Што е Closegap и како може да се користи за предавање?

Greg Peters 22-06-2023
Greg Peters

Closegap е непрофитна организација која нуди бесплатна апликација дизајнирана да им помогне на учениците со нивното ментално здравје и благосостојба.

Апликацијата е наменета да ја користат наставниците, училишните советници, социјалните работници и администраторите за работа на со учениците. Не само што ова има за цел да им помогне на учениците, туку и подобро да го следи нивното ментално здравје, од ден на ден.

Апликацијата е создадена за студенти од К-12 првенствено како начин за поддршка на менталното здравје преку добри практики и рано понуди кризна интервенција. Развиено заедно со студенти, наставници, советници, социјални работници и администратори, ова нуди поддршка од реалниот свет која е докажана како ефикасна.

Ова е поддржано од истражувања од Јеил, Харвард, Одлично добро во образованието, и Child Mind Institute. Значи, дали Closegap може да биде корисен во вашето училиште?

Што е Closegap?

Closegap е апликација дизајнирана да го следи и помага во одржувањето на менталното здравје на учениците од К-12. Дизајниран е да се користи заедно со воспитувачите и помошниот персонал за да им помага на учениците на дневна основа.

Се користи во повеќе од 3.000 училишта во 50 држави, како и во 25 земји ширум светот, ова е добро воспоставена и докажана алатка. Иако ова е дизајнирано да ги следи учениците ефективно, тоа го прави на начин што им ослободува време на воспитувачите благодарение на групното следење на податоците.

Користењето на системот за секојдневно пријавување ова им овозможува на учениците не само да се чувствуваат слушнатии се грижеше за секој ден, но и да го одвои тоа клучно време за да види како се чувствуваат. Одвојувањето на тоа време сам е од непроценливо значење, но кога се комбинираат со овие моќни алатки и податоци, снимањето станува уште поефикасно.

Исто така види: Што е Floop и како работи? Најдобри совети и трикови

Сè е изградено според супер високи безбедносни стандарди и, како таков, Closegap е FERPA, COPPA и GDPR усогласен.

Како функционира Closegap?

Closegap е достапен на интернет за да може да се пристапи со помош на веб-прелистувач на повеќето уреди. Почетното поставување може да потрае, но откако ќе се заврши, не треба повторно да се разгледува.

Воспитувачите прво треба да создадат сметка, бесплатно. Потоа можете да додадете други членови на персоналот во системот пред да ги поканите студентите да се придружат. Тие создаваат училници кои ќе им овозможат на учениците од различна возраст да го имаат системот прилагоден на нивните способности и потреби. Конечно, поставете го времето за пријавување секој ден и сте подготвени да започнете.

Студентите се пријавуваат секојдневно, одговарајќи на прашања кои се совпаѓаат со визуелно привлечни слики, обично емотивно фокусирани. Тие се среќаваат со охрабрувачки и поддржувачки одговори и може да доведат до прашања и одговори кои ќе помогнат во понатамошното насочување на учениците. Сè на сè, треба да бидат потребни околу пет минути секој ден за целосно пријавување.

Потоа, едукаторите можат да го видат екранот на центар кој ги прикажува сите податоци за пријавување. Сите студенти кои се мачат ќе бидат јасно истакнати за да може да се преземат соодветни активности и да се поддржипонудени по потреба. Бидејќи ова се прави секојдневно, тоа е одличен начин да се следат и да им се помогне на учениците пред да почнат да се борат.

Кои се најдобрите карактеристики на Closegap?

Closegap е супер едноставен за употреба и го приспособува неговиот интерфејс конкретно да одговараат на ПК-2, 3-5 и 6-12. Иако ова може да биде малку едноставно за постарите ученици, тоа е идеално за помладата возраст и бара многу малку насоки од воспитувачите.

Учениците се упатуваат во библиотека на само- водени активности врз основа на нивните потреби тој ден. Сите активности на SEL траат не повеќе од две минути и се усогласени со основните компетенции на CASEL, како и одобрени од лекарите за ментално здравје.

Некои активности вклучуваат:

  • Дишење во кутија - водејќи ги учениците да дишат неколку секунди за да им помогне да ги смират
  • Истресете го - за да поттикнете движења за ослободување
  • Список на благодарност - да поттикнете размислување за она што го имаат за да се чувствуваат поценети
  • Моќна поза - да користите говор на телото за да ги насочите чувствата
  • Дневник - за да помогнете да се изрази траума
  • Остави го да оди! - користење на прогресивна мускулна релаксација (ПМР) за намалување на стресот
  • Безбеден простор - за преминување во мирна состојба

Колку чини Closegap?

Closegap се работи од непрофитна организација, која ја нуди апликацијата целосно бесплатно . Ова е достапно преку веб-прелистувач и не троши многу енергија, што го правидостапни на повеќето уреди, дури и на постарите.

Нема реклами и повеќе од основните детали за да се активира системот, не е потребно ништо лично и сè е супер безбедно.

Затворете ги најдобрите совети и трикови

Одете лице в лице

Исто така види: Зошто мојата веб камера или микрофон не работи?

Closegap е одлична алатка, но треба да се користи заедно со времето лице в лице со учениците на кои можеби им треба - пред, не само додека се мачат.

Направете го тоа безбедно

За учениците кои можеби не сакаат да ги донесат домашните проблеми во безбедноста на училиштето, или оние кои се плашат од споделување во училиште, дајте им јасно колку е безбедно и безбедна е оваа апликација - можеби нуди приватен простор за нивното пријавување за да се чувствуваат удобно.

Одржување

Воведувањето како да се користи ова е одлично, но исто така одржувањето на тоа со редовни состаноци и повратни информации е исто така важно за да се одржуваат активно вклучени учениците.

  • Што е Duolingo и како функционира? Совети & засилувач; Трикови
  • Нов почетен комплет за наставници
  • Најдобри дигитални алатки за наставници

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.