15 страници за комбинирано учење

Greg Peters 23-10-2023
Greg Peters

Помешаното учење е наставен пристап кој ги комбинира и традиционалните настава и дигиталните технологии за да создаде лекции. Наставата лице в лице е надополнета со онлајн лекции и содржини.

Исто така види: Најдобри бесплатни часови и активности за кодови

Овие сајтови обезбедуваат поддршка, лекции и други ресурси за воспитувачите кои користат пристап за комбинирано учење.

Подлог за одговори - бесплатен визуелен систем за одговор базиран на ученици што едукаторите го користат за комбинирање на учењето и оценување на учениците во реално време на уреди базирани на прелистувач.

Blended Play - користи гејмификација за да го поддржи комбинираното учење и им овозможува на едукаторите да креираат прашања што се користат во повеќе достапни игри.

Buncee - лесен -платформата за употреба ја поттикнува креативноста и споделувањето со поддршка на дигитално раскажување приказни, учење базирано на проекти, интерактивна презентација и повеќе.

Edmodo - Бесплатна социјална средина за учење каде што едукаторите можат да споделуваат материјали за часовите, да соработуваат со учениците и да одржуваат информираа родителите.

ED puzzle - им овозможува на воспитувачите да превртуваат училница или лекција со уредување видео и додавање прашања. Идеален за учење со самостојно темпо.

  • Подобар план за целосно повторно отворање на училиштата оваа есен
  • Пет брзи активности за учење на далечина за наставниците накратко
  • Користење на комбинирано учење за да се затвори јазот во постигнувањата

Eduflow - Нов систем за управување со учењето (LMS) кој им овозможува на едукаторите да креираат курсеви и лекции, да го следат напредокот на учениците иинтегрирајте групни дискусии.

FlipSnack Edu - Изградете своја сопствена онлајн училница во која можете да додавате нови лекции или да прикачувате постоечки, и каде учениците можат да креираат и споделуваат проекти.

GoClass - Користи веб интерфејс и мобилна апликација за креирање дигитални лекции, комбинирање на учење и генерирање детални извештаи.

iCivics - Бесплатна платформа за настава по граѓански науки преку повеќе ресурси и преку различни пристапи како учење базирано на игри, учење базирано на проекти, и веб-потраги.

Kahoot - Ангажман и популарен сајт базиран на игри, кој обезбедува можности за студентите да ја преземат контролата врз нивното учење и едукаторите да го следат развојот на учениците.

Исто така види: Како да ги научите учениците од К-12 преку тангенцијално учење

Кан академија - огромна, куриран ресурс за онлајн учење каде што корисниците учат со сопствено темпо преку интерактивни вежби и видеа.

MySimpleShow - Многу популарна страница за создавање видеа/слајдшоу со прекрасен изглед, како и за „превртување“ или „мешање“ учење.

Otus - Едукаторите можат да изградат лекции погодни за уреди, да управуваат и да ги следат перформансите на учениците, да земаат посетеност и белешки, да оценуваат, да комуницираат и повеќе.

Parlay - да го подигне ангажманот во училницата на следното ниво преку виртуелни кревања на раце, дискусии на часовите водени од податоци, најдобри практики и многу повеќе.

Umu - Обезбедува различни алатки за професионален развој, вклучувајќи квизови, анкети, инфографици, преноси во живо и многу повеќе.

0>Другоресурси:

Комплет алатки за мешано учење

Инфографики за мешано учење

Верзијата на овој напис беше објавена на cyber-kap.blogspot. com

Дејвид Капулер е образовен консултант со повеќе од 10 години работно искуство во околината К-12. За повеќе информации за неговата работа, контактирајте го на [email protected] и прочитајте го неговиот блог на cyber-kap.blogspot.com

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.