Што е Floop и како работи? Најдобри совети и трикови

Greg Peters 10-08-2023
Greg Peters

Floop е моќна и бесплатна алатка за настава која е дизајнирана да помогне да се оптимизираат повратните информации од наставниците до учениците.

Алатката е изградена околу идејата дека повратните информации се двигател број 1 за успехот на учениците, а сите нејзини карактеристики се дизајнирани да им овозможат на наставниците да ја заострат својата јамка за повратни информации со учениците.

Бесплатна алатка, Floop работи добро за лично, далечински и хибридни средини за учење и е дизајнирана да ја зајакне комуникацијата помеѓу наставниците и учениците, пред, за време и по часовите.

Прочитајте за да дознаете сè што треба да знаете за Floop.

Што е Floop и како функционира?

Floop им помага на наставниците ефикасно да дадат значајна повратна информација со тоа што ќе им дозволи на учениците да фотографираат напишани домашни задачи. Наставникот потоа може директно да коментира за оваа домашна задача, како со Google Docs, но со оваа алатка, таа се проширува на целата работа што ученикот ја завршува на часот, без разлика дали е напишана, отчукана или комбинација од двете. Благодарение на флуидната природа на комуникацијата меѓу наставниците и учениците олеснета од Floop, учениците можат да поднесат работа или кога ќе ја завршат или кога ќе заглават и треба да ги знаат следните чекори.

За да користат Floop, учениците треба да создадат сметка користејќи шифра за класа обезбедена од наставникот. Тие потоа ќе ги видат нивните задачи наведени, ќе можат да ги фотографираат нивните домашни задачи и ќе ја подигнат својата работа во согласност со упатствата на нивниот наставник. Наставницитеможе и рачно да додава студенти или да ги синхронизира нивните часови на Floop со Schoology LMS. Апликацијата работи со кој било прелистувач, така што може да се користи со телефон, маса или друг уред.

Floop исто така има алатки за да им помогне на наставниците поефикасно да одговорат на учениците. Бидејќи учениците често прават слични грешки, наставниците честопати се затекнуваат себеси како пишуваат или пишуваат ист коментар повеќе пати. Floop помага да се избегне ова со зачувување на претходните коментари, дозволувајќи им на наставниците да влечат и испуштаат коментари кога е соодветно, заштедувајќи им време во процесот.

Кој го создаде Floop?

Floop е ко-основач на Мелани Конг, професорка во средно училиште STEM. „Повратните информации се двигател број 1 за резултатите од учењето на учениците. Како професорка во средно училиште, ова го знам од истражување и искуство“, вели таа во видеото во кое разговара за Флоп. „Меѓутоа, имам 150 студенти. Секој ден носев дома огромен куп хартии, ми беше невозможно да им дадам на моите студенти повратните информации што им беа потребни кога им требаше. И кога моите ученици добиваа повратни информации, тие не знаеја како да го користат, ќе погледнеа и ќе го фрлат во рециклирање. Така, го создадовме Floop“.

Таа додава: „Floop им помага на наставниците да дадат значајни повратни информации, четири пати побрзо. И уште подобро, ги учи учениците активно да се вклучат во нивните повратни информации“.

Колку чини Floop?

Floop Basic е бесплатен и дозволува само 10 активни задачи. Ти можешкреирајте сметка со посета на Floop и избирање на картичката „регистрирај се - бесплатно“ во горниот десен агол на почетната страница. Потоа ќе ве одведат на екран со барање да се идентификувате како студент или како наставник. Откако ќе го изберете, ќе биде побарано од вашата институционална е-пошта за да креирате профил што го содржи вашето име, како и каде и на кое одделение предавате. Потоа можете да креирате и организирате задачи по класа.

Исто така види: Најдобри лекции и активности за сајбер безбедност за К-12 образование

Премиум верзијата, со 10 долари месечно или 84 долари годишно, овозможува неограничени задачи. Училиштата и областите исто така може да бараат понуди за групни стапки.

Исто така види: Што е OER Commons и како може да се користи за предавање?

Floop: Најдобри совети и трикови

Спроведување анонимни рецензии

Floop може да биде домаќин на сесии за рецензија помеѓу студенти кои се целосно анонимни. Оваа функција им овозможува на учениците да учат еден од друг додека на наставникот му дава можност да го следи процесот во живо и да се вклучи за да помогне кога е потребно.

Користете ги истите повратни информации со повеќе ученици

За да заштедите време, Floop ги зачувува одговорите на наставниците за да можат брзо да создадат банка со употребливи одговори на вообичаените проблеми со кои учениците може да имаат нивната работа. Ова им помага на наставниците со заштеда на време и дозволувајќи им да се фокусираат на обезбедување детална повратна информација за покомплицирани проблеми.

Оставете ги учениците да се проценат

Floop исто така има карактеристика што им овозможува на учениците да се проценат себеси. Ова им дава агенција над сопственатаучењето. Тоа, исто така, ги охрабрува да ја подобрат својата работа за да ги исполнат сопствените очекувања и да ги преземат уздите на сопственото образование.

  • Што е AnswerGarden и како функционира? Најдобри совети и трикови
  • IXL: Најдобри совети и трикови за настава
  • Што е ProProfs и како функционира? Најдобри совети и трикови

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.