Што е Google Arts & засилувач; Култура и како може да се користи за настава? Совети и трикови

Greg Peters 11-07-2023
Greg Peters

Google Arts & засилувач; Културата, како што сугерира името, е онлајн портал за уметност, култура и историски збирки од реалниот свет. Ова може да им овозможи на студентите пристап до уметност која инаку би можела да биде географски тешко да се доживее.

Во суштина идејата зад Google Arts & Културата е да се дигитализира светот на уметноста. Тоа не значи дека е таму за да го замени вистинското, туку едноставно да го надополни. Од образовна перспектива, ова прави богатство од богата културна содржина достапна од училницата.

Клучно, ова исто така им овозможува на наставниците да работат со учење од далечина или хибридна класа за да ги натераат учениците да бидат изложени на уметноста и културата во светот од каде и да се. Значи, дали ова е навистина корисна алатка за учење?

  • Што е Quizlet и како можам да предавам со него?
  • Топ страници и апликации за математика За време на учење на далечина
  • Најдобри алатки за наставници

Што е Google Arts & Култура?

Google Arts & Културата е колекција на уметнички и културни содржини од целиот свет базирана на интернет и апликации. Тоа им овозможува на секого, вклучувајќи ги и учениците и наставниците, да истражуваат колекции од реалниот свет, како што се музеи и галерии, од удобноста на нивниот дигитален уред.

Од MOMA до Националниот музеј во Токио, на оваа платформа може да се најдат најдобрите светски понуди. Сè е добро организирано и поставено на начин кој е суперлесен за разбирање и навигација, што го прави одлична опција за учениците, дури и кога се надвор од опкружувањето во класот.

Исто така види: Најдобри бесплатни лекции и активности за Денот на Уставот

Благодарение на зголемената реалност и интеграцијата на Google Earth , ова оди подалеку музеи и галерии, а исто така вклучува и сајтови од реалниот свет, што го олеснува виртуелното посетување.

Како функционира Google Arts & Културна работа?

Google Arts & Culture е достапна во веб-прелистувач, но исто така работи добро како апликација за iOS и Android, така што студентите можат да пристапат до неа и од нивните паметни телефони. Во случајот со апликацијата, постои опција за Google Cast на поголем екран, што ја прави корисна опција за настава на група во училницата за да може да се одржи дискусија.

Апликацијата е бесплатна за преземање и користење, како и веб-локацијата. Можете да се најавите користејќи сметка на Google, која ви овозможува да го зачувате она што го сакате за лесен пристап подоцна - малку како обележување на вашите најдобри битови.

Можете да истражувате на неколку начини, од прелистување по уметник или историски настан до пребарување користејќи географска локација или дури и тема, како што се боите. Веб-страницата нуди пристап до мноштво музејски имоти, како и до сајтови од реалниот свет со слики преземени од базите на податоци на Google. Можно е и виртуелно обиколување на локации како што се уметнички инсталации или дури неуметнички места како што е научниот центар ЦЕРН.

Кои се најдобрите Google Arts & Карактеристики на културата?

GoogleУметности & засилувач; Културата е многу лесна за навигација и студентите може слободно да ја користат за истражување и откривање. Но, бидејќи сè е добро организирано, исто така може да биде можно да се следи тема и учениците да учат по однапред поставена патека избрана од наставникот.

Ова всушност може да понуди подобро искуство од музеј од реалниот свет во некои случаи. На пример, можете да посетите музеј со скелет од диносаурус, меѓутоа, користејќи ги 3D визуелните слики на апликацијата, можете да го преместите телефонот за да погледнете наоколу и да оживеете диносаурусот, освен тоа да бидете само скелет како што би имале во реалниот свет. . Овие искуства со проширена реалност создаваат исклучително истражувачко виртуелно патување за студентите.

Достапна е и писмена содржина, како и вести за музеите и галериите и предлози за други места за посета. Некои артефакти имаат придружни наративи, што дополнително ја оживува изложбата.

За наставниците, постојат корисни функции за омилени и споделување што ви овозможуваат да земете врска до одредена изложба, на пример, и да ја споделите со класот. Идеално ако сакате да истражат нешто дома пред час на таа тема. Или обратно, ова би можело да биде дополнителна лекција за понатамошно истражување и длабочина.

Меб-страницата нуди и интерактивни експерименти и игри за да се овозможи понатамошно вклучување во она што е прикажано. Камерата е исто така добро искористена во случај кога апликацијата ви дозволува да го направите тоаработи како што се правење селфи и усогласување со слики од библиотеката на апликацијата или сликање на вашето домашно милениче и прикажување на уметнички дела со слични миленичиња за да можете да ги истражувате.

Колку чини Google Arts & Цена за култура?

Google Arts & Културата е бесплатна. Тоа значи дека апликацијата е бесплатна за преземање и до целата содржина е бесплатен за пристап. Исто така, не треба да се грижите за рекламите бидејќи тие не се карактеристика на платформата.

Исто така види: Диференцирана инструкција: Топ страници

Услугата секогаш расте и нуди нова содржина, што ја прави навистина вредна понуда, особено кога сметате дека не чини ништо .

За подобри искуства со AR, се претпочита понов уред како и пристојна интернет конекција. Сепак, бидејќи оваа скала одговара на она што се гледа на или повеќе, дури и постарите уреди и послабите интернет-врски нема да го спречат пристапот до оваа бесплатна услуга.

Google Arts & засилувач; Културни најдобри совети и трикови

Нека ги презентираат учениците

Натерајте ги учениците да прошетаат низ виртуелната галерија или да посетат локација од реалниот свет, а потоа креирајте презентација за часот во кои тие ги носат сите на искуство, но на свој начин.

Одете на виртуелна турнеја

За студентите по историја, можете да ги однесете на виртуелна обиколка на локација каде било во светот, како што се урнатините на Рим какви што се сега.

Рекреирајте парче

  • Што е Quizlet и како можам Научи со тоа?
  • Топ страниции апликации за математика при учење на далечина
  • Најдобри алатки за наставници

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.