Jamworks го прикажува BETT 2023 како неговата вештачка интелигенција ќе го промени образованието

Greg Peters 12-08-2023
Greg Peters

Jamworks откри на BETT 2023 како вештачката интелигенција би можела да работи за да ги промени нашите училници во иднина -- и тоа започна токму сега со сопствената нарачана едукативна вештачка интелигенција.

Конор Нуд, извршен директор на Jamworks, раскажува Техника и учење: „Ви е веќе тука, во моментов, и штотуку станува за тоа како ќе управуваме со неа во училниците.

„Програмите како ChatGBT се слободно достапни и студентите можат да ја користат за пишување есеи, но ние работиме да го запреме плагијатот и да создадеме корисни алатки и за воспитувачите и за учениците."

Врз основа на моделот за учење GPT-4, Jamworks AI е создаден специјално за образование. Како таков, асистентот е ограничено на пристап до содржина од специфична база на податоци со песок. Ова не само што го прави безбеден за ученици од различна возраст, туку и работи за да се осигура дека учениците не можат да го користат ова само за кратенки за пишување есеи.

Наместо тоа, Вештачката интелигенција има употреби како што се дозволување на наставникот или ученикот да побара од него да резимира инаку обемна содржина. Исто така е изградена за да помогне со белешките за часовите. Ученикот може да сними аудио од лекција и оваа вештачка интелигенција автоматски ќе ги транскрибира изговорените зборови во пишан текст, ќе ги организира во делови, ќе ги потенцира важните области, ќе повлече слики направени на час, ќе понуди линкови до повеќе информации и многу повеќе.

Значи, иако ова ќе ги поедностави информациите, идеални за белешки, исто така ќе се прошири, овозможувајќи им на учениците да учатза темата за која вештачката интелигенција го пребарува интернетот за најдобри битови за да одговараат на она што тие го прашуваат. Од суштинско значење е тоа што знае кого бара и така ќе го чува тој остар студент безбеден и ќе нуди само содржини што се релевантни.

Едукаторите можат да ја користат вештачката интелигенција за да генерираат квизови, како и студентите. Она што ја издвојува оваа платформа е тоа што тие квизови можат да се направат од белешките земени на лекцијата. Ова претставува извонреден начин да се тестира задржувањето на начин што ја одзема можноста само да го погледнете на интернет и да го откриете она што некој друг го напишал.

Исто така види: Напредни карактеристики за пребарување книги на Amazon

Jamworks сега е излезен во САД и ОК, со планови за лансирање во 15+ земји и јазици во наредните месеци.

Исто така види: Што е напишано гласно? Нејзиниот основач ја објаснува програмата

Проверете го најдоброто од BETT 2023 овде.

  • Најдобри алатки за наставници

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.