Што е Remind и како функционира кај наставниците?

Greg Peters 05-06-2023
Greg Peters

Remind е револуционерна алатка за комуникација која ги поврзува наставниците, учениците и родителите веднаш, без разлика каде се наоѓаат. Пред да се возбудите премногу, ова не е крај на родителската ноќ или времето лице в лице во училиштата. Remind е дополнителен ресурс кој помага да се одржи комуникацијата отворена помеѓу училиштето и домот.

Во суштина, Remind е малку како безбедна и безбедна платформа WhatsApp што му овозможува на наставникот да комуницира со класот или родителите од далечина, во живо.

  • Што е Google Classroom?
  • Најдобри додатоци на Google Docs за наставници
  • Што е Google Sheets како функционира за наставниците?

Идејата зад Remind е да се олесни управувањето со комуникацијата за да им се даде на наставниците и учениците повеќе време да се фокусираат на вистинскиот дел од учењето училиште. Бидејќи хибридното учење станува растечки начин на настава, заедно со превртената училница, ова е уште една моќна алатка која помага да се одржат комуникациите отворени и јасни - потенцијално да се направат уште подобри од порано.

Способноста да се закажуваат соопштенија за часови, да се испраќаат пораки во живо до група или испраќање медиуми се само некои од функциите што ги нуди Remind.

Што е Remind?

Remind е веб-локација и апликација која делува како комуникациска платформа за наставниците да испраќаат пораки до повеќе примачи одеднаш. Тоа значи директна комуникација со целото одделение, или подгрупи, во aбезбеден начин.

Првично, Remind беше еднонасочен, малку како уред за известувања. Сега им овозможува на учениците и родителите да одговорат. Сепак, ова е карактеристика што сепак може да се исклучи доколку наставникот смета дека е потребно.

Покрај текстот, наставникот може да споделува слики, видеа, датотеки и врски. Дури е можно да се соберат средства за набавки или настани преку платформата. Иако страната на финансирањето бара мала надокнада по трансакција.

Наставниците можат да управуваат до 10 часови со неограничен број приматели во секоја група.

Ова е фантастична алатка за организирање училишна екскурзија, потсетување на учениците и родителите за квиз или тест, закажување промени или споделување други корисни информации.

Некои одлични функции вклучуваат можност за добивање читајте сметки, креирајте групи за соработка, додавајте соучесници, закажувајте состаноци и поставете ги работните часови.

Remind нуди бесплатна услуга за поединечни училници, но има планови за целата институција достапни со повеќе функции. Remind тврди дека неговата услуга ја користат повеќе од 80 проценти од училиштата во САД

Исто така види: Што е Arcademics и како работи за наставници?

Како функционира Remind?

Најосновно, Remind дозволува можете да се регистрирате и да трчате прилично лесно. Откако ќе креирате сметка, едноставно додајте членови со споделување врска, преку текст или е-пошта. Оваа врска ќе има шифра на класа која треба да се испрати во текст на одредена петцифренаброј. Или може да се испрати PDF со чекор-по-чекор водич за тоа како да се регистрирате.

За деца под 13 години, родителите треба да обезбедат потврда за е-пошта. Потоа, по текстот за потврда, тие ќе почнат да ги примаат сите пораки, исто така, преку е-пошта или текст - што ќе им овозможи да ги следат сите комуникации.

Учениците можат да започнат комуникација со наставникот директно или преку одговори во групи , доколку таа функција е активирана. Друга корисна карактеристика за наставниците е можноста за паузирање на разговорот, што ќе го спречи примачот да може да одговори - идеално за одржување на работното време.

Учесниците можат да изберат како ќе примаат известувања за Потсети со текст, е-пошта, и притисни известувања во апликација, сите како опционални.

Кои се најдобрите функции за потсетување за наставниците и учениците?

Една навистина забавна карактеристика на Remind е поштенски марки. Тие му овозможуваат на наставникот да испрати прашање или слика, на која ученикот има избор на опции за печат со кои може да одговори. Размислете за налепници, само со поголема функционалност за насока. Значи, ознака за проверка, крст, ѕвезда и прашалник, како опции за одговор.

Овие печати овозможуваат брзо квизирање, како и лесен начин да се спроведе анкета на тема без да се добие цел куп зборови одговара. На пример, наставникот може да добие брз преглед за тоа каде се учениците на некоја тема, без тоа да чини многу време ниту за нив, ниту за учениците.

Remind игра убаво со Google Classroom, Google Drive и Microsoft OneDrive, така што наставниците можат лесно да споделуваат материјали преку интегрираната услуга. Можете да прикачите содржина од вашиот облак диск токму таму од апликацијата Потсети. Други партнери за спарување ги вклучуваат SurveyMonkey, Flipgrid, SignUp, Box и SignUpGenius.

Потсети, исто така, им овозможува на наставниците да споделуваат врски до видео содржини, било да се појавуваат или претходно снимени, како на пр. од Google Meet и Zoom.

Создадете платформа за соработка за часот со тоа што ќе им дозволите на учесниците да си испраќаат пораки меѓу себе. Ова може да помогне да се создаде дискусија, прашања и активности. Исто така, можете да поставите други, од класа по класа, да бидат администратори, што дава опција да им дозволите на другите наставници да испраќаат пораки до часот, па дури и да поставите ученик да води подгрупа.

Исто така, можно е да се испрати е-пошта на транскрипцијата на разговорите, што ќе ви овозможи да ги документирате и споделувате резултатите од квизот или активностите што биле спроведени на платформата.

Потсетувањето нуди огромен потенцијал и тој е навистина ограничен само од имагинацијата од вклучените.

Колку чини Remind?

Remind има бесплатна опција за сметка која вклучува функции како што се пораки, интеграции на апликации, 10 часови по сметка и 150 учесници по час.

Достапна е и премиум сметка, по цена по понуда, со 100 часови по сметка и 5.000 учесници по час, плусдвонасочен превод на претпочитан јазик, долги пораки, интеграција на видео конференции, список, администраторски контроли, статистика, LMS интеграција, итни пораки и повеќе.

Исто така види: Најдобрите страници за разговор на задни канали за образование
  • Што е Google Classroom?
  • Најдобри додатоци на Google Docs за наставници
  • Што е Google Sheets Како функционира за наставници?

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.