Rikthim: Ndërtoni veten tuaj të egër

Greg Peters 23-08-2023
Greg Peters

BuildYourWildSafe është një mjet i mrekullueshëm për të krijuar avatarë duke përdorur pjesë të ndryshme të kafshëve dhe duke i bashkuar ato në trupin e njeriut. Fëmijët mund të krijojnë lehtësisht një krijesë të egër duke ndjekur hapa të thjeshtë.

Pjesa më e mirë e këtij mjeti është se nuk keni nevojë të regjistroheni. Filloni me zgjedhjen e trupit të njeriut dhe shfletoni pjesët e ndryshme që mund të shtoni si hunda, flokët, këmbët, krahët etj. Më pas shtoni disa kafshë, veshë, fund, bisht, të pasme, krahë, fytyrë dhe kapelë. Ndërsa zgjidhni pjesët e trupit, mund të dëgjoni edhe tingujt e kafshëve. Kur të përfundojë, zgjidhni një sfond dhe klikoni "Mbarova". Urime! Ju keni krijuar veten tuaj të parë të egër.

Ai ju jep të gjithë informacionin për veten tuaj të re të egër. Shtypeni ose dërgojini të tjerëve me postë.

dhe, këtu janë disa ide për ju se si ta përdorni këtë mjet me nxënësit tuaj:

  • Kërkojuni fëmijëve të krijojnë veten e tyre të egër dhe të shkruajnë për atë që mund dhe çfarë nuk mund të bëjnë.
  • Fëmijët mund të krijojnë një histori për veten e tyre të egër.
  • Tregoni veten të ndryshëm të egër dhe fëmijët mund të përpiqen të gjejnë se cilat pjesë të kafshëve keni të përdorura.
  • Shtypni disa vetë të egra, ndërsa fëmijët përshkruajnë kafshët e tyre, pjesa tjetër e klasës përpiqet të krijojë të njëjtin siç është në figurë.
  • Fëmijët mund të përshkruajnë kafshët e tyre.
  • Fëmijët krijojnë një album fotografik në kopshtin zoologjik me veten e tyre të egër dhe përshkrimet e tyre. Ata madje mund të krijojnë "të egra" të tyrevetë kopshtin zoologjik” në tabelën e buletinit.
  • Fëmijët mund të shkruajnë më shumë për kafshët që kanë përdorur në veten e tyre të egër.
  • Çdo fëmijë tregon veten e tij të egër, imitojë kafshët e tyre dhe pjesën tjetër të klasa bën disa pyetje rreth tyre.
  • Tregojuni atyre një foto të egër të vetvetes, jepuni fillimin e tregimit dhe kërkojuni të shkruajnë ose të tregojnë pjesën tjetër të saj.

Ky mjet do të jetë argëtuese e shkëlqyeshme për fillore, pasi është plot ngjyra, argëtuese për të luajtur dhe tërheqëse.

Kënaquni!

postuar në ozgekaraoglu.edublogs.org

Shiko gjithashtu: Çfarë është Flippity? Dhe si funksionon?

Özge Karaoglu është një mësuese angleze dhe konsulente arsimore në mësimdhënien e nxënësve të rinj dhe mësimdhënien me teknologji të bazuara në ueb. Ajo është autore e serisë së librave Minigon ELT, e cila synon t'u mësojë anglisht nxënësve të rinj përmes tregimeve. Lexoni më shumë nga idetë e saj për mësimin e anglishtes nëpërmjet teknologjisë dhe mjeteve të bazuara në ueb në ozgekaraoglu.edublogs.org.

Shiko gjithashtu: Çfarë është Vocaroo? Këshilla & Truket

Greg Peters

Greg Peters është një edukator me përvojë dhe avokat i pasionuar për transformimin e fushës së arsimit. Me mbi 20 vjet përvojë si mësues, administrator dhe konsulent, Greg i ka kushtuar karrierën e tij për të ndihmuar edukatorët dhe shkollat ​​të gjejnë mënyra novatore për të përmirësuar rezultatet e të nxënit për studentët e të gjitha moshave.Si autor i blogut të njohur, TOOLS & IDE PËR TË TRANSFORMUAR ARSIMIN, Greg ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një gamë të gjerë temash, nga përdorimi i teknologjisë deri te promovimi i të mësuarit të personalizuar dhe nxitja e një kulture inovacioni në klasë. Ai është i njohur për qasjen e tij krijuese dhe praktike ndaj arsimit dhe blogu i tij është bërë një burim i domosdoshëm për arsimtarët në mbarë botën.Përveç punës së tij si bloger, Greg është gjithashtu një folës dhe konsulent i kërkuar, duke bashkëpunuar me shkolla dhe organizata për të zhvilluar dhe zbatuar iniciativa efektive arsimore. Ai ka një diplomë Master në Edukim dhe është mësues i certifikuar në fusha të shumta lëndore. Greg është i përkushtuar për të përmirësuar arsimin për të gjithë studentët dhe për të fuqizuar edukatorët për të bërë një ndryshim të vërtetë në komunitetet e tyre.