Метју Акин

Greg Peters 26-08-2023
Greg Peters

Надзорник, градски училишен округ Пиемонт, Пиемонт, АЛ

Кога началникот Мет Акин и неговите колеги тргнаа по патот на технологијата за имплементација, тие го видоа како начин не само да го трансформираат учењето, туку и подигнете цела заедница погодена од рецесија.

Имајќи ги на ум овие сеопфатни цели, градскиот училишен округ Пиемонт ја започна програмата mPower Piedmont 1:1 во 2010 година. Првиот чекор? Обезбедувањето MacBook на секој наставник и ученик од 4-12 одделение.

mPower е многу повеќе од иницијатива 1:1. За да ја трансформираат заедницата околу образованието, Акин и неговиот тим сакаа да го затворат дигиталниот јаз со цел сите во Пиемонт да имаат еднаков пристап до технологијата. Тие аплицираа за федерален грант наречен Learning On-the-Go. Програмата им овозможува на учениците - вклучително и оние од семејства со ниски приходи кои можеби немаат интернет услуга дома - пристап до домашни задачи, водичи за учење, дигитални учебници и други ресурси надвор од редовните часови на училиште. Од 20 окрузи низ целата земја што го добија грантот, Пиемонт беше единствениот што излезе со нешто друго освен безжична воздушна картичка. Идејата на Пиемонт беше да се фрли безжична мрежа низ целиот град за да имаат технолошка инфраструктура за поддршка на учењето на студентите што исто така може да го поддржи економскиот развој за целиот град.

За да се изгради консензус за овој план, округотВодечкиот тим присуствуваше на состаноците на градскиот совет, училишниот одбор, Lion’s Club, црковните групи и многу повеќе. „Беше важно нашите водачи на заедницата да разберат зошто го правиме ова“, вели Акин. „Бидејќи трошевме многу пари, сакав сите да го знаат нашиот план и какво влијание ќе има врз нашите студенти.“

Само три години во mPower Piedmont, влијанието е очигледно. Уписите во областа се зголемија за 200 ученици и повеќе луѓе се преселуваат во градот за нивните деца да можат да посетуваат училишта во Пиемонт. Гимназијата Пиемонт неодамна беше прогласена за Национално училиште за сина лента, што е чест што им се доделува на само пет училишта во Алабама годишно. Тоа е рангирана како број 2 „најповрзано“ училиште на национално ниво од U.S. Вести & засилувач; World Report и беше признат од Apple Computer како Apple Distinguished School, едно од 56-те во нацијата и единствено во Алабама. Конечно, тој е препознаен во С.Д. Вести & засилувач; World Report шест години по ред како едно од најдобрите средни училишта во Америка.

Исто така види: Најдобар повеќестепен систем на ресурси за поддршка

Иако надворешните признанија се задоволни, областа е многу повеќе фокусирана на успехот на учениците. Откако е воспоставен mPower Piedmont, голем процент од учениците се префрлија од исполнување на стандардите за академски достигнувања на надминување на стандардите на испитот за матура во средно училиште во Алабама. „Нашата иницијатива mPower Piedmont се врти околу трансформацијата на заедницата прекуобразование“, вели Акин. „На крајот на краиштата, со персонализирање на учењето и обезбедување на сите студенти со лаптопи и домашен пристап до Интернет, имаме можност не само да го израмниме полето за игра, туку на крајот да им обезбедиме на нашите студенти можности кои не би биле достапни во повеќето поставки.“

Што користи

• Црна табла

• Brain Pop

• Работи на часовите

• Компас Одисеја

• Discovery Ed

Исто така види: 8 стратегии за да го натерате вашиот директор да каже да на што било

• iPads

• IXL Math

• Lego Mindstorm Robotics

• Macbook Air

• McGraw Hill Connect Ed

• Middlebury Interactive Languages

• Scholastic

• Stride Academy

• Think Central

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.