Попусти за наставници: 5 начини да заштедите на одмор

Greg Peters 25-07-2023
Greg Peters

Секогаш барајте попуст за учител додека одите на одмор.

Како дополнителен професор и чест патописец, го научив тоа едноставно прашувајќи: „Дали имате попуст за едукатори? често може да доведе до заштеда.

Исто така види: Што е отворена култура и како може да се користи за предавање?

Многу места велат да, а јас заштедив на билети за сместување, превоз и музеј.

И по стресната година на настава за пандемијата, многу едукатори се пожелни од кога било да патуваат. Дефинитивно го заработивме слободното време и сите попусти што ни ги дава нашата професија.

Еве некои области особено за кои веројатно ќе најдете попусти за наставници.

1. Наставнички попусти во хотели

Попусти за наставници се нудат во многу хотели, иако овие заштеди често се маскирани како државен попуст. Ако работите во јавно училиште, вие сте државен вработен и затоа имате право на државен попуст.

Санџирите на хотели кои го нудат овој попуст од владата/наставниците вклучуваат хотели Хилтон и засилувачи; Одморалишта, Хајат, ИХГ и хотели од групата Виндам Хотел. Но, многу повеќе синџири и помали хотели нудат сличен попуст. Запомнете, во овој пример, можеби ќе треба да побарате државен попуст наместо попуст за едукатори.

2. Попусти за наставници преку замена на куќа за наставници

За наставниците кои се запознаени со технологијата и авантуристите, апликациите за менување куќи специјално наменети за воспитувачите можеби се вистинскиот начин. На пример, „Tacher Home Swap“ е отворена само занаставниците, кои честопати не работат во исто време, и им овозможува директно да се поврзат еден со друг за да ги заменат или изнајмат домовите. Членството чини 100 долари годишно.

3. Попусти за наставници за изнајмување автомобили и летови

Кога станува збор за движење додека се на одмор, има многу попусти за наставници таму. Компаниите за изнајмување автомобили редовно нудат попусти за наставниците за нивните услуги. Членовите на АПРЗ исто така можат да заштедат до 25 проценти кога изнајмуваат автомобил преку партнерите за изнајмување автомобили на АПРЗ, кои вклучуваат Enterprise и Budget. Членовите на АПРЗ исто така имаат право на попусти на одредени домашни и меѓународни летови.

4. Наставнички попусти за музеи

Многу музеи им нудат на едукаторите бесплатен влез. Други нудат попусти за наставници кои можат да направат значителна разлика, особено ако сте тип кој сака да посетува повеќе музеи по патување. На пример, јас бев подготвен да ја платам целата цена за време на неодамнешната посета на музеј додека бев на одмор, но барањето за попуст за воспитувач ми исфрли 5 долари од приемот и 20 долари од целата моја сметка, во која беа вклучени билети за тројца други едукатори. Како и кај другите попусти за наставници, овие зделки не секогаш се рекламираат и честопати бараат од вас да прашате.

5. Наставникот ги попустува повеќето места Има студентски попусти

Ако нема достапен попуст за наставници, прашајте за студентски попуст. Многу едукатори се уште се техничкистуденти кои сè уште работат на својот пат низ различни програми за завршено образование и се надоградуваат на дипломите што веќе ги имаат. Дури и ако тоа не е случај, голем дел од времето студентските попусти важат и за воспитувачите, иако ќе треба да разјасните дека тоа е така. Како и кај другите попусти за наставници, тајната често е само да се праша.

Исто така види: Најдобрите страници за разговор на задни канали за образование
  • 3 образовни трендови што треба да се следат за претстојната учебна година
  • 5 придобивки од учењето направени за време на пандемијата

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.