Враќање: Изградете го вашето диво јас

Greg Peters 23-08-2023
Greg Peters

BuildYourWildSafe е одлична алатка за создавање аватари користејќи различни животински делови и нивно прицврстување во човечко тело. Децата можат лесно да создадат диво суштество по едноставни чекори.

Исто така види: 10 алатки за вештачка интелигенција надвор од ChatGPT кои можат да заштедат време на наставниците

Најдобриот дел од оваа алатка е што не треба да се регистрирате. Започнете со избирање на човечкото тело и прелистајте ги различните делови што можете да ги додадете како што се нос, коса, нозе, раце итн. Потоа додајте уши, долни делови, опашки, задни страни, раце, лице и капа на некои животни. Додека ги избирате деловите од телото, можете да ги слушнете и звуците на животните. Кога ќе заврши, изберете позадина и кликнете Готово. Честитки! Го создадовте вашето прво диво јас.

Тоа ви ги дава сите информации за вашето ново диво јас. Испечатете ја или испратете ја по пошта на други.

и, еве неколку идеи за вас како да ја користите оваа алатка со вашите ученици:

  • Побарајте од децата да ги создадат своите диви јас и да напишат за тоа што можат и што не можат.
  • Децата можат да создадат приказна за нивното ново диво јас.
  • Покажете различни диви јас и децата можат да се обидат да погодат кои делови од животинско потекло ги имате искористено.
  • Испечатете неколку диви јас, додека децата ги опишуваат своите животни, остатокот од одделението се обидува да го создаде истото како што е на сликата.
  • Децата можат да ги опишат своите животни.
  • Децата создаваат фото албум во зоолошка градина со нивното диво јас и нивните описи. Тие дури можат да создадат своја „диваself zoo“ на огласната табла.
  • Децата можат да напишат повеќе за животните што ги користеле на своето диво јас.
  • Секое дете го покажува своето диво јас, ги имитира своите животни и останатите класата поставува неколку прашања за нив.
  • Покажете им дива слика за себе, дајте им го почетокот на приказната и замолете ги да напишат или да го кажат остатокот од неа.

Оваа алатка ќе биде одлично забавно за основно, бидејќи е шарено, забавно за играње и ангажирање.

Уживајте!

вкрстено објавено на ozgekaraoglu.edublogs.org

Озге Караоглу е наставник по англиски јазик и образовен консултант за подучување на млади ученици и предавање со веб-базирани технологии. Таа е автор на серијалот книги Minigon ELT, чија цел е да ги научи англискиот јазик на младите ученици преку приказни. Прочитајте повеќе од нејзините идеи за предавање англиски преку технологија и веб-базирани алатки на ozgekaraoglu.edublogs.org.

Исто така види: Што е Vocaroo? Совети & засилувач; Трикови

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.