Најдобрите страници за разговор на задни канали за образование

Greg Peters 22-06-2023
Greg Peters

Повеќе разговори во училницата? Не, благодарам, би рекле многу наставници. Сепак, бекканалниот разговор е различен. Овој тип на разговор им овозможува на учениците да објавуваат прашања, повратни информации и коментари кои им помагаат на воспитувачите да проценат колку добро учениците го разбираат материјалот.

Неколку платформи дозволуваат анонимно објавување, што значи дека децата можат да ги поставуваат оние „глупави“ прашања што се срамат да ги постават инаку. Функциите како што се анкети, мултимедијалната способност, контролите на модераторите и други го прават разговорот на задниот канал разноврсна алатка во училницата.

Следниве страници за разговор преку канали нудат различни креативни начини за додавање длабочина и ангажирање на учениците на вашата настава. Сите се бесплатни или обезбедуваат бесплатна опција за сметка.

Најдобри страници за образовни чет преку канали

Институт Багел

Многу студенти имаат прашања, но се премногу срамежливи или непријатно да прашаат отворено. Институтот Bagel може да се пофали со чист, едноставен веб-интерфејс кој овозможува лесно, бесплатно поставување на часови за наставниците и анонимни прашања за учениците. Дизајниран од професор по математика Тафтс и неговиот син, институтот Бејгел е наменет за високо образование, но може добро да работи и со средношколци.

Yo Teach

Исто така види: Најдобри сајтови за создавање квизови за образование

Answer Garden

Answer Garden е лесна за употреба бесплатна алатка за повратни информации што наставниците можат да ја користат без потреба да креираат сметка. Четири едноставни режими-Brainstorm, Classroom, Moderator и Locked- го нудатспособност за контрола на одговорите, кои се во форма на облак со зборови. Навистина забавно и информативно.

Chatzy

Поставете бесплатна приватна соба за разговор за неколку секунди со Chatzy, а потоа поканете ги другите да се придружат со додавање адреси на е-пошта, поединечно или одеднаш. Брзо, лесно и безбедно, Chatzy нуди и бесплатни виртуелни простории кои обезбедуваат повеќе опции, како што се контроли за внесување и објавување контролирани со лозинка. Не е потребна сметка, но со сметка, корисниците можат да зачувуваат поставки и соби.

Twiddla

Повеќе од само соба за разговор, Twiddla е онлајн платформа за табла за соработка со широки мултимедијални можности. Лесно цртајте, бришете, додавајте текст, слики, документи, врски, аудио и форми. Одлично за целосни часови, како и повратни информации во училницата. Ограничената бесплатна сметка овозможува 10 учесници и 20 минути. Се препорачува за наставници: Про сметка, неограничено време и студенти за 14 долари месечно. Бонус: Пробајте го прво во режим на песок веднаш, не е потребна сметка.

Onhangout

Исто така види: Тивко напуштање во образованието

Од MIT Media Lab, Unhangout е платформа со отворен код за водење настани „водени од учесниците“. Дизајниран за учење од колеги-до-врсници, Unhangout има можност за видео, сесии за пробивање и повеќе. Почетното поставување бара умерена компјутерска експертиза, па затоа би било идеално за технолошки едукатори. За среќа, страницата што е лесна за навигација нуди јасен корисник чекор-по-чекорводичи.

GoSoapBox

Колку ученици во вашето одделение се збунети, но никогаш не креваат раце? Тоа е она што го мотивирало основачот на GoSoapBox да измисли систем за одговор на учениците што ги држи децата ангажирани, како и обезбедувајќи увиди во реално време за воспитувачите. Карактеристиките вклучуваат анкети, квизови, дискусии и прашања генерирани од студенти. „Социјални прашања и одговори“ е иновативен елемент кој им овозможува на учениците да поставуваат прашања, а потоа да гласаат за кое прашање е најважно. Можеби мојата омилена карактеристика е „барометарот за збунетост“, едноставно копче за вклучување со два избора: „Јас го разбирам“ и „Збунет сум“. Чистата и добро организирана веб-страница на GoSoapBox го олеснува учењето повеќе за оваа генијална алатка. Најдобро од сè, бесплатно е за К-12 и универзитетските едукатори да го користат со мали часови (помалку од 30 студенти).

Google Classroom

Ако сте Наставник во Google Classroom, можете да ја користите функцијата пренос за да разговарате со учениците, да споделувате датотеки, врски и задачи. Направете ја вашата класа, копирајте ја врската со поканата и испратете ја до учениците. Може да одговарате во реално време на прашања и коментари на учениците.

Google Chat

Не користите Google Classroom? Нема проблем -- нема потреба да се поставува Google Classroom за да се користи Google Chat. Лесно се наоѓа преку вашиот „хамбургер“ на Gmail, Google Chat е едноставен и бесплатен метод за одговарање на прашањата на учениците, доделување задачи и прикачувањедокументи и слики до 200 MB.

Flip

  • Најдобри дигитални портфолија за студенти
  • Топ страници за диференцирана настава
  • Топ бесплатни страници за создавање дигитална уметност

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.