Што е Flippity? И како функционира?

Greg Peters 21-07-2023
Greg Peters

Flippity е корисна алатка за преземање Google Sheets и претворање во корисни ресурси, од флеш картички до квизови и друго.

Flippity работи, во најосновно, со користење на избор на Google Sheets кои им овозможуваат на наставниците и учениците да креираат активности. Бидејќи овие шаблони се подготвени за употреба, сè што е потребно е персонализација на задачата и таа е подготвена.

Благодарение на интеграцијата на Google, ова е одлична алатка за училиштата што користат G Suite за образование. Не само што е лесен за користење кога станува збор за создавање, туку овозможува и лесно споделување благодарение на компатибилноста на многу уреди.

Фактот Flippity е бесплатен е уште една привлечна карактеристика. Но, повеќе за моделот на приходи базирани на реклами што го дозволува ова подолу.

 • Што е Google Sheets и како функционира?
 • Најдобро Алатки за наставници

Што е Flippity?

Flippity е бесплатен ресурс за наставници кој овозможува создавање квизови, флеш карти, презентации, мемориски игри, пребарување зборови , и повеќе. Иако наставникот може да го користи како алатка за презентација и работна задача, исто така е одличен начин да ги натерате учениците да креираат свои проекти.

Бидејќи Flippity работи со Google Sheets, лесно е да се интегрира и работи за и учење во класа и далечинско учење. Имајќи ја таа поддршка на Google Sheets, исто така, значи дека ова е високо интерактивна платформа која овозможува длабок студентангажман на индивидуално, групно или ниво на класа.

Шаблоните на Flippity се сите обезбедени бесплатно и едноставно бараат од наставникот или учениците да направат измени за да го персонализираат искуството. Ова е поддржано со инструкции кои помагаат да се олесни процесот за секого.

Како функционира Flippity?

Flippity е бесплатен, но бидејќи работи со Google Sheets, ќе биде потребна сметка кај Google . Идеално, ако вашето училиште има G Suite за образование, веќе ќе го имате ова поставување и ќе се најавите.

Следниот чекор е да отидете на Flippity каде што ќе треба да се потпишете во преку страницата. Ќе се сретнете со многу опции за шаблони по страницата, од картички и квиз-шоуа до случаен избор на имиња и лов на чистачи. На секоја од нив има три опции: Демо, Инструкции и Шаблони.

Демо ќе ве одведе во пример за шаблонот што се користи, така што тоа би можело да биде флеш-картичка со стрелки што ви дозволуваат да кликнете преку нив за да видите како може да се појават. На врвот се табовите кои помагаат да се прикажат информациите во различни форми.

Исто така види: Загрозени карпи

Списокот ги прикажува сите информации на картичките, со прашања на предната страна и одговорите на задната страна, на пример.

Вежба го прикажува прашањето со текстуално поле за внесување на одговорот. Напишете правилно, притиснете enter и добијте зелена проверка.

Соклопувањето ги прикажува сите опции во полињата за да можете да изберете дведа одговараат на прашањето и одговорот, и тие ќе светат зелено и ќе исчезнат.

Повеќе овозможува други начини за користење на информациите, вклучувајќи бинго, крстозбор, манипулативни средства, игра за совпаѓање и квиз шоу.

Изберете Упатства и ќе ви биде даден чекор-по-чекор водич за тоа како да го креирате вашиот Flippity. Ова вклучува правење копија од шаблонот, уредување на првата и втората страна, именување, потоа одење во Датотека, Објавување на Интернет и Објавување. Ќе добиете врска Flippity која може да се користи за споделување. Обележете ја таа страница и таа може да се сподели по потреба.

Кои се најдобрите карактеристики на Flippity?

Flippity е едноставен за користење, особено со водичот чекор-по-чекор. Бидејќи шаблоните се веќе стилизирани, тоа само значи додавање на потребните информации за да се создаде она што ви треба.

Покрај игрите, убава карактеристика е Random NamePicker, кој им овозможува на наставниците да ги внесат имињата на учениците за да можат праведно повикувајте се еден на друг, знаејќи дека рамномерно го шират вниманието низ одделението.

Рандомизаторот Flippity е начин да се измешаат зборови или броеви кои се во колони со различна боја . Ова би можело да биде забавен начин да се создаде случајна комбинација на зборови кои дејствуваат како почетна точка за креативно пишување, на пример.

Сите шаблони во моментов се:

 • Флеш картички
 • Квиз Прикажи
 • Случајно NamePicker
 • Randomizer
 • Scavenger Hunt
 • ОдборИгра
 • Манипулативни
 • Следење на значки
 • Водечка табла
 • Тест за пишување
 • Правопис на зборови
 • Пребарување зборови
 • Крстозбор загатка
 • Word Cloud
 • Забава со зборови
 • MadLabs
 • Турнирска заграда
 • Квиз за сертификат
 • Самооценување

Една многу корисна карактеристика е тоа што сето ова функционира преку веб-прелистувач, така што е лесно за споделување и лесен за пристап од многу уреди. Но, тоа исто така значи дека, технички, можете да ги имате достапни офлајн.

Зачувајте локална копија од Flippity во повеќето прелистувачи со притискање на Control + S. Ова треба да ги зачува сите потребни датотеки, така што играта или што и да е, ќе работи на тој уред дури и откако ќе се изгуби интернет конекцијата.

Колку чини Flippity?

Flippity е бесплатен за користење, вклучувајќи ги сите шаблони и упатства. Сепак, бидете предупредени, платформата е финансирана од одредено рекламирање.

Flippity истакнува дека нејзините реклами се минимални што е можно и се приспособени да бидат соодветни за младата публика. Категории како коцкање, запознавање, секс, дрога и алкохол се блокирани.

Приватноста е обезбедена бидејќи Flippity не собира никакви лични информации, така што сите реклами не се прилагодени на корисникот. Следствено, нема грижи дали податоците од студентите се продаваат или користат, бидејќи Flippity нема на прво место.

Flippity најдобри совети и трикови

Scavenge

Креирај aлов на чистачи со прашања и одговори засновани на тема и многу слики за да се помогне во гемифицирање на наставата.

Избери по случаен избор

Исто така види: Производ: EasyBib.com

Алатката за избирање име по случаен избор може да биде забавен и корисен начин праведно да ги одбере учениците во класот да одговараат на прашања, да ги вклучи сите и да ги држи учениците будни.

Изградете турнир

Користете ја мрежата на турнирот Flippity за да креирате настан во кои ученици работат кон победник, мешајќи прашања и одговори на патот.

 • Што е Google Sheets и како функционира?
 • Најдобри алатки за наставници

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.