Најдобри алатки за наставници

Greg Peters 10-08-2023
Greg Peters

Содржина

Доколку сте нов во предавањето или сакате да дознаете повеќе за дигиталните алатки за наставниците како што се Google Classroom, Microsoft Teams или Flip -- и сите поврзани апликации и ресурси -- еве од каде да започнете. Ги имаме основите за секој од нив, вклучително и како да започнете, плус совети и совети за да го извлечете максимумот од вашето искуство.

Техника & засилувач; Водичот за учење за Алатките и апликациите за образование на Google содржи сè што треба да знаете за алатките како што се Google Sheets, Slides, Earth, Jamboard и друго.

За најновите прегледи за основниот хардвер за наставниците, од лаптоп компјутери до веб-камери до системи за игри, проверете го Најдобар хардвер за наставници .

Вештачка интелигенција

Chatbots

Chatbots во K-12: Што треба да знаете

ChatGPT

Што е ChatGPT и како можете да научите со него? Совети & засилувач; Трикови

Ако сè уште не знаете за ChatGPT, сега е време да го откриете неговиот извонреден потенцијал за трансформирање на пишувањето и креативноста. На крајот на краиштата, вашите студенти можеби веќе имаат сметки!

Како да спречите мамење ChatGPT

5 начини да предавате со ChatGPT

4 начини да се користи ChatGPT за да се подготвите за час

Брзи и лесни начини наставниците да заштедат време со ChatGPT.

ChatGPT Plus наспроти Bard на Google

Ги споредивме перформансите на Bard и ChatGPT Plus врз основа на одговорите навклучувајќи курсеви, филмови, е-книги и повеќе.

PebbleGo

Што е PebbleGo и како може да се користи за настава? Совети и трикови

PebbleGo обезбедува истражувачки материјали базирани на наставни програми за млади студенти.

ReadWorks

Што е ReadWorks и како функционира? Најдобри совети и трикови

ReadWorks нуди сеопфатна платформа која вклучува широк спектар на ресурси за читање, функции за оценување и практични опции за споделување.

Seesaw for Schools

Што е Seesaw за училишта и како работи за наставници и студенти?

Seesaw за училишта Најдобри совети и трикови

Storia School Edition

Што е Storia School Edition и како може да се користи за настава? Совети и трикови

TeachingBooks

Што е TeachingBooks и како може да се користи за предавање? Совети & засилувач; Трикови

Wakelet

Што е Wakelet и како функционира?

Wakelet: Најдобри совети и трикови за настава

Wakelet план за лекција за средно и средно училиште

Дигитално учење

AnswerGarden

Што е AnswerGarden и како функционира? Најдобри совети и трикови

AnswerGarden ја користи моќта на облаците со зборови за да обезбеди брзи повратни информации од цело одделение, група или индивидуален ученик.

Bit.ai

Што е Bit.ai и како функционира? Најдобри совети и трикови заЕдукатори

Bitmoji

Што е Bitmoji училница и како можам да изградам?

Креатор на книги

Што е Креатор на книги и како можат едукаторите да го користат?

Креатор на книги: Совети и трикови за наставници

Boom Cards

Што е Boom Cards и како функционира? Најдобри совети и трикови

Boom Cards е онлајн платформа базирана на дигитални картички која им овозможува на студентите да ги практикуваат основните вештини преку кој било достапен уред.

Boom Cards План за лекција

Classflow

Што е ClassFlow и како може да се користи за предавање? Совети & засилувач; Трикови

Најдете, креирајте и споделувајте мултимедијални дигитални лекции со вашата училница лесно со оваа бесплатна (и без реклами!) алатка.

Closegap

Што е Closegap и како може да се користи за предавање? Совети & засилувач; Трикови

Бесплатната апликација Closegap е дизајнирана да им помогне на децата да управуваат со нивното ментално здравје.

Cognii

Што е Cognii и како може да се користи за предавање? Совети & засилувач; Трикови

Cognii е вештачки интелигентен наставен асистент кој обезбедува насоки за учениците, помагајќи им да ги исполнат задачите поцелосно.

Дигитално граѓанство

Дигитално граѓанство е одговорна употреба на технологијата, вклучувајќи алатки за учење, лични уреди и социјални медиуми

Како да се научи дигитално граѓанство

Поддршка на дигитално државјанство за време на далечинскоУчење

Кои вештини за дигитално државјанство им се најпотребни на студентите?

Сајтови за проверка на факти за студенти

EdApp

Што е EdApp и како функционира? Најдобри совети и трикови

EdApp е мобилен систем за управување со учење (LMS) кој доставува микро лекции директно до учениците, овозможувајќи им да користат различни уреди за пристап до учењето.

Превртено учење

Најпопуларни технички алатки за превртена училница

GooseChase

GooseChase: Што Тоа е и како едукаторите можат да го користат?

GooseChase: Совети и трикови

Harmony

Што е Хармонија и како работи? Најдобри совети и трикови

Headspace

Што е Headspace и како функционира? Најдобри совети и трикови за едукатори

IXL

Што е IXL и како функционира?

IXL: Најдобри совети и трикови за настава

Kami

Што е Ками и како може да се користи да предава? Совети & засилувач; Трикови

Kami обезбедува едношалтерски систем базиран на облак за дигитални алатки и заедничко учење.

Microsoft Immersive Reader

Што е Microsoft Immersive Читач и како функционира? Најдобри совети и трикови за едукатори

PhET

Што е PhET и како може да се користи за настава? Совети и трикови

Плагијат Checker X

Што е Плагијат Checker X и како може да се користида предава? Совети & засилувач; Трикови

Project Pals

Што е Project Pals и како функционира? Најдобри совети и трикови

Project Pals е алатка базирана на веб која им овозможува на повеќе студенти да соработуваат и да придонесат во тимски напор за учење базиран на проекти.

ReadWriteThink

Што е ReadWriteThink и како може да се користи за настава? Совети и трикови

SimpleMind

Што е SimpleMind и како може да се користи за предавање? Совети & засилувач; Трикови

SimpleMind е лесна за употреба алатка за мапирање на мислите која им помага на учениците да ги организираат мислите и идеите.

Паметен пакет за учење

Што е SMART Learning Suite? Најдобри совети и трикови

SMART Learning Suite е веб-базиран софтвер кој им овозможува на наставниците да споделуваат лекции со класот преку повеќе екрани.

SpiderScribe

Што е SpiderScribe и како функционира? Најдобри совети и трикови

Од бура на идеи до планирање на проекти, алатката за мапирање на мислите SpiderScribe е лесна за употреба од страна на наставниците и учениците - дури и помладите ученици - со малку потребни насоки.

Ubermix

Што е Ubermix?

Софтвер за виртуелна лабораторија

Најдобар софтвер за виртуелна лабораторија

Дознајте кој софтвер за виртуелна лабораторија го обезбедува најдобриот STEM искуство за учење за вашите ученици.

The Week Junior

Што е The Week Junior и како може да се искористи за предавање? Совети & засилувач;Трикови

Wizer

Што е Wizer и како работи?

Wizer: Најдобри совети и трикови за настава

Wonderopolis

Што е Wonderopolis и како функционира? Најдобри совети и трикови

Wonderopolis е интерактивна веб-локација која им овозможува на корисниците да поднесуваат прашања, на кои уредничкиот тим може детално да одговори и да ги објави како статии.

Zearn

Што е Zearn и како може да се користи за поучување? Совети & засилувач; Трикови

Учење базирано на игри

Baamboozle

Што е Baamboozle и како може да се користи за настава? Совети и трикови

Baamboozle е лесна за употреба платформа за учење базирана на игри која нуди не само однапред направени игри, туку и можност да направите свои.

Blooket

Што е Blooket и како функционира? Совети & засилувач; Трикови

Blooket интегрира интересни ликови и наградувачка игра во своите квизови.

Brainzy

Што е Brainzy и како може да се користи за настава? Совети и трикови

Breakout EDU

Што е Breakout EDU и како може да се користи за настава? Совети и трикови

Classcraft

Што е Classcraft и како може да се користи за предавање? Совети & засилувач; Трикови

Duolingo

Што е Duolingo и како функционира? Совети & засилувач; Трикови

Дали Duolingo работи?

Што е Duolingo Max? НаАлатка за учење напојувана со GPT-4 објаснета од менаџерот за производи на апликацијата

Duolingo Math

Што е Duolingo Math и како може да се користи за предавање ? Совети & засилувач; Трикови

Гамификуваните часови по математика на Duolingo вклучуваат вградени формативни проценки, што го олеснува следењето на напредокот на ученикот.

Education Galaxy

Што е Education Galaxy и како функционира? Најдобри совети и трикови

Education Galaxy е онлајн платформа за учење која користи комбинација од игри и вежби за да им помогне на учениците да учат додека се забавуваат.

Фактил

Што е фактилно и како може да се користи за настава? Совети и трикови

Gimkit

Што е Gimkit и како може да се користи за настава? Совети и трикови

Gimkit е лесна за употреба гејмифицирана квиз платформа за студенти К-12.

GoNoodle

Што е GoNoodle и како работи? Најдобри совети и трикови за едукатори GoNoodle е бесплатна алатка која има за цел да ги поттикне децата да се движат со кратки интерактивни видеа и други активности.

JeopardyLabs

Што е JeopardyLabs и како може да се користи за настава? Совети и трикови

План за лекција Jeopardy Labs

Комплетен, чекор-по-чекор план за лекција за интегрирање на оваа забавна платформа за учење во вашата училница по општествени науки.

Nova Labs PBS

Што е Nova Labs PBS и како функционира? Најдобри совети и трикови

Дишање

Што е Quandary и како може да се користи за предавање? Совети & засилувач; Трикови

Quiziz

Што е Quizizz и како може да се користи за настава? Совети и трикови

Квизиз го прави учењето забавно преку систем за прашања и одговори сличен на игри.

Roblox

Што е Roblox и како може да се користи за предавање? Совети & засилувач; Трикови

Roblox е дигитална игра базирана на блокови со повеќе од 150 милиони корисници ширум светот.

Креирање училница за Roblox

Како да го интегрирате Roblox во вашата училница за настава за STEM и кодирање, ангажирање на учениците и повеќе.

Prodigy for Education

Што е Продиџи за образование? Најдобри совети и трикови

Prodigy е авантуристичка игра со улоги во која учениците контролираат волшебник за аватари кој талка низ мистична земја одговарајќи на прашања базирани на математика (АКА прави битка).

Oodlu

Што е Oodlu и како функционира? Најдобри совети и трикови

Oodlu е онлајн платформа за игри и едукативна алатка која наставниците може да ја користат за да им помогнат на учениците да учат додека играат

Kahoot!

Што е Кахут! и како функционира за наставниците?

Најдоброто Kahoot! Совети и трикови за наставници

A Kahoot! План за часови за основните одделенија

Minecraft

Што е Minecraft: Education Edition?

Minecraft: Education Edition: Совети и трикови

ЗоштоMinecraft?

Како да ја претворите мапата на Minecraft во мапа на Google

Како колеџите користат Minecraft за креирање настани и активности

Користете Minecraft за лансирање програма за еспорт

Научете како да го користите многу популарниот Minecraft игра за започнување на вашата училишна програма за е-спорт.

Сервер за Minecraft за деца кои тагуваат

Twitch

Што е Twitch и како може да се користи за Настава? Совети и трикови

Онлајн учење

CommonLit

Што е CommonLit и како функционира? Најдобри совети и трикови

CommonLit нуди онлајн ресурси за настава и учење за описменување, со израмнети текстови за ученици од 3-12 одделение.

Coursera

Што е Coursera и како може да се користи за предавање? Совети & засилувач; Трикови

Во партнерство со врвни колеџи и универзитети, Coursera нуди широк спектар на бесплатни, висококвалитетни онлајн курсеви за студенти и наставници.

DreamyKid

Што е DreamyKid и како функционира? Најдобри совети и трикови

DreamyKid е платформа за посредување наменета за деца.

Edublogs

Што е Edublogs и како може да се користи за предавање? Совети & засилувач; Трикови

Edublogs им овозможува на наставниците да креираат интерактивни веб-страници за нивните часови.

Hiveclass

Што е Hiveclass и како може да се користи за предавање? Совети & засилувач; Трикови

Hiveclass ги учи децата да ги подобрат своитеатлетски вештини, како и нудење стимулации за движење.

iCivics

Што е iCivics и како функционира? Најдобри совети и трикови

iCivics е бесплатна алатка за планирање лекции која им овозможува на наставниците подобро да ги едуцираат учениците за граѓанското знаење.

iCivics Lesson Plan

Научете како да ги вклучите бесплатните ресурси на iCivics во вашата инструкција.

Кан академија

Што е Кан академија?

Напишано гласно

Што се пишува гласно?

Вие учите!

Што е Yo Teach! и како функционира? Најдобри совети и трикови

Вие учите! е колаборативен, бесплатен за користење онлајн работен простор дизајниран за образование.

Презентација

Apple Keynote

Како да се користи Keynote за образование

Најдобри совети и трикови за воведни совети за наставници

Buncee

Што е Buncee и како Дали функционира?

Бунси совети и трикови за наставниците

Објасни сè

Што е Објаснете се и како функционира? Најдобри совети и трикови

Ви се допаѓа вашата табла во училницата? Обидете се со уште пофлексибилна алатка, дигиталната табла Explain Everything - таа е како супер-робустен PowerPoint дизајниран за едукатори.

Flippity

Што е Flippity и како функционира?

Најдобри совети и трикови за Flippity за наставниците

Genially

Што е Genially и какоМоже ли да се користи за поучување? Совети & засилувач; Трикови

Интерактивните функции на Genially ја прават оваа платформа за приказ на слајдови многу повеќе од обична алатка за презентација.

Ментиметар

Што е Ментиметар и како може да се користи за настава? Совети и трикови

Microsoft PowerPoint

Што е Microsoft PowerPoint за образование?

Најдобри совети и трикови на Microsoft PowerPoint за наставници

Mural

Што е Мурал и како може да се користи за предавање? Совети & засилувач; Трикови

Nearpod

Што е Nearpod и како функционира?

Nearpod: Најдобри совети и трикови за подучување

Pear Deck

Што е Pear Deck и како функционира?

Совети и трикови за палубата за круша за наставници

Powtoon

Што е Powtoon и како може да се користи за настава? Совети и трикови

Powtoon им овозможува на наставниците и учениците да ги претворат обичните презентации на слајдови во привлечни видеа за учење.

План за лекции Powtoon

Научете како да го користите Powtoon, разновидна онлајн мултимедијална платформа која се фокусира на анимација.

Prezi

Што е Prezi и како може да се користи за учење? Совети & засилувач; Трикови

Prezi е разноврсна мултимедијална платформа која им овозможува на наставниците лесно да вклучат видео и презентации на слајдшоу во нивните часови во училницата.

VoiceThread

За што е VoiceThreadнеколку едноставни потсетници.

Google Bard

Што е Google Bard? Натпреварувачот ChatGPT објасни за едукаторите

GPT4

Што е GPT-4? Што треба да знаат едукаторите за следното поглавје на ChatGPT

Најнапредната повторување на големиот јазичен модел на OpenAI е GPT-4, кој моментално служи како столб на ChatGPT Plus и различните образовни апликации.

GPTZero

Што е GPTZero? Алатката за откривање ChatGPT објаснета од неговиот создавач

Juji

Што е Juji и како може да се користи за предавање? Совети & засилувач; Трикови

Наменет првенствено кон високото образование, приспособливиот четбот Juji комуницира со студенти кои користат вештачка интелигенција, ослободувајќи време на наставникот и администраторот.

Khanmigo

Што е Канмиго? Алатката за учење GPT-4 Објаснето од Сал Кан

Кан Академијата неодамна го објави објавувањето на нов водич за учење наречен Khanmigo, кој ги користи напредните способности на GPT-4 за да им помогне на ограничена група наставници и учениците.

Otter.AI

Што е Otter.AI? Совети & засилувач; Трикови

Што е SlidesGPT и како работи за наставниците? Совети & засилувач; Трикови

Истражете ги најдобрите карактеристики на оваа нова и возбудлива алатка за вештачка интелигенција.

Задачи и засилувач; Оценки

ClassMarker

Што е ClassMarker и како може да се користи за настава? Совети и трикови

Научете како даОбразование?

VoiceThread: Најдобри совети и трикови за настава

Видео учење

BrainPOP

Што е BrainPOP и како може да се користи за настава? Совети и трикови

BrainPoP користи хостирани анимирани видеа за да ги направи сложените теми достапни и привлечни за учениците од која било возраст.

Опис

Што е Опис и како може да се користи за предавање? Совети & засилувач; Трикови

Уникатната платформа на Descripts која им овозможува на учениците и наставниците да уредуваат видео и аудио додека услугата напојувана со вештачка интелигенција автоматски обезбедува препис.

Discovery Education

Што е Discovery Education? Совети & засилувач; Трикови

Повеќе од само платформа базирана на видео, Discovery /Education нуди мултимедијални планови за часови, квизови и ресурси за учење усогласени со стандардите.

Edpuzzle

Што е Edpuzzle и како функционира?

Edpuzzle план за лекција за средно училиште

Овој план за лекција Edpuzzle се фокусира на Сончевиот систем, но може да се прилагоди и за други теми.

Образование

Што е образование и како може да се користи за настава? Совети и трикови

Educreations е апликација за iPad која им овозможува на наставниците лесно и брзо да креираат видео лекции со гласовно известување.

Flip (поранешен Flipgrid)

Најосновно, Flip е платформа за видео комуникација

Што е Flip и како прави тоа Работа за наставници иСтуденти?

Најдобри совети и трикови за превртување за наставниците и учениците

План за лекција за превртување за основно и средно училиште

Panopto

Што е Panopto и како може да се користи за настава? Совети и трикови

Microsoft Teams

Microsoft Teams е популарна комуникациска платформа која работи со целиот пакет образовни алатки на Microsoft

Microsoft Teams: Што е тоа и како функционира за образованието?

Како да поставите Microsoft Teams Meetings за наставници и студенти

Microsoft Teams: Совети и трикови за наставници

Nova Education

Што е Nova Education и како функционира? Најдобри совети и трикови

Nova Education обезбедува огромна колекција на научно и STEM видеа кои се лесно достапни на интернет и се дизајнирани да го направат учењето забавно и привлечно.

Screencastify

Што е Screencastify и како функционира?

Screencast-O-Matic

Што е Screencast-O-Matic и како функционира?

Screencast-O-Matic: Најдобри совети и трикови за настава

TED-Ed

Што е TED-Ed и како може да се користи за образование?

Најдобри совети за TED-Ed и трикови за настава

Educator Edtech Преглед: Walkabouts

Зум за Образование

Зум за образование: 5 совети за добивање наMost Out of It

Ерик Офганг ги открива најдобрите совети како да извлечете максимум од Зумирањето.

Зум таблата за зумирање

Што е таблата за зумирање?

Соработувајте во реално време за време на состанокот за зумирање со таблата за зумирање.

Како што е секогаш со образовната технологија, еволуцијата и промените доаѓаат брзо. Редовно проверувајте овде додека ги ажурираме овие ресурси со најновите алатки и најдобри практики. Учењето во училница не може да се случи ако самите наставници престанат да учат!

користете ја онлајн платформата за креирање и оценување квизови ClassMarker со вашите лични или онлајн часови.

Edulastic

Што е Edulastic и како може да се користи за предавање? Совети & засилувач; Трикови

Edulastic обезбедува лесен онлајн начин за следење на напредокот на учениците преку оценување.

Flexudy

Што е Flexudy и како може да се користи за предавање? Совети & засилувач; Трикови

Формативно

Што е формативно и како може да се користи за предавање? Совети & засилувач; Трикови

Gradescope

Што е Gradescope и како може да се користи за предавање? Совети & засилувач; Трикови

ProProfs

Што е ProProfs и како функционира? Најдобри совети и трикови

ProProfs е онлајн квиз алатка која обезбедува интелигентни повратни информации и аналитика за наставниците.

Квизлет

Што е квизлет и како можам да предавам со него?

Квизлет: најдобри совети и трикови за настава

Сократив

Што е Сократив и како функционира? Најдобри совети и трикови

Socrative е дигитална алатка која нагласува прашања засновани на квиз и непосредна повратна информација за наставниците.

Кодирање

Blackbird

Што е Blackbird и како може да се користи за учење? Совети & засилувач; Трикови

Code Academy

Што е Code Academy и како функционира? Совети & засилувач; Трикови

Code Academy е веб-базирана платформа за учење на кодирање која нуди бесплатнои премиум сметки.

Codementum

Што е Codementum и како може да се користи за настава? Совети и трикови

Секој може да кодира за рани ученици

Што е Apple што секој може да кодира за рани ученици и како функционира тоа?

Сопствената платформа за кодирање на Apple има за цел да ги научи студентите како да кодираат и дизајнираат апликации користејќи го програмскиот јазик на компанијата Swift. Лесно е да се започне со кодирање со оваа апликација за помлади ученици.

MIT App Inventor

Што е MIT App Inventor и како функционира? Совети & засилувач; Трикови

Соработка помеѓу MIT и Google, MIT App Inventor е бесплатна алатка која ги учи програмирањето деца на возраст од шест години.

Скреч

Што е гребење и како функционира?

План за лекција за гребење

Користете го овој план за лекција Scratch за да започнете со бесплатната програма за кодирање во вашата училница.

Tynker

Што е Tynker и како функционира? Најдобри совети и трикови

Unity Learn

Што е Unity Learn и како функционира? Совети & засилувач; Трикови

Комуникации

Мозочно

Што е Brainly и како може да се користи за предавање? Совети & засилувач; Трикови

Мозочно им дава на учениците повратни информации од колегите за незгодно прашање за домашна задача.

Calendly

Што е Calendly и како може да се користи од наставниците? Совети & засилувач; Трикови

Calendly им помага на корисниците да заштедатвреме додека закажуваат и ги следат нивните состаноци и состаноци.

Chronicle Cloud

Што е Chronicle Cloud и како функционира? Најдобри совети и трикови

Развиена за наставници, од наставници, Chronicle Cloud е платформа која им овозможува на наставниците да прават дигитални белешки за употреба од нив самите и нивните ученици.

ClassDojo

Што е ClassDojo?

Најдобри совети и трикови за ClassDojo за наставници

Clubhouse

Што е Clubhouse и како функционира?

Discord

Што е Discord и како функционира? Најдобри совети и трикови

Карти на капитал

Што е акционерски карти и како функционира? Најдобри совети и трикови

Исто така види: Како да креирате привлечни прашања за училницата

Погледнете кој зборува? Equity Maps е следење на учество во реално време што може да им овозможи на наставниците да видат кој зборува на час.

Fanschool

Што е Fanschool и како може да се користи за настава? Совети и трикови

Fanschool план за лекција

Floop

Што е Floop и како функционира? Најдобри совети и трикови

Floop е бесплатна алатка за настава наменета да им помогне на наставниците да обезбедат најдобри можни повратни информации за своите ученици.

Grammarly

Што е Grammarly и како може да се користи за предавање? Совети & засилувач; Трикови

Grammarly е вештачки интелигентен „асистент“ кој им помага на писателите со проверка на правопис, граматика и интерпункција.

Hypothes.is

Што е Hypothes.is и како може да се користи за предавање? Совети & засилувач; Трикови

Kialo

Што е Kialo? Најдобри совети и трикови

Microsoft One Note

Што е Microsoft OneNote и како може да се користи за настава?

Mote

Што е Mote и како може да се користи за предавање? Совети & засилувач; Трикови

Padlet

Што е Padlet и како функционира? Совети & засилувач; Трикови

Parlay

Што е Parlay и како функционира?

Remind

Најосновно, Remind е комуникациска платформа

Што е Remind и како функционира за наставниците?

Најдобри совети и трикови за потсетување за наставниците

Slido

Што е Slido за образование? Најдобри совети и трикови

План за лекција Slido

SurveyMonkey

Што е SurveyMonkey за образование? Најдобри совети и трикови

TalkingPoints

Што е TalkingPoints и како функционира за образованието?

Совети и трикови за најдобри TalkingPoints за наставници

Vocaroo

Што е Vocaroo? Совети & засилувач; Трикови

Zoho Notebook

Што е Zoho Notebook и како најдобрите совети и трикови можат да им помогнат на наставниците и учениците?

Creative

Adobe Creative Cloud Express

Што е Adobe Creative Cloud Express и како може да се користи за предавање?Совети & засилувач; Трикови

Се сеќавате на Adobe Spark? Се враќа во нова и подобрена форма, Creative Cloud Express, идеален за онлајн креирање и уредување слики.

Сидро

Што е сидро и како функционира? Најдобри совети и трикови

Апликацијата за создавање објава Anchor го прави подкастирањето едноставно и лесно, идеално за аудио и задачи за учење базирани на проекти.

Исто така види: Што е Опис и како може да се користи за предавање?

Анимато

Што е Анимато и како функционира?

Најдобри совети и трикови за анимато за наставниците

AudioBoom

Што е AudioBoom? Најдобри совети и трикови

BandLab за образование

Што е BandLab за образование? Најдобри совети и трикови

Canva

Што е Canva и како работи за образование?

Најдобри совети и трикови за Canva за настава

План за лекција за Canva

Чекор-по-чекор план за користење на Canva во вашата училница во средно училиште.

ChatterPix Kids

Што е ChatterPix Kids и како функционира?

ChatterPix Kids: најдобри совети И трикови за подучување

Google Arts & Култура

Што е Google Arts & засилувач; Култура и како може да се користи за настава? Совети и трикови

GoSoapBox

Што е GoSoapBox и како функционира? Најдобри совети и трикови

Оваа алатка базирана на веб-локација им овозможува на учениците да учествуваат во дискусиите на часовите и да ги изразат своите ставови во соработкаи организиран начин.

Кибо

Што е Кибо и како може да се користи за поучување? Совети & засилувач; Трикови

Kibo е практична алатка за кодирање и роботика базирана на блокови за деца на возраст од 4 до 7 години за која не се потребни дигитални уреди.

Проекти на Knight Lab

Што се проекти на Knight Lab и како може да се користи за предавање? Совети & засилувач; Трикови

MindMeister за образование

Што е MindMeister за образование? Најдобри совети и трикови

NaNoWriMo

Што е NaNoWriMo и како може да се користи за да се научи пишувањето?

Piktochart

Што е Piktochart и како функционира? Најдобри совети и трикови

Piktochart е моќна, но лесна за употреба онлајн алатка која му овозможува на секој да креира инфографика и повеќе, од извештаи и слајдови до постери и флаери.

SciencetoyMaker

Што е SciencetoyMaker и како може да се користи за предавање? Совети & засилувач; Трикови

Колаж за обликување

Што е колаж за обликување и како може да се користи за предавање? Совети & засилувач; Трикови

Storybird за образование

Што е Storybird за образование? Најдобри совети и трикови

План за лекција на приказната за птица

Табла за приказни

Што е Storyboard That и како функционира? Најдобри совети и трикови

Storyboard Тоа е онлајн платформа која им овозможува на наставниците, администраторите и учениците да креираат приказна за да раскажат приказна вовизуелно привлечен начин.

Што е ThingLink и како функционира?

Најдобри совети и трикови за ThingLink за настава

TikTok

Како може да се користи TikTok во училницата?

План за лекција на TikTok

WeVideo

Што е WeVideo и како работи за образование?

WeVideo Совети и трикови за наставници

Youth Voices

Што е Youth Voices и како може Да се ​​користи за настава? Совети и трикови

Алатки за курирање

ClassHook

Што е ClassHook и како функционира? Најдобри совети и трикови

ClassHook е иновативна алатка која им овозможува на наставниците да избираат и интегрираат релевантни фрагменти од филмови и ТВ емисии во нивните часови во училницата.

Epic! за образование

Што е Еп! за образование? Најдобри совети и трикови

Еп! е дигитална библиотека која нуди повеќе од 40.000 книги и видеа.

Listenwise

Што е Listenwise и како функционира? Најдобри совети и трикови

Listenwise им овозможува на учениците да слушаат и читаат додека учат во исто време

OER Commons

Што е OER Commons и како може Дали сте навикнати да поучувате? Совети & засилувач; Трикови

Отворена култура

Што е отворена култура и како може да се користи за предавање? Совети & засилувач; Трикови

Отворената култура е портал во богатството на бесплатни веб-образовни ресурси,

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.