Асистент за ревизија на турнитин

Greg Peters 28-08-2023
Greg Peters

go.turnitin.com/revision-assistant Лиценци и цена: Достапни на основа на претплата по студент. За приспособена понуда, одете на go.turnitin.com/en us/consultation .

Квалитет и ефективност: Многу наставниците бараат квалитетна програма која може ефективно да ја инкорпорира технологијата за да им помогне на нивните ученици во процесот на пишување. Студентите се чувствуваат слободни да пишуваат и ревидираат со помошникот за ревизија, бидејќи тој ги поддржува додека работат со нивно темпо. Програмата веднаш го поврзува писателот со икони кои истакнуваат делови од нивната работа и обезбедуваат прашања или коментари за размислување за она што го пишуваат. Студентите добиваат непосредни и постојани повратни информации и имаат пристап до рубрика додека пишуваат. Дизајнот е многу компактен - сè, вклучително и иконите и белешките на наставниците, е на еден екран. Рубрики за преземање, извештаи од ученици и 83 задачи, во различни предметни области и на различни нивоа на вештини, се веднаш достапни за наставниците. Наставниците можат да им испраќаат белешки на учениците за нивното пишување директно на нивните екрани. Бидејќи учениците пишуваат и ревидираат сè на едно место, наставниците исто така можат да видат претходно пишување и повеќе нацрти.

Како што вели еден наставник, со помошникот за ревизија, „Учениците гледаат и се вклучени во целиот процес на пишување - не само конечниот производ .“ И овој ангажман е цел на сите наставници кои настојуваат да ги поттикнат нивнитеучениците да пишуваат добро.

Исто така види: Најдобри прстенести светла за далечинско учење 2022 година

Лесност за користење: Започнувањето со Revision Assistant е лесно и за наставниците и за учениците. Наставниците едноставно кликнуваат за да изберат часови и нивоа на оценки за да ги постават часовите. Потоа, користејќи го автоматски генерираниот код, учениците се најавуваат и го пополнуваат класот што наставникот го создал. Студентите ја завршуваат целата работа на нивните уреди, а има обоени, стандардизирани икони и екрани за сите курсеви. Наставниците исто така можат лесно да креираат задачи, да додаваат специјални инструкции доколку е потребно и да кликнат за преземање и прегледување конкретни податоци во табелите на Excel. Со пристап до сметки на ученици и проценки што може да се преземат, наставниците можат лесно да видат кои вештини ги совладале учениците и каде им треба повеќе пракса. Достапни се и онлајн теми за помош, а наставниците може да побараат дополнителна помош доколку е потребно. Учениците можат да користат алатка за претходно пишување за да ги соберат и организираат своите мисли и тие исто така можат да видат копија од секој нацрт што го ревидирале. Во текот на процесот на пишување и ревизија, иконите им нудат на студентите интерактивна помош со анализа, фокус, јазик и докази.

Креативна употреба на технологијата: Помошникот за ревизија користи технологија за да го поддржи напредокот во пишувањето со помагање на учениците да работат низ процесот на ревизија. Лесен за користење интерфејс обезбедува проверки на сигналот во боја секогаш кога е потребно и им дава на студентите прашања да одговорат заповратни информации дадени во иконата. Учениците го разбираат целиот процес на пишување и ја развиваат својата работа додека пишуваат бидејќи технологијата им овозможува да ја видат целата нивна тековна работа.

Погодност за употреба во училишна средина: Помошникот за ревизија им помага на наставниците на учениците од 6-12 одделение ја интегрираат технологијата во процесот на пишување. Програмата е лесна за поставување и следење, а бидејќи е базирана на веб, учениците можат да ја користат самостојно, на училиште или дома, на кој било уред. Оваа програма која е лесна за употреба им овозможува на студентите целосно да учествуваат во целиот процес на пишување. „Помошникот“ е одлична алатка за интегрирање на технологијата во процесот на пишување.

ВРВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Исто така види: Најдобар софтвер за виртуелна лабораторија

● Проверки на сигналот во боја за време на водичот за процесот на пишување учениците во развојот на вештините за ревизија.

● Наставниците имаат непосреден пристап до информациите за рубриките и задачите на нивните ученици (преземени во едноставни PDF-датотеки и отворени во Excel) за да можат да видат кои вештини се совладани и кој треба повеќе вежбање.

● Обезбедува 83 посебни барања за пишување порамнети со заеднички основни стандарди.

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.