Најдобри 3Д принтери за училишта

Greg Peters 25-07-2023
Greg Peters

Содржина

Најдобрите 3D печатачи за училиштата можат да помогнат да се изградат физички структури во реалниот свет, како и да се реконструира размислувањето на учениците во училницата за да се подготват за иднината што следи.

Додека софтверот за 3D моделирање сега е повеќе извонредна и ангажирана од кога било досега, сè уште има многу моќ во изградбата на физичка структура што можете да ја држите. Ова е особено важно за младите умови кои потенцијално можат да имаат голема корист од нивните сопствени тактилни креации.

Од час во продавница и уметност до географија и наука, употребата на 3Д печатачите е широка во училиште -- помагајќи да се оправда цената ознака. Сепак, со повеќе модели достапни сега, цените драстично се намалија, дозволувајќи им на училиштата да поседуваат модели кои пред само неколку години беа достапни само за професионалци.

Оваа област која брзо се развива, исто така, значи дека 3Д печатачите и потребниот софтвер се многу полесни за користење отколку порано, што го прави ова достапно за уште поширок опсег на возраст и способност на студенти.

Студентите можат модните модели кои ќе се користат како дел од проекти или презентации додека наставниците можат да создадат тактилни точки за разговор за да помогнат часовите да бидат физички попривлечни за учениците.

Значи, кои се најдобрите 3D печатачи за училиштата?

  • Најдобри образовни комплети за кодови за месец
  • Најдобри лаптопи за наставници

Најдобри 3D печатачи за образование

1. Dremel Digilab 3D45: Најдобарцелокупно

Dremel Digilab 3D45

Најдобар целокупен 3D печатач за образование

Нашиот експертски преглед:

Просечен преглед на Amazon: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

Спецификации

Технологија на 3D печатење: FDM Врвна резолуција: 50 микрони Област на градба: 10 x 6 x 6,7 инчи Материјали: ECO-ABS, PLA, најлон, PETG Најдобрите зделки на денешницата Проверете ја страницата за посета на Amazon

Причини за купување

+ Печатете од каде било, онлајн + Автоматско израмнување плоча + Интегрирана камера за прегледување на печатење

Причини за избегнување

- Бавен стартер - Не е одличен со флексибилни филаменти

Dremel Digilab 3D45 е одличен пример за 3D печатач кој е изграден за училишта и пошироко. Тој е поврзан со WiFi, така што учениците можат да печатат од каде било, дури и дома, што го прави добар за хибридно учење, како и на часовите. Но, уникатната камера од 720p е вистинска привлечност овде за студентите да можат да го гледаат напредокот на печатењето во реално време. Креветот за автоматско израмнување и автоматско откривање на филаменти се исто така голем дел од ова, така што печатењето може да започне без потреба лично да се прават физички прилагодувања.

За употреба во училницата, единицата има HEPA филтер и затворена комора на печатачот за да се отстранат сите токсини од филаментот. Дремел, исто така, собира подготвени планови за часови насочени кон образованието К-12. Плус, нуди програма за сертификација за да им помогне на инструкторите да станат подобри во користењето и учењето за употреба на неговите 3Д печатачи.

2. Flashforge Finder 3D печатач: Најдобар започетници

Flashforge Finder 3D печатач

Најдобар едукативен 3D печатач за почетници

Нашиот експертски преглед:

Спецификации

Технологија за 3D печатење : FDM Врвна резолуција: 100 микрони Област на градба: 11,8 x 9,8 x 11,8 инчи Материјали: LA, ABS, TPU, најлон, PETG, компјутер, јаглеродни влакна Најдобрите понуди на денешницата Проверете ја страницата за посета на Amazon

Причини за купување

+ отстранлив плоча за печатење + поврзан WiFi + Достапен и лесен за користење

Причини за избегнување

- Автоматско откривање филаменти само за комерцијален

3D печатачот Flashforge Finder е одлична опција за училиштата кои сакаат да тестираат употреба на 3D печатач бидејќи е дизајниран за почетници. Како таков, има ниска цена, лесен за користење и нуди одлична доверливост.

И покрај ниската цена, овој уред има отстранлива плоча за печатење за лесно превртување на готовиот производ, поврзување со WiFi за онлајн печатење од далечина , и многу тивко трчање. Поставувањето е речиси без напор, што е голема привлечност во понекогаш комплицираниот свет на 3D печатачите. Тоа што работи со цела низа филаменти и дека има автоматско откривање за сопствени типови е бонус.

Програмата за едукација Flashforge нуди попусти на училиштата и колеџите за да го намали 3D печатачот и онака многу прифатлива цена.

3. Ultimaker Original+: Најдобро за градење предизвик

Ultimaker Original+

Најдобро за градење предизвик

Нашиот експертпреглед:

Спецификации

Технологија на 3D печатење: FDM Врвна резолуција: 20 микрони Област на градба: 8,2 x 8,2 x 8,1 инчи Материјали: PLA, ABS, CPE Најдобрите зделки на денешницата Посетете ја страницата

Причини за купување

+ Изгради го сам дизајн + Ултимејкер ресурси за наставници + Резултати од висококвалитетно печатење

Причини за избегнување

- Градењето можеби нема да им се допадне на сите

Ултимакер Оригинал+ е нов 3Д печатач затоа што се навраќа на почетокот на овој тип на печатач, кога од вас се бараше сами да го конструирате. Како таков, тој претставува одличен проект за класа, да се изгради печатачот пред да се користи за да се изградат повеќе ставки. Ова, исто така, ја прави поприфатлива опција, можеби онаа што студентите би можеле да ја имаат во своите домови, доколку се заинтересирани да инвестираат во 3D печатење.

Површината за печатење е доволно голема и има неколку популарни опции за филаменти кои работи со оваа единица. Спарете се со компјутер и софтверот Ultimaker Cura и имате моќна алатка за дизајнирање и градење на многу различни проекти.

Ultimaker како бренд постои долго време во светот на 3D печатењето и, како таков, нуди широк избор на ресурси за воспитувачите -- од основите преку работењето и одржувањето до лекции за студенти кои се фокусираат на учењето STEM.

4. LulzBot Mini V2 3D печатач: Најдобар за приспособливост и разноврсност

LulzBot Mini V2 3D печатач

Најдобарза приспособливост и разноврсност

Нашиот експертски преглед:

Спецификации

Технологија на 3D печатење: Изработка на споени филаменти Врвна резолуција: До 400 микрони Област на градба: 6,3 x 6,3 x 7,09 инчи Материјали: PLA, TPU, ABS, CPE, PETG, nGen, INOVA-1800, HIPS, HT, t-glase, легура 910, полиамид, најлон 645, поликарбонат, PC-Max, PC+PBT, PC-ABS легура, PCTPE и повеќе

Причини за купување

+ Многу компатибилност со филаменти + Брзи времиња на циклуси и висококвалитетни отпечатоци + Печатење без поврзување

Причини за избегнување

- Ограничена област - Скап

3D печатачот LulzBot Mini V2 е големо име во светот на 3D печатење како што се залага за квалитет. Тоа не само што значи печатење со висока резолуција, туку и доверливост -- нешто добро ценето и потребно во училиштата. Огромната палета на типови на филаменти со кои работи ова, исто така, зборува за неговата разновидност, идеална за употреба кај различни типови предмети. Сè работи тивко и печатењето може да се врши безжично благодарение на GLCD контролерот.

Иако ова не зазема голем простор, сепак ќе отпечати модел со пристојна големина со 20 проценти зголемување на волуменот во споредба со претходен модел, без да расте надворешно во големина. Ова не е најевтината единица, но поради разновидноста, доверливоста и способноста за зголемување на оваа понуда, ја оправдува цената.

5. Sindoh 3DWOX1: Најдобро за далечинско печатење

Sindoh 3DWOX1

Најдобро за далечинско печатење

Нашиот експертски преглед:

Исто така види: Најдобри додатоци на Google Docs за наставници

Спецификации

Технологија на 3D печатење: FDM Врвна резолуција: 50 микрони Област на градба: 7,9 x 7,9 x 7,3 инчи Материјали: PLA, ABS, ASA, PETG Најдобрите зделки на денешницата Посетете ја страницата

Причини за купување

+ Затворете ја рамката + вчитување на влакно со рака + Отстранлив кревет за печатење + поврзан WiFi

Причини за избегнување

- Инструкциите може да бидат појасни

Sindoh 3DWOX1 е 3D печатач што носи некои од најдобрите иновативни карактеристики на модел кој се наоѓа на средно ниво на цена. Како таков, може да се пофали со загреана платформа и отстранлив кревет за лесно отстранување на производот, HEPA филтер за воздух во содржана област за печатење за да се запре испарувањето и полнење на влакното за безбедност и леснотија. Добивате и поврзување со WiFi, така што ова е погодно за учење од далечина за печатење надвор од локацијата.

Овој уред работи со многу различни филаменти, како сопствените на Sindoh, така и опциите од трети лица, како што се PLA и ABS. Тоа е сигурен печатач кој ја одржува цената пониска отколку што би очекувале за она што го добивате овде. Прилагодувањето на брзината е исто така корисно, особено за далечинско печатење во кое временските ограничувања не се проблем, бидејќи можете да одите побавно за да добиете поквалитетен краен резултат.

6. Makerbot Sketch решение: Најдобро за план за лекција STEM учење

Makerbot Sketch решение

Најдобро за план за лекција СТЕМ учење

Нашиот експертски преглед:

Спецификации

Технологија на 3D печатење: FDM Врвна резолуција: 100- 400 микрони Област на градба: 5,9 x 5,9 x 5,9 инчи Материјали: PLA за Sketch, TOUGH за Sketch Најдобрите зделки на денешницата Посетете ја страницата

Причини за купување

+ Над 600 бесплатни планови за часови + одличен CAD софтвер + многу вклучени додатоци

Причини за избегнување

- Помала површина за печатење - Не е широко компатибилна со филаменти

Решението Makerbot Sketch е од бренд кој има повеќе од 7.000 модели во училиштата низ Северна Америка. Тоа не е само благодарение на квалитетот на хардверот, туку и поддршката од тони образовни ресурси. Оваа единица доаѓа со повеќе од 600 бесплатни планови за часови, програма за сертификација за студенти и 10-часовна обука за 3D печатење сертифицирана од ISTE. Системот за управување со датотеки базиран на облак кој работи со моќниот софтвер TinkerCAD и Fusion 360 3D CAD е навистина убава карактеристика и за дизајн во класата и од домашно хибридно учење.

Самиот печатач доаѓа со загреан и флексибилна плоча за лесно отстранување на печатените предмети. Затворената комора и филтерот за честички го прават супер безбеден, а контролите на екранот на допир овозможуваат лесна употреба во класата. Сè е лесно за поставување и користење, но недостатокот на компатибилност и цена на филаментот може да не функционира за секого.

7. Оригинален Prusa i3 MK3S+: Најдобро за постојан квалитет

Оригинален Prusa i3 MK3S+

За постојано висококвалитетно печатење

Нашиот експертски преглед:

Исто така види: Одредете ги нивоата на читање Flesch-Kincaid користејќи Microsoft WordПросечен преглед на Amazon : ☆ ☆☆ ☆ ☆

Спецификации

Технологија на 3D печатење: FDM Врвна резолуција: 150 микрони Површина на градба: 9,8 x 8,3 x 7,9 инчи Материјали: PLA, PETG, ABS, ASA, Flx, најлон, исполнет со јаглерод, Woodfill Today' Погледни зделки во Амазон

Причини за купување

+ Конзистентен квалитет + Одлично самонивелирање + Поддршка за повеќе филаменти

Причини за избегнување

- Ограничен волумен на изградба

Оригиналниот Prusa i3 MK3S+ е најновиот во долга низа повторувања на овој водечки 3D печатач кој постојано се подобрува, со веќе добро поставување, за да го достигне нивото на кое е сега. Резултатот е квалитет на изработка и конзистентност на печатење што е фантастично. Ова доаѓа однапред изградено и има некои одлични додатоци, како што е магнетниот кревет, кој совршено се вклопува на своето место и останува таму за постојано висококвалитетни резултати за печатење.

За цената, големината на конструкцијата може да биде малку поголема, но со новата сонда за израмнување на креветот и резултатите, со резолуција од 150 микрони, кои зборуваат сами за себе, тешко е да се најде грешка на овој 3Д печатач. Фактот дека поддржува многу типови филаменти и сопствениот софтвер PrusaSlicer на компанијата е лесен за користење, го прави привлечно поставување што ја оправдува цената.

  • Најдобри комплети за образование за кодови за месец
  • Најдобри лаптопи за наставници
Преглед на најдобрите зделки на денешницатаPrusa Original Prusa i3 MK3S£ 1,998 Погледнете ги сите цени Проверуваме над 250 милионипроизводи секој ден по најдобри цени напојувани од

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.