Лекции и активности за најдобри изучувачи на англиски јазик

Greg Peters 28-06-2023
Greg Peters

Според Националното здружение за образование, мнозинството (55%) од наставниците во САД имаат најмалку еден ученик на англиски јазик во нивната училница. АПРЗ понатаму предвидува дека до 2025 година, 25% од сите деца во училниците во САД ќе бидат ELL.

Овие статистики ја нагласуваат потребата од широка достапност на висококвалитетни наставни материјали за ЕЛЛ. Следниве врвни лекции, активности и наставна програма се дизајнирани да ги поддржат учениците и едукаторите што учат англиски јазик додека се стремат кон владеење на англискиот јазик.

 • Американски англиски вебинари

  Од Стејт департментот на САД доаѓа оваа разновидна колекција на вебинари и придружни документи кои покриваат теми како што се користење аудио книги за настава, графикони со самогласки во боја, игри, активности на STEM, настава со џез скандирања и десетици други. Бесплатно.

 • Dave's ESL Cafe

  Бесплатните часови по граматика, идиоми, планови за часови, фразални глаголи, сленг и квизови се состојат од Наставни ресурси за ELL од долгогодишниот меѓународен едукатор Дејв Сперлинг.
 • Duolingo for Schools

  Една од најпознатите и најпопуларните алатки за учење јазик, Duolingo за училишта е потполно бесплатна за наставници и студенти . Наставниците се пријавуваат, создаваат училница и почнуваат да предаваат јазик. Децата ги сакаат персонализираните лекции, кои го претвораат учењето јазик во игра со брзо темпо.

 • ESL Games Plus Lab

  Extensiveколекција на ELL игри, квизови, видеа, работни листови за печатење и слајдови за PowerPoint. Пребарајте по теми за да го најдете специфичниот наставен ресурс што ви треба. Покрај ELL игрите, ќе најдете и игри по математика и природни науки за ученици К-5. Бесплатните сметки нудат целосен пристап со (блокирани) реклами.
 • ESL Видео

  Добро организиран ресурс кој нуди ELL видеа за учење според нивоа, квизови и активности што може да се копираат во Слајдовите на Google. Супер упатства за наставниците на оваа врвна страница. Бонус: Наставниците можат да создадат свој повеќекратен избор и да го пополнат празното квизови.

 • ETS TOEFL: Бесплатни материјали за подготовка за тестови

  Совршени за напредни студенти кои имаат за цел Течно познавање на англискиот јазик, овие бесплатни материјали вклучуваат интерактивен шестнеделен курс, целосен тест за вежбање базиран на интернет ТОЕФЛ и сетови за вежбање во читање, слушање, зборување и пишување.

 • Американската на Ева Истон Англиски изговор

  Сеопфатен, длабински ресурс посветен на разбирањето и практикувањето на изговорот на американски англиски јазик. Интерактивните аудио/видео лекции и квизови се фокусираат на специфични аспекти на американскиот англиски говор, како што се редукција, поврзување и завршетоци на зборови. Извонредна и бесплатна веб-страница од експертската едукаторка за англиски говор Ева Истон.

 • Интересни работи за студентите по ESL

  На оваа бесплатна веб-локација, студентите се поканети да започнете со лесноИгри и квизови со англиски вокабулар, а потоа истражете ја разновидноста на други понуди, како што се анаграми, поговорки и вообичаени американски сленг изрази. Задолжително проверете го каналот на YouTube InterestingThingsESL за слушање и читање видеа од секаков тип, од популарни песни до часови за спорт и историја до огромен број типови реченици.

 • Lexia Учење

  Целосна наставна програма поддржана од истражување и поврзана со WIDA за ученици кои учат англиски јазик, која нуди поддршка со скеле на шпански, португалски, мандарински, хаиско-креолски, виетнамски и арапски.

 • ListenAndReadAlong

  Одличен начин за постарите студенти на ELL да учат англиски јазик со гледање видеа од вести од Гласот на Америка. Раскажаните видеа имаат означен текст за да им помогнат на децата да го разберат вокабуларот и изговорот. Бесплатно.
 • Merriam-Webster Learner's Dictionary

  Учениците можат лесно да го откријат изговорот и значењата на зборовите, како и да го тестираат својот вокабулар со повеќекратен избор квизови, сето тоа бесплатно.
 • ESL Cyber ​​Listening Lab на Randall

  ESL Cyber ​​Listening Lab е добро дизајнирана, лесна за навигација и полна со корисни ELL активности, игри, квизови , видеа и материјали за училница. Бесплатен, извонреден напор од долгогодишниот едукатор Рандал Дејвис.

 • Вистински англиски

  Како што сугерира неговото име, вистински англиски содржи видеа на обични луѓе, а не актери кои зборуваатсекојдневен англиски природно. Веб-страницата беше развиена од едукатори по англиски јазик кои сакаа да им овозможат на своите студенти пореалистично, а со тоа и поефективно искуство за слушање. Покрај интерактивните лекции, практичните сознанија за наставниците го прават овој одличен бесплатен ресурс.

 • Звуците на часовите и активностите по англиски јазик

  Ветераните едукатори на ELL Шерон Видмаер и Холи Греј обезбедува бесплатни креативни и забавни лекции за печатење за да ги научите изговорот, самогласките и согласките, слогови и друго.

 • САД учи

  Исто така види: Што е Swift Playgrounds и како може да се користи за учење?
  САД Англискиот е бесплатен веб-сајт кој нуди курсеви по англиски јазик и видео лекции за зборување, слушање, вокабулар, изговор, читање, пишување и граматика. Упатството за наставниците вклучува упатства за користење на страницата и преглед на ресурсите. Иако имаат за цел да подучуваат англиски и американско државјанство на возрасни, студентите под 18 години се добредојдени да се регистрираат и да ги користат ресурсите на страницата.
 • Гласот на Америка

  Учете англиски од Гласот на Америка, кој нуди бесплатни почетни, средни и напредни видео лекции, како и лекции за историјата и владата на САД. Проверете го Емитувањето за учење англиски јазик, аудио емитување на дневни тековни настани со побавно раскажување и внимателен избор на зборови за оние кои учат англиски јазик.

►Најдобри активности и лекции за Денот на таткото

Исто така види: Враќање: Изградете го вашето диво јас

►Најдобри алатки заНаставници

►Што е Bitmoji училница и како можам да изградам?

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.