристапат до библиотеката која содржи повеќе од милион игри. Училишната сметка со скромна цена е интегрирана со Google Classroom и Remind и содржи сакани елементи како што се „музика за размислување“ за време на одбројувањето на тајмерот, како и иконскиот режим на звучен сигнал.

 4. Fyrebox

  Лесно е да се регистрирате бесплатно и да започнете да правите квизови веднаш со Fyrebox. Видовите квизови вклучуваат отворени, сценарија и два вида на повеќекратен избор. Вреди да се забележи карактеристика на оваа платформа е способноста да се создаде тест на широк спектар на јазици, од Еспањол до Јоруба. Бесплатната основна сметка овозможува неограничени квизови за најмногу 100 учесници.

 5. Gimkit

  Решението за учење базирано на игри на Gimkit ќе се чувствува како позната забава за вашите учениците. Едукаторите создаваат квизови за студенти, кои можат да заработат готовина во играта со точни одговори и да ги инвестираат парите во надградби и напојувања. Достапни индивидуални и институционални сметки. Сметките на едукаторите започнуваат со 30-дневна бесплатна проба на Gimkit Pro. Кога ќе истече пробниот период, купете Gimkit Pro или преместете се на бесплатниот GimkitОсновно.

 6. GoConqr

  Корисниците можат да креираат различни мултимедијални квизови за споделување, вклучувајќи повеќекратен избор, вистински или -неточно, пополнете го празното и означување на сликата. Бесплатен основен план плус три флексибилни платени опции, од 10 до 30 американски долари годишно.

 7. Формули на Google

  Начин лесен за корисниците за наставниците да создаваат квизови со можност за вградување, заштитени со лозинка и заклучени. Исто така, нуди известување во реално време. Пред да започнете, проверете ги 5 начини да спречите мамење на вашиот квиз на Google Form. Бесплатно.

 8. GoToQuiz

  Идеален за наставници кои претпочитаат едноставен, бесплатен онлајн квиз и генератор на анкети, GoToQuiz има три основни шаблони за квиз и автоматски бодување. Квизовите може да се споделуваат преку единствена URL-адреса.

 9. Hot Potatoes

  Со својот голи интерфејс Web 1.0, Hot Potatoes не прави блескав прв впечаток. Но, овој потполно бесплатен онлајн тест генератор е всушност потврден со W3C и усогласен со HTML 5. Корисниците создаваат шест типа квизови базирани на прелистувач со пакетите апликации, кои се преземаат и инсталираат за помалку од една минута. Датотеките за квиз потоа може да се прикачат на веб-локацијата на вашето училиште или да се споделат со учениците за да се извршуваат на нивните работни површини. Иако ова не е најлесната платформа, цената е соодветна и има активна група на корисници на Google која разговара за најдобрите начини за нејзино користење. Пробајте сами. Или, нека вашите студенти го користат за да генерираатнивните сопствени квизови!

 10. Kahoot

  Една од најпопуларните сајтови за гејмификација на училница, Kahoot им овозможува на наставниците да креираат квизови и игри кои учениците пристап на нивните мобилни или десктоп уреди. Не сте подготвени да креирате своја? Разгледајте ја онлајн библиотеката за квизови за идеи. Се интегрира со тимовите на Мајкрософт. Бесплатен основен план, професионален и премиум.

 11. Otus

  Сеопфатно решение за LMS и оценување преку кое наставниците создаваат квизови и ја разликуваат наставата. Дизајниран од почеток за настава за К-12, Отус ја освои наградата CODIE на SIIA и беше прогласен за еден од најдобрите системи за управување со учењето К-12 од страна на Техника и учење.

 12. ProProfs

  Еден од најлесните начини за управување со проценките на часовите, ProProfs нуди бројни шаблони и приспособливи функции за градење квизови. Онлајн алатката обезбедува и аналитика за проценка на напредокот на учениците и автоматско оценување. Бесплатни основни и платени сметки.

  Исто така види: Диференцирана инструкција: Топ страници

 13. Quizalize

  Преполни со функции како што се квизови означени со стандарди, персонализирани алатки за учење и висока технологија математички уредник за супер предизвикувачки математички квизови. Quizalize, исто така, обезбедува квизови за ELA, јазици, наука, социјални студии и тековни работи. Бесплатни основни и платени сметки.

 14. Quizizz

  Корисниците создаваат свои квизови или избираат од милиони квизови создадени од наставници во ELA, математика , наука,социјални студии, креативни уметности, компјутерски вештини и CTE. Обезбедува резултати во реално време, автоматско оценување и извештаи за перформансите на учениците. Интегриран со Google Classroom. Достапни се бесплатни проби.

 15. Quizlet

  Повеќе од само квиз-страница, Quizlet нуди и водичи за учење, флеш картички и адаптивни алатки за учење. Бесплатна основна сметка и многу прифатлива сметка за учител од 34 долари годишно.

  Исто така види: Одредете ги нивоата на читање Flesch-Kincaid користејќи Microsoft Word
 16. QuizSlides

  Оваа измамливо едноставна локација им овозможува на корисниците да градат квизови од слајдови на PowerPoint и извезете ги резултатите како табела. Лесна за навигација платформа на QuizSlides поддржува четири типа квизови и има јасни упатства и примери. Вклучува неколку квизови базирани на истражување дизајнирани да се спротивстават на елементот на среќа својствен во квизовите со повеќе избори.

 17. Socrative

  Многу привлечна платформа, Socrative им овозможува на наставниците да креираат гејмифицирани квизови и анкети за да го проценат напредокот на учениците. Гледајте ги резултатите во реално време. Бесплатниот план на Socrative дозволува една јавна просторија со најмногу 50 студенти, прашања на летот и оценување на трката во вселената.

 18. Работни листови за супер наставници

  Едукаторите можат да најдат работни листови, материјали за печатење, игри и генератори за квизови кои покриваат десетици теми од читање, математика, граматика, правопис, наука и општествени студии. Добра опција за оние кои претпочитаат отпечатоци отколку строго дигитални алатки. Достапни индивидуални иучилишни сметки.

 19. Testmoz

  Оваа релативно едноставна локација обезбедува четири типа квизови, лесно управување со прашања со влечење и брзо споделување преку URL. Автоматското оценување и сеопфатната страница со резултати им овозможуваат на наставниците брзо да го проценат напредокот на учениците. Бесплатната основна сметка овозможува до 50 прашања и 100 резултати по тест. Платената сметка ги отклучува сите функции за 50 долари годишно.

 20. Triventy

  Наставниците создаваат квизови или избираат од обемната библиотека на квизови, а потоа ги повикуваат учениците да се придружат . Со секое прашање се прикажуваат анонимизирани резултати во реално време. Бесплатно за корисниците на образованието.

 • Најдобри бесплатни алатки и апликации за формативно оценување
 • Што е Education Galaxy и како функционира? Најдобри совети и трикови
 • Најдобри совети и трикови за Flippity за наставници

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.